Isabelle Huppert, din nou pe marele ecran: Sindicalista intră în cinematografele din toată țara din 21 aprilie
Transilvania Film anunță intrarea în cinematografele din toată țara a filmului Sindicalista, „un thriller fascinant” (Cineuropa) regizat de Jean-Paul Salomé, cu Isabelle Huppert în rolul principal, „care poate să exprime un ocean de emoții doar printr-o simplă ridicare de sprânceană” (Deadline).

Inspirat de un caz real, filmul spune povestea unei femei care denunță afacerile ilegale ultrasecrete din sectorul nuclear francez, devenind astfel ținta unor presiuni majore din partea guvernului și companiei pentru care lucrează. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția.

„Impresionant construit, Sindicalista explorează natura obsesivă și captivantă a puterii, dar și felul în care oamenii ajung să se identifice prea mult cu munca lor. Este un film fascinant care încurajează o reflecție socială crucială” Deadline


Maureen Kearney (Isabelle Huppert), reprezentanta șefă a sindicatului unei multinaționale franceze din domeniul energiei nucleare, este agresată violent în propria casă în urma denunțurilor pe care le face cu privire la afacerile ultrasecrete din sectorul nuclear francez. Viața ei e complet dată peste cap atunci când este nevoită să lupte singură cu reprezentanții guvernului și cu liderii industriei pentru a scoate la lumină scandalul și pentru a apăra peste 50.000 de locuri de muncă. Un subiect sensibil, o anchetă sub presiune care sădește îndoială în mintea anchetatorilor și în care Maureen, deși la început victimă, devine suspectă.

„Povestea lui Maureen Kearney este povestea unui whistleblower, dar și a unei femei într-o lume de bărbați neobișnuiți să vadă femeile riscând orice pentru dreptate. Maureen Kearney nu este o femeie fatală: este o mamă și o soție ca cele pe care le întâlnim în fiecare zi, o angajată ca mulți alții. Cu toate acestea, ea va deveni femeia pe care vechea gardă a industriei franceze, agățată de propriile interese, trebuie să o elimine. Dincolo de forma sa de thriller, „Sindicalista“ este un film fundamental politic, o dramă despre funcționarea puterii și violența ei împotriva celor care încearcă să o zguduie.” Jean-Paul Salomé

Filmul este bazat pe cartea „La Syndicaliste” (‘The Union Official’), scrisă de jurnalista Caroline Michel-Aguirre. Din distribuția filmului mai fac parte Grégory Gadebois, Marina Foïs și actrița de origine română Alexandra Maria Lara.

Jean-Paul Salomé este cunoscut pentru filmele sale ambițioase precum Aventurile lui Arsene Lupin (2004), Cameleonul (2010) sau Mama Weed (2021). Trecând cu virtuozitate de la un gen cinematografic la altul, filmele sale sunt întotdeauna un exemplu de storytelling agreat de toate tipurile de public.  

Data: 20 apr 2023, 15:50
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: cinema  film  isabelle huppert  sindicalista 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...