Irina-Margareta Nistor, florăreasă pentru o zi. Celebrul critic de film nici nu visa să lucreze în domeniul cinematografiei
Data publicării:
Cine a crescut înainte de anii '90 este imposibil să nu recunoască vocea inconfundabilă a Irinei Margareta Nistor, cea care a dublat peste 5000 de casete video, aduse pe sub mână din „Occidentul decadent”. A fost realizatoarea emisiunii „Ecranul” difuzată la TVR, ne-a ajutat să tragem cu ochiul în culisele filmelor, în perioada „before Google” – practic, a fost musafir iubit în casele românilor, într-o vreme în care celebritatea era greu de definit. Cu siguranţă, însă, dacă nu ar fi existat o Irina Margareta Nistor, viaţa culturală a românilor ar fi fost mult mai săracă.

Irina Margareta Nistor, florăreasă pentru o zi. Duminică, la „Vis sau realitate”, pe TVR 1

Prima „The Voice” a României este invitată de Basti Ţopescu să-şi împlinească visul din copilărie, într-un nou episod al emisiunii „Vis sau realitate” de la TVR 1, difuzat duminică, 7 mai, de la ora 16.30.

 

Cine a crescut înainte de anii '90 este imposibil să nu recunoască vocea inconfundabilă a Irinei Margareta Nistor, cea care a dublat peste 5000 de casete video, aduse pe sub mână din „Occidentul decadent”. A fost realizatoarea emisiunii „Ecranul” difuzată la TVR, ne-a ajutat să tragem cu ochiul în culisele filmelor, în perioada „before Google” – practic, a fost musafir iubit în casele românilor, într-o vreme în care celebritatea era greu de definit. Cu siguranţă, însă, dacă nu ar fi existat o Irina Margareta Nistor, viaţa culturală a românilor ar fi fost mult mai săracă.

VEZI ȘI: Irina-Margareta Nistor, iubire interzisă. Relația pe care a ținut-o secretă timp de 28 de ani: „Nu i-am cerut niciodată să divorțeze, nici prin cap nu mi-a trecut"

Cariera ei continuă, însă, şi se reinventează an de an. Irina Margareta Nistor e prezentă la toate festivalurile mari, realizează interviuri cu personalităţi ale lumii filmului – şi nu numai, fiind un reper al industriei cinematografice, acum, când, în sfârşit, creatorii români îşi pot arăta valoarea. La radio, la tv şi în presa scrisă, Irina Margareta Nistor are încă multe de spus.

Iubitoare de artă şi frumos, invitata săptămânii la „Vis sau realitate” nu se gândea dintotdeauna că va deveni critic de film. Aplecarea sa spre activităţile de creaţie i-au dezvoltat în copilărie dorinţa de a deveni... florăreasă. O florăreasă care să ştie să facă aranjamente dintre cele mai neaşteptate, cu detalii excentrice şi împletituri originale. Cu siguranţă, o pată galbenă ar fi însoţit orice ikebana ieşită din mâinile sale!

Cinematografia românească - Între comunism și generația TikTok. Irina-Margareta Nistor: „Trebuie să se uite înspre cei care au fost înaintea lor” //EXCLUSIV

Ar fi fost, oare, la fel de apreciată dacă ar fi făcut o meserie din pasiunea sa pentru flori? La această întrebare, răspunsul e imposibil de aflat. Ce vom afla, însă, duminică după-amiază, este cum s-ar fi simţit Irina Margareta Nistor alegând această profesie. Ar fi fost mai fericită în compania liniştită a florilor sale decât în tumultul festivalurilor de film? S-ar imagina făcând aceasta pe termen lung sau îşi va da seama rapid că „nu e pentru ea”? O vom vedea în această ipostază inedită, îndeplinindu-şi dorinţa alături de Basti Ţopescu, la „Vis sau realitate”, pe 7 mai, de la 16.30, la TVR 1.

Artişti, influenceri, medici celebri sau designeri, persoane publice – suntem convinşi că îşi trăiesc visul, că au ajuns acolo unde şi-au dorit o viaţă. Şi totuşi, cândva, vedetele de astăzi aveau alte aspiraţii... Greu de crezut? De curând intrat în echipa TVR 1, dar familiarizat cu tot ceea ce înseamnă munca de televiziune, Sebastian Felix Ţopescu ne dezvăluie dorinţele secrete ale vedetelor şi le ajută să şi le îndeplinească, pentru o zi. Reality show-ul „Vis sau realitate” se vede din 26 martie la TVR 1, în fiecare duminică, de la 16.30 (şi în reluare sâmbăta, la 12.30).

 

Ediţiile următoare ale reality show-ului de la TVR 1 ne vor dezvălui ce şi-ar fi dorit să devină personalităţi precum Maria Buză, Liana Stanciu sau Marius Manole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Vedete
Tagurile articolului:   cinema  film  florareasa  itina margareta nistor 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”




pixel