Iuliana Marciuc, despre ultima dorință a tatălui său, la cinci luni de la moartea lui: „Am învățat foarte multe de la el”
Iuliana Marciuc este devastată de durere, la cinci luni de la moartea tatălui său. Vedeta a dezvăluit cum i-a îndeplinit ultima dorință a părintelui său. 

Iuliana Marciuc este înghenuncheată de durere, după ce tatăl său s-a stins din viață, în urmă cu cinci luni. Cei doi aveau o relație foarte strânsă, astfel că vedeta a decis să îi îndeplinească ultima dorință tatălui ei.

Mai exact, fiica lui Alecu Marciuc a decis să ducă la bun sfârșit proiectul de suflet al tatălui său. Ea s-a ocupat de publicarea celui de-al treilea volum scris de tatăl său: La hotarele posibilului 3. OZN-uri și întâlniri de gradul lll', iar evenimentul a avut loc pe data de 4 august, la Palatul Șuțu din București.

'Când tata a plecat, în 11 martie, primul meu gând a fost să termin ceea ce el începuse, adică volumul trei, despre care mi-a povestit într-una dintre ultimele noastre întâlniri. Am învățat foarte multe de la el, punctualitatea, seriozitatea, ambiția de a duce un lucru până la capăt și cum îi plăcea lui să spună, ‘vorba-i vorbă .

Am căutat în biroul lui materialele pregătite deja de el. Am rugat-o pe buna lui prietenă și colegă de radio, Beea, să le redacteze. Am strâns de pe Facebook o parte din gândurile pe care le-au scris la despărțire prietenii și am reușit să mă încadrez și în termenele date de editură. Și iată astăzi, de ziua lui, lansăm postum cel de-al treilea și ultimul volum, La hotarele posibilului 3', a declarat Iuliana Marciuc, pentru Fanatik.

Iuliana Marciuc, mărturii cutremurătoare despre moartea tatălui său: „A așteptat să termin eu finala de la Eurovision”

Alecu Marciuc a fost un important jurnalist

„La plecarea lui Alecu Marciuc

Prietenul nostru Alecu Marciuc, unul dintre marii jurnalişti Radio România, a plecat din această lume pe 11 martie 2022. Născut la 4 august 1941, la Cetatea Albă, Alecu Marciuc şi-a legat, practic, toată viaţa profesională de Radio România.

A lucrat mulţi ani la Secţia Rusă (Русская служба ИРР) şi, ulterior, a contribuit în mare măsură la construirea Secţiei Ucrainene (Всесвітня Служба Радіо Румунія) Radio Romania International. De numele lui Alecu Marciuc se leagă şi unele dintre cele mai f rumoase pagini ale postului de radio estival Radio Vacanţa, de la Mamaia, o mică oază de libertate jurnalistică în perioada comunismului.

Un extraordinar om de echipă, Alecu Marciuc şi-a legat numele la Radio România Internaţional (RRI) de organizarea unor concursuri de cultură generală, dotate cu premii, un excelent mijloc de promovare a României, prin care ascultători RRI din 20 de state ale lumii au câştigat excursii în România şi au devenit prieteni adevăraţi ai ţării noastre. Din aceste excursii şi din interviurile acordate de câştigători a rezultat volumul colectiv bilingv, în română şi engleză, “Depărtările nu ne vor despărţi niciodată”.

Împătimit de Fenomenul #OZN, Alecu Marciuc este autorul volumelor din seria "La hotarele posibilului", în care a oferit publicului articole, interviuri şi materiale de arhivă, multe dintre ele publicate în presa scrisă şi difuzate la radio. Alecu Marciuc a fost membru şi purtător de cuvânt al Asociației pentru Studiul Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate (#ASFAN).

Om de radio de excepţie şi jurnalist cu o vastă experienţă, Alecu Marciuc a construit echipe şi a fost un adevărat om de echipă, cu o inimă extrem de mare.

Ne-a dus "La hotarele posibilului", iar acum, deşi a plecat dintre noi, îi amintim că “Depărtările nu ne vor despărţi niciodată”.”, a transmis Radio România Internațional în ziua în care Alecu Marciuc a decedat. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: , Romina Băluță | Dată: 05 aug 2022, 18:14

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu radiază de fericire: ”Suntem împreună”. Fotografia care a emoționat fanii

Sursa foto: Monica Anghel, Facebook

Monica Anghel, cel mai prețios sfat primit de la mama sa: „Am o relație foarte apropiată cu ambii părinți”/ EXCLUSIV

Sursa foto: Oana Roman, Instagram

Oana Roman îi dă replica lui Marius Elisei, după acuzațiile aduse: ”Cu asta am încheiat definitiv orice discuție”

Sursa foto: Mirela Vaida, Instagram

Câte mii de euro a cheltuit Mirela Vaida în Delta Dunării: ”Nu e ieftin, dar banii rămân în țară”

Descriere foto: Adrian Năstase, sursa facebook

Ce pensie are Adrian Năstase de la statul român. Fostul premier al României a recunoscut: "Cred că este foarte puțin"

Sursa foto: Mălina Avasiloaie, Instagram

Mălina Avasiloaie, primele declarații de când a devenit mamă: ”Am devenit o feministă convinsă”. Artista și soțul ei sunt în culmea fericirii / EXCLUSIV

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram

Vlăduța Lupău a născut: ”Știam că îți vei alege o zi binecuvântată”. Care este numele special pe care artista l-a ales pentru bebeluș

 Rică Răducanu, captură video PRO TV

Rică Răducanu muncește pe litoral, deși are probleme serioase de sănătate: Mi-a zis medicul:”Doar la morga mai trece!”

Sursa foto: Mioara Roman, Natașa Raab, Cornel Constantiniu, facebook/ colaj foto

Mioara Roman, diagnosticată cu aceeași boală de care suferă și Cornel Constantiniu și Natașa Raab: „Pe Cornel l-au salvat operațiile”

Simona Săndulescu a fost găsită înecată în Lacul Morii. Artista a lăsat un bilet de adio: ”Viața a devenit insuportabilă”

Sursa foto: Vica Blochina și Irisha, instagram/ colaj foto

Vica Blochina, sărut pasional cu o fostă concurentă de la Survivor România. Fanii au rămas uimiți/ FOTO

Sursa foto: Oana Lis, Facebook

„E în scaun cu rotile” Oana Lis, noi informații despre starea de sănătate a lui Viorel Lis, la o săpămână după ce a fost internat într-un centru de recuperare