Irina-Margareta Nistor despre „The Super Mario Bros”: „Acest fenomen aștept să pornească de aici, de la noi”/ EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
„The Super Mario Bros” este un film animat care de la lansarea sa a obţinut peste 490 de milioane de dolari în America de Nord şi alte 532 de milioane de dolari în întreaga lume, potrivit Exhibitor Relations, adică un total global de 1,02 miliarde de dolari în patru săptămâni.

VEZI ȘI: The Super Mario Bros. Movie, încasări de peste un miliard de dolari la nivel mondial

VEZI ȘI: Filmul „Oameni de treabă” lovește din nou! Explicația criticului de film Irina-Margareta Nistor despre acest fenomen: „A mai luat un Gopo” /EXCLUSIV

Spectacola: Totuși, o paralelă între cele două, „Oameni de treabă” și „The Super Mario Bros.”, avem filme precum primul menționat și alte filme „clasice„ pe care le punem într-o comparație cu animații, preferă publicul aceste animații în detrimentul filmelor clasice sau există o explicație pentru popularitatea acestor animații atât din rândul copiilor, cât și al adulților?

Irina-Margareta Nistor: Pentru că aceste animații sunt văzute de publicul din absolut toate generațiile, categoriile, indiferent dacă au mai multe sau mai puține clase de școală pentru că așa sunt ele, pe mai multe straturi, ca un tort de nuntă. Fiecare își găsește stratul lui acolo, ce-l intersează pe el. Uite de exemplu, cum e „The Super Mario Bros”, a venit cu toată încărcătura de simpatie din copilărie de la jocuri până în zilele noastre, tot așa a funcționat un film care se numea „Copacul dorințelor”, care era pentru absolut toate generațiile, și pentru cei tineri deoarece te ducea cu gândul la „Amintiri din copilarie” și erau văzute altfel decât la școală, iar Ion Creangă nu e citit atât de ușor. Pe de altă parte, toată lumea înțelegea, copiii înțelegeau povestea aceasta, adulții înțelegeau „uite un bunic care trebuie să-și crească singur nepoata care e bolnăvioară”, întretimp, acolo exista și o cantitate mare de empatie. Aceste animații merg pe toate generațiile.

VEZI ȘI: Motivul pentru care românii adoră filmele Horror. Irina-Margareta Nistor: „Probabil o avem în genă de la Dracula” /EXCLUSIV

 

Spectacola: Credeți că se va ajunge în punctul în care un personaj animat va fi mai bugetat decât un actor impersonat de o ființă umană?

Irina-Margareta Nistor: În cazul personajului animat îl plătești pe animator și pe cel cu voce (...), dar eu aștept ca acest fenomen să pornească de aici, de la noi, pentru că este o invenție extrem de rafinată, (...) cred ca ceva in tipul lui „The Super Mario Bros” ar funcționa foarte bine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului:   nistor  oameni de treaba  super mario bros 


DC Media Group Audience

Sursă foto: Iamspeak/Instagram

Speak a stat de vorbă cu Chris Martin. Ce i-a transmis marele artist după incidentul cu Babasha: „Niciodată, nicăieri nu a pățit așa ceva!”

Zanni, captură video Youtube, un PODCAST misto By Bursucu'

Zanni este într-o relație! Câștigătorul Survivor se gândește deja la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Zanni, mărturisiri neștiute despre mama sa. Cine e femeia care i-a dat viață, iar apoi l-a abandonat la orfelinat: „Ea are probleme, nu este normală”

Iancu Sterp, captură video Youtube

Iancu Sterp, noi acuzații dure către Zanni: „Un reporter i-a dat simbolul, noi ne-am prefăcut că-l căutăm”

Zanni, Alex Velea, captură video Youtube, Trapanele All Stars

Zanni, adevărul despre scandalul cu Alex Velea. De ce a rupt, de fapt, contractul cu artistul: „De asta am plecat. A fost o lecție bună”

Adevăruri ascunse/ YouTube

Care sunt cele 5 zodii care se vor îmbogăți în această vară! Mihai Voropchievici vine cu vești bune

Sursă foto: Babasha/Instagram

Câți bani a luat Babasha ca să cânte la concertul trupei Coldplay? Iată răspunsul!

Agerpres

Matija Sarkic, fotbalist, a murit la 26 de ani! Boala tăcută care l-a ucis, deși toți îl credeau sănătos! Mulți români suferă de așa ceva și nu știu

Teo Trandafir, captură video Youtube, Kanal D 2

Teo Trandafir a rămas șocată când a văzut cum arată Irina Columbeanu la 17 ani: „Fără buze, fără gene. E un copil”

Cosmin Cernat

Câștigător Insula de 1 milion. Marea finală a celui mai mare experiment televizat de la Kanal D

Sursă foto: Adrian Mutu/Instagram

Adrian Mutu se mândrește cu fata lui. Tânăra a absolvit liceul: „Urmează-ți visele și amintește-ți că familia te va susține întotdeauna!”

Roșii cu brânză, salată de vinete/ captură video Youtube, Vorbește Lumea

Bombele calorice ale verii. Nutriționiștii, semnal de alarmă: „Produc o inflamație foarte mare”. Uită acum de ele
pixel