Irina Margareta Nistor: A murit. Dați-o încolo de treabă, nu mă sunați și pe mine să-mi spuneți? Să nu dea nimeni un telefon?
Data actualizării:
Data publicării:
Irina Margareta Nistor a fost invitată la podcastul Avangarda cu Ionuț Vulpescu.

Irina Margareta Nistor, critic de film, a povestit cum a aflat că a murit Bujor T. Rîpeanu. A aflat cu stupoare că s-a stins. 

 

Iată dialogul dintre Irina Margareta Nistor și Ionuț Vulpescu despre Bujor T. Rîpeanu:

 

 

I.M.N.: Pe 4 ianuarie că a murit, am aflat între timp și sufăr teribil că nu am ajuns la înmormântare. M-a rugat la un moment dat Corneliu Porumboiu, avea nevoie de niște informații pe care este clar că doar Bujor le-ar fi putut știi, i-am dat numărul de telefon și mi-a spus: „Să știi că a murit.” Și mi s-a strâns inima. Apoi am sunat-o pe Magda Mihăilescu, și i-am zis: „Dați-o încolo de treabă, nu mă sunați și pe mine?” „Vai, am crezut că știi...” „Știi că nu știu să mă uit pe net, nu mai există România Liberă, să fie acolo rubrica de decese, care ajuta, ca să zic așa.” Să nu dea nimeni de la Uniune, cineva, un telefon? Deci am suferit teribil și îmi era foarte drag. 

 

I.V.: Se comunică mult prea puțin la evenimente de tipul acesta. 

 

I.M.N.: O fi fost, nu am prins comunicatul acesta. Îmi pare rău și nu știu, dar lasă, o să mă ajute Dumnezeu să găsesc mormântul, oricât de mare ar fi Bellu, și o să mă duc să pun niște flori. 

 

I.V.: Când spuneți Ecaterina Oproiu vă referiți la epoca de glorie a revistei Cinema, nu?

 

I.M.N.: Mă refer în primul rând și la revista Cinema, care a fost extraordinară, într-o perioadă în care era foarte complicat să obții așa ceva, și la toate discuțiile absolut inutile, că de ce punea poza lui Nea Nicu pe prima pagină. Păi știm foarte bine de ce o punea, că altfel dispărea revista. 

 

I.V.: Dispărea restul paginilor. 

 

I.M.N.: Să lăsăm asta, și mai ales din partea unor oameni care nu au trăit în perioada aceea. 

 

Criticul și istoricul de film Bujor T. Rîpeanu a desfășurat de-a lungul carierei sale o intensă activitate în zona cinematografică.

 

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, secţia Teatrologie (promoţia 1958), face cronici de teatru şi film începând din 1956, publicate în revistele “Film”, “Cinema”, “Contemporanul”, “România literară”,  “Teatrul”, “Astra”, “22”, “Cultura”, “Observator cultural”, “Procinema”, precum și în emisiuni TV ca “Pagini din istoria cinematografului românesc”, „Document cinematografic”, „Filmul românesc – proba timpului”.

Preocupat cu precădere de istoria cinematografului românesc, este autorul unor studii și articole publicate în reviste de specialitate – „Revue Roumaine d’ Histoire de l’Art”, „Studii și cercetări de istoria artei”, „Caiet de documentare cinematografică”, „Film”, „Secolul XX”, „Cinema – Journal” etc – precum și în mai multe volume.

 

VEZI ȘI: Radu Cosașu: Ar fi bine să își vadă de filmele ei / Irina Margareta Nistor: Nu am putut să îl iert, recunosc!:

https://www.spectacola.ro/radu-cosasu-ar-fi-bine-sa-isi-vada-de-filmele-ei-irina-margareta-nistor-nu-am-putut-sa-il-iert-recunosc_38052.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Anca Murgoci
Categorie: Evenimente


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO
pixel