Irina-Margareta Nistor despre „The Super Mario Bros”: „Acest fenomen aștept să pornească de aici, de la noi”/ EXCLUSIV
„The Super Mario Bros” este un film animat care de la lansarea sa a obţinut peste 490 de milioane de dolari în America de Nord şi alte 532 de milioane de dolari în întreaga lume, potrivit Exhibitor Relations, adică un total global de 1,02 miliarde de dolari în patru săptămâni.

VEZI ȘI: The Super Mario Bros. Movie, încasări de peste un miliard de dolari la nivel mondial

VEZI ȘI: Filmul „Oameni de treabă” lovește din nou! Explicația criticului de film Irina-Margareta Nistor despre acest fenomen: „A mai luat un Gopo” /EXCLUSIV

Spectacola: Totuși, o paralelă între cele două, „Oameni de treabă” și „The Super Mario Bros.”, avem filme precum primul menționat și alte filme „clasice„ pe care le punem într-o comparație cu animații, preferă publicul aceste animații în detrimentul filmelor clasice sau există o explicație pentru popularitatea acestor animații atât din rândul copiilor, cât și al adulților?

Irina-Margareta Nistor: Pentru că aceste animații sunt văzute de publicul din absolut toate generațiile, categoriile, indiferent dacă au mai multe sau mai puține clase de școală pentru că așa sunt ele, pe mai multe straturi, ca un tort de nuntă. Fiecare își găsește stratul lui acolo, ce-l intersează pe el. Uite de exemplu, cum e „The Super Mario Bros”, a venit cu toată încărcătura de simpatie din copilărie de la jocuri până în zilele noastre, tot așa a funcționat un film care se numea „Copacul dorințelor”, care era pentru absolut toate generațiile, și pentru cei tineri deoarece te ducea cu gândul la „Amintiri din copilarie” și erau văzute altfel decât la școală, iar Ion Creangă nu e citit atât de ușor. Pe de altă parte, toată lumea înțelegea, copiii înțelegeau povestea aceasta, adulții înțelegeau „uite un bunic care trebuie să-și crească singur nepoata care e bolnăvioară”, întretimp, acolo exista și o cantitate mare de empatie. Aceste animații merg pe toate generațiile.

VEZI ȘI: Motivul pentru care românii adoră filmele Horror. Irina-Margareta Nistor: „Probabil o avem în genă de la Dracula” /EXCLUSIV

 

Spectacola: Credeți că se va ajunge în punctul în care un personaj animat va fi mai bugetat decât un actor impersonat de o ființă umană?

Irina-Margareta Nistor: În cazul personajului animat îl plătești pe animator și pe cel cu voce (...), dar eu aștept ca acest fenomen să pornească de aici, de la noi, pentru că este o invenție extrem de rafinată, (...) cred ca ceva in tipul lui „The Super Mario Bros” ar funcționa foarte bine.

 

Data: 03 mai 2023, 22:23
Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului:   nistor  oameni de treaba  super mario bros 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Mona Segall, captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Instagram

Mona Segall, producătoarea America Express, renunță la show-ul de succes: „Nu vrea să mai filmeze în...”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Elena Merișoreanu, captură YouTube/ kanal d

Elena Merișoreanu, rețeta inedită de murături, pe care o prepară în fiecare toamnă. Care este ingredientul secret al artistei: „Așa îți ții bărbatul pe lângă casă”

Sursă foto: Unsplash.com/ Jackub Pasis

Care sunt cele mai frumoase semne zodiacale? Află care este cea mai atractivă trăsătură a zodiei tale

Mihai Bobonete, Gabriel Cotabiță, captură video YouTube

Cum l-a țepuit Mihai Bobonete pe Gabriel Cotabiță. Cântărețul, avertisment în privința comediantului: „E periculos. Ăsta o să-ţi ia lucruri din casă”Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...