Iuliana Tudor, anunț surprinzător: Vrea să facă un manual pentru elevi
Data actualizării:
Data publicării:
Iuliana Tudor, cunoscută pentru promovarea tradițiilor românești, a făcut un anunț surprinzător: și-a propus să aducă valorile naționale pe platforma TikTok.

Într-un dialog captivant, realizatoarea TV a explicat cum intenționează să folosească această platformă populară printre tineri pentru a-i apropia de cultura românească. Realizatoarea nu se oprește aici și face un apel către autorități pentru a institui în școli un manual dedicat tradițiilor și valorilor românești. Acest demers vine în contextul în care Iuliana Tudor consideră că educarea tinerilor în spiritul valorilor naționale este esențială pentru păstrarea identității culturale, mai ales într-o lume în care influențele externe sunt tot mai puternice.

 

Iată discuția avută la Avangarda cu Ionuț Vulpescu:

 

 

Iuliana Tudor se împrietenește cu Tik-Tok. Pact cu diavolul? „Dacă merg în TikTok şi eu conving un grup de copii, să zicem de la 8 ani până la 15 ani, să intre într-o horă, undeva într-o parcare, sau în curtea şcolii...”

 

 

 

I.V.: Nu trebuie să fugi de ele. Problema e ce conținut le dai. 

 

I.T.: Important e să adaptăm conţinutul acesta, care înseamnă valorile acestea, pe înţelesul copilului care consumă numai mediul acela. Şi asta e foarte greu de făcut. Pentru că, din nou, cum a fost şi la O dată în viaţă, voi fi acuzată că stric. Dar, hai să ne gândim, dacă merg în TikTok şi eu conving, da, un grup de copii, să zicem de la 8 ani până la 15 ani, să intre într-o horă, undeva într-o parcare, sau în curtea şcolii, şi le spun despre căluşi, şi le vorbesc despre, ştiu eu ce, clop şi le duc nişte brâie şi îi pun să se îmbrace.

 

 

 

Anunț incendiar din partea Iulianei Tudor: „Mă ofer eu să fac acest manual alături de specialiștii care se pricep la asta, de la clasa I până la a-IV-a, şi de la clasa a V-a până la a VIII-a, atât trebuie să facem. Lucruri de bază care au legătură cu obiceiurile şi tradiţiile noastre”

 

 

 

I.V.: Nu Jurgen Klopp, ci clopul...

 

I.T.: Exact. Cred că aş reuşi măcar să li se pare interesant şi să mă joc cu ei, cumva. Apoi, intervine şi, cum să spun, miza la nivel de stat. Din punctul meu de vedere, şi la orice microfon o să spun lucrul acesta şi fac şi la dumneavoastră, îmi doresc foarte mult ca statul român să înţeleagă că aceste valori, care sunt identitare, indiferent unde ne duce politica globală, ele trebuie aşezate într-un manual şi predate la şcoală. Nu mai putem să ducem aceste valori, la modul realist vorbind, şi să şi rămână temeinic, copiii să înţeleagă despre ce e vorba, decât într-o formă instituționalizată, la şcoală. Şi am zis că mă ofer eu să fac acest manual alături de specialiştii care se pricep la asta, de la clasa I până la a-IV-a, şi de la clasa a V-a până la a VIII-a, atât trebuie să facem. Lucruri de bază care au legătură cu obiceiurile şi tradiţiile noastre. Să ştie măcar că sunt conectaţi cu un popor care are o istorie importantă. Şi atunci nu vă mai spun atât de uşor, am auzit muzică românească, când ea de fapt e turcească. Şi să invocăm faptul că da, am fost sub ocupaţie turcească atâtea secole şi atunci devine muzica noastră. Nu, este un împrumut. Ne bucurăm de ea, dar nu e a mea. Nu mă reprezintă!

 

 

VEZI ȘI: Iuliana Tudor: Am zis că eu mai lipseam să fac așa ceva, că în rest toată lumea o face:

https://www.spectacola.ro/iuliana-tudor-am-zis-ca-eu-mai-lipseam-sa-fac-asa-ceva-ca-in-rest-toata-lumea-o-face_41035.html

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team
Categorie: Stiri



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Sursă foto: Instagram Alin Oprea/Podcast „ un PODCAST mișto By Bursucu'”

Alin Oprea, replică tăioasă după declarațiile fostei soții. Artistul a desființat-o: „Femeia asta a fost blestemul vieții mele”




pixel