Jean de la Craiova, critică adusă artiștilor tineri din România: „Cântați ca voi! Nu mai importați!”
Data publicării:
Jean de la Craiova a avut un mesaj important pentru generația tânără, mai ales pentru tinerii care urmează o carieră muzicală. În același timp el spune și ce îl deranjează cel mai tare la muzica din România.

Jean de la Craviova a fost pus în fața unei situații inedite. Bursucu l-a întrebat pe artist dacă mai este respectat de generația tânără, la care el a spus:

„Cred că da, în felul lor de a se exprima. În concepția lor, există această obligație de a arăta respect față de oamenii care vin de mulți ani, care au cântat cu instrumente adevărate și nu cu echipamente electronice. Respectul nu trebuie să fie oferit doar mie.

Sunt oameni care cântă pentru anumite categorii de public, oameni care abordează un anumit stil sau chiar îl imită. Există fel și fel de oameni în muzică”, spune Jean de la Craiova.

Citește și: Jean de la Craiova, faze tari cu partenera. Ce sfat de relație le oferă tinerelor cupluri: „Bagi și tu mâna de dimineață...”

 

 

Youtube video image

Ce are de criticat la generația tânără

„Înțelegi generația tânără?”, l-a mai întrebat Bursucu.

Jeand e la Craiova nu a putut da un răspuns exact, însă el spune că o înțelege. Totuși, le nu a putut să nu ofere și un sfat în acest sens.

„O înțeleg, pentru că mi-am dat seama că tinerii ies pe scenă și cântă vulgar, iar publicul știe toate versurile și continuarea acelor melodii vulgare. În generația mea, dacă nu dădeai „bună ziua” pe stradă, erai imediat criticat.

Generația de dinaintea mea te anunța frumos: „Avem un tânăr aici, cântă foarte frumos,” și asta îți dădea putere și validare. Acum, nu mai este la fel. Mai vine cineva și spune: „Sărut mâna, trăiască familia.”

Dacă te duci la cineva la masă, nu te prezinți cu pieptul înainte, te duci cu modestie, cu mâna întinsă. Omul acela te-a plătit ca artist, nu pentru altceva. Îmbracă-te frumos.

Mergi la nuntă și ce vezi pe scenă? Versace, Gucci, ghiuluri, lanțuri. Pe vremea mea, te duceai în costum, cu batista la piept, pantoful conta, și astfel cucereai publicul. Spectacolul era 20%, cântarea 30%.

Nu vreau să vorbesc prea mult, vreau să facă ce știu ei, dar vreau să le reamintesc că muzica noastră, indiferent că e populară, de petrecere, manele sau altceva, este cea mai frumoasă din lume.

Dacă ei încearcă să copieze bulgari, sârbi, turci, obișnuiesc urechea românului cu acel stil... O melodie proastă, dacă o difuzezi zilnic la radio, devine hit, iar românii ajung să se obișnuiască cu acel stil.

După aceea, vor mai lua falsuri? Vor prefera originale. Aduc pe sârbi, turci, bulgari aici, iar acei băieți, originali, iau banii, iar tu, ca artist român, te alegi cu resturile.

Băgați-vă în studio, că sunteți deștepți, aveți cap, creați ceva original, dar pe înțelesul tuturor, despre viața de zi cu zi. De ce cântați ca Michael Jackson? Din cauza voastră, pentru că încercați să-i imitați pe ei și furați melodiile. Cântați ca voi!”, încheie Jean de la Craiova.

Citește și: Jean de la Craiova și Adrian Minune - aventură cu porcul. Artistul dă cărțile pe față: „El s-a băgat, nu eu!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Showbiz



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Sursă foto: Instagram Alin Oprea/Podcast „ un PODCAST mișto By Bursucu'”

Alin Oprea, replică tăioasă după declarațiile fostei soții. Artistul a desființat-o: „Femeia asta a fost blestemul vieții mele”




pixel