Irina-Margareta Nistor, florăreasă pentru o zi. Celebrul critic de film nici nu visa să lucreze în domeniul cinematografiei
Cine a crescut înainte de anii '90 este imposibil să nu recunoască vocea inconfundabilă a Irinei Margareta Nistor, cea care a dublat peste 5000 de casete video, aduse pe sub mână din „Occidentul decadent”. A fost realizatoarea emisiunii „Ecranul” difuzată la TVR, ne-a ajutat să tragem cu ochiul în culisele filmelor, în perioada „before Google” – practic, a fost musafir iubit în casele românilor, într-o vreme în care celebritatea era greu de definit. Cu siguranţă, însă, dacă nu ar fi existat o Irina Margareta Nistor, viaţa culturală a românilor ar fi fost mult mai săracă.

Irina Margareta Nistor, florăreasă pentru o zi. Duminică, la „Vis sau realitate”, pe TVR 1

Prima „The Voice” a României este invitată de Basti Ţopescu să-şi împlinească visul din copilărie, într-un nou episod al emisiunii „Vis sau realitate” de la TVR 1, difuzat duminică, 7 mai, de la ora 16.30.

 

Cine a crescut înainte de anii '90 este imposibil să nu recunoască vocea inconfundabilă a Irinei Margareta Nistor, cea care a dublat peste 5000 de casete video, aduse pe sub mână din „Occidentul decadent”. A fost realizatoarea emisiunii „Ecranul” difuzată la TVR, ne-a ajutat să tragem cu ochiul în culisele filmelor, în perioada „before Google” – practic, a fost musafir iubit în casele românilor, într-o vreme în care celebritatea era greu de definit. Cu siguranţă, însă, dacă nu ar fi existat o Irina Margareta Nistor, viaţa culturală a românilor ar fi fost mult mai săracă.

VEZI ȘI: Irina-Margareta Nistor, iubire interzisă. Relația pe care a ținut-o secretă timp de 28 de ani: „Nu i-am cerut niciodată să divorțeze, nici prin cap nu mi-a trecut"

Cariera ei continuă, însă, şi se reinventează an de an. Irina Margareta Nistor e prezentă la toate festivalurile mari, realizează interviuri cu personalităţi ale lumii filmului – şi nu numai, fiind un reper al industriei cinematografice, acum, când, în sfârşit, creatorii români îşi pot arăta valoarea. La radio, la tv şi în presa scrisă, Irina Margareta Nistor are încă multe de spus.

Iubitoare de artă şi frumos, invitata săptămânii la „Vis sau realitate” nu se gândea dintotdeauna că va deveni critic de film. Aplecarea sa spre activităţile de creaţie i-au dezvoltat în copilărie dorinţa de a deveni... florăreasă. O florăreasă care să ştie să facă aranjamente dintre cele mai neaşteptate, cu detalii excentrice şi împletituri originale. Cu siguranţă, o pată galbenă ar fi însoţit orice ikebana ieşită din mâinile sale!

Cinematografia românească - Între comunism și generația TikTok. Irina-Margareta Nistor: „Trebuie să se uite înspre cei care au fost înaintea lor” //EXCLUSIV

Ar fi fost, oare, la fel de apreciată dacă ar fi făcut o meserie din pasiunea sa pentru flori? La această întrebare, răspunsul e imposibil de aflat. Ce vom afla, însă, duminică după-amiază, este cum s-ar fi simţit Irina Margareta Nistor alegând această profesie. Ar fi fost mai fericită în compania liniştită a florilor sale decât în tumultul festivalurilor de film? S-ar imagina făcând aceasta pe termen lung sau îşi va da seama rapid că „nu e pentru ea”? O vom vedea în această ipostază inedită, îndeplinindu-şi dorinţa alături de Basti Ţopescu, la „Vis sau realitate”, pe 7 mai, de la 16.30, la TVR 1.

Artişti, influenceri, medici celebri sau designeri, persoane publice – suntem convinşi că îşi trăiesc visul, că au ajuns acolo unde şi-au dorit o viaţă. Şi totuşi, cândva, vedetele de astăzi aveau alte aspiraţii... Greu de crezut? De curând intrat în echipa TVR 1, dar familiarizat cu tot ceea ce înseamnă munca de televiziune, Sebastian Felix Ţopescu ne dezvăluie dorinţele secrete ale vedetelor şi le ajută să şi le îndeplinească, pentru o zi. Reality show-ul „Vis sau realitate” se vede din 26 martie la TVR 1, în fiecare duminică, de la 16.30 (şi în reluare sâmbăta, la 12.30).

 

Ediţiile următoare ale reality show-ului de la TVR 1 ne vor dezvălui ce şi-ar fi dorit să devină personalităţi precum Maria Buză, Liana Stanciu sau Marius Manole.

Data: 05 mai 2023, 15:53
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Vedete
Tagurile articolului:   cinema  film  florareasa  itina margareta nistor 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalHOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...