Jenna Ortega și Bradley Cooper de România. Ana Maria Guran și Carol Ionescu, doi tineri actori care fac furori în producțiile momentului: „Încep să se facă filme pentru toate gusturile”
Ana Maria Guran, asemănată deseori cu Jenna Ortega, actrița din Wednesday, și Carol Ionescu, Bradley Cooper de România din comediile momentului, au vorbit despre cinematografia românească a generației lor. 

Ana Maria Guran și Carol Ionescu au fost invitații Georgianei Ioniță, în emisiunea „Întâlnire cu arta”, de la Spectacola și DC News. 

Vezi aici emisiunea:

 

 

Ana Maria Guran joacă în două producții de succes, lansate recent: Romina VTM și Taximetriști. 


Carol Ionescu joacă în Teambuilding, unde interpretează rolul unui craiovean, dar și În filmul Taximetriști. 

 

Cei doi actori, amândoi în vârstă de 27 de ani, fac echipă în filmul lui Bogdan Theodor Olteanu - Taximetriști. Cu încasări de peste 3 milioane de lei la doar o lună de la lansare, filmul Taximetriști este deja în Top 10 filme românești din toate timpurile la nivel de încasări, devenind unul dintre cele mai de succes filme românești din ultimii ani.

Doi taximetriști trec, într-o noapte, printr-o serie de întâmplări care le dau viețile peste cap. „Taximetriști” - cel mai recent film regizat de Bogdan Theodor Olteanu, după un scenariu pe care l-a scris împreună cu Adrian Nicolae, la fel ca piesa de teatru cu același nume - invită publicul alături de personaje savuroase, într-o poveste plină de umor și suspans. 


 Din distribuția filmului fac parte: Alexandru Ion, Rolando Matsangos, Victoria Raileanu, Maria Popistaşu, Mădălina Stoica, Monica Bîrlădeanu, Cosmin “Micutzu’” Nedelcu, Andi Vasluianu, Ana Maria Guran, Nicoleta Hâncu, Carol Ionescu, Alex Mircioi, Vlad Ionuţ Popescu, Adrian Ban, Ştefania Cîrcu, Emma Mateciuc, Florentina Năstase, Ramona Niculae, Alexandra Panaite, Adi Bulboacă, Paul “Spike” Mărăcine, Adrian Nicolae, Ioana Bugarin, Eva Cosac, Maria Moroșan, Tiberiu Zavelea, Alex Iezdimir, Vlad Pânzaru, Ștefana Micu, Alexandru Oprinoiu, Mihaela Dobre, Andreea Constantinescu.

Ana Maria Guran și Carol Ionescu, parcurs artistic similar

 

„Noi am fost colegi de grupă în facultate, în proiectele lui Bogdan noi am mai fost împreună. Ne-am tot reîntâlnit pe set și suntem și prieteni, ceea ce a făcut lucrul mult la ușor. E foarte plăcut când te înțelegi cu cineva, pentru că știi ce va spune, cum va face lucrurile.”, a declarat Ana Maria Guran, în cadrul emisiunii „Întâlnire cu arta”

„Avem același vocabular, aceleași principii. Vrem să facem filme bune, de calitate și cred că ne-a ieșit. E o surpriză plăcută să vezi că vine publicul la film românesc în cinematografe, sunt foarte multe preconcepții despre filmele românești și e plăcut să vezi că publicul în sfârșit capătă încrede și vine să vadă ce produse se aduc.”, a completat actorul.


Cum văd tinerii actori evoluția cinematografiei românești din ultimii ani

„E o surpriză plăcută să vezi că vine publicul la film românesc, că nu mai există această preconcepție că firmele românești sunt „Nu știu cum”. Sunt o grămadă de preconcepții aici, nu să stau să le număr, dar e plăcut să vezi că publicul în sfârșit capătă încredere în creatorii de film din România și vin să vadă ce produse aduc, sunt interesați și bine ai punctat, pentru că filme românești se tot fac.


Taximetriști nu se marchetează ca un film cu pretenție. E o poveste despre oameni cu care poți să te identifici, cu personaje cu care poți să te identifici cu ușurință. Și nu are pretențiile unui film de artă, de exemplu, dar nu are nici aspirațiile unui film comercial, de exemplu, să facem încasări, să facem public. 

(...) E foarte autentic din punctul meu de vedere. Și cum am mai avut discuția asta cu mai mulți oameni, noi ne uităm la filme din străinătate și sigur suntem obișnuiți să consumăm genul ăsta de conținut și înțelegem glumele altor oameni din alte țări ș.a.m.d. Dar e foarte tare când vezi un film care vorbește despre locurile în care tu ai fost, lucrurile pe care le știi și despre situații pe care le cunoști. Sunt niște glume care poate străinii, dacă vor vedea filmul ăsta, nu o să le înțeleagă, ceea ce e foarte mișto, ca să zic așa. Că noi le înțelegem, le absorbim altfel, e un film foarte autentic. Ne identificăm foarte 


Poveștile și personajele pe care le găsești în filmul ăsta au o autenticitate aparte. Toată echipa a căutat să dea cât mai mult importanță. Adică nu a fost făcut nimic superficial  în filmul ăsta în producție, reproducție, post-producție, asta pot să garantez eu”, a declarat Ana Maria Guran în emisiunea Întâlnire cu Arta, de la Spectacola și DC News.


Carol Ionescu: „Încet, încet, se taie preconcepțiile astea care ne legau de un trecut nostalgic, de mult pierdut”

Publicul tânăr începe să prindă gustul filmului românesc, iar noua generație de artiști vine cu produse actuale, în care este vizibilă identitatea tinerilor, vedem glumele lor, viața lor, modul lor de a iubi, de a glumi și de a trăi.


„Sunt actori, sunt regizori, scenariști, o pleiadă de artiști tineri, profesioniști, foarte, foarte capabili, care vor să își arate talentul, să arate ce pot. Pentru că ce vor să facă pentru publicul autohton și nu numai. Cred că sunt artiști cu aspirații internaționale. 

Da, e bine că încet, încet, se taie preconcepțiile astea care ne legau de un trecut nostalgic, de mult pierdut, cu Amza Pelea, Nea Mărin și BD la mare și la munte și, mă rog, și alte multe filme foarte bine făcute exact, care sunt și acum actuale. Dar putem, pe lângă astea, să ne bucurăm și de ceva nou. Nu, nimeni nu neagă valoarea firmelor respective. Dar ce aș încuraja eu publicul românesc este să dea o șansă firmelor care vin acum, indiferent de gust. 

Sigur, poate îți place filmul Taximetriști și nu-ți place Romina, sau îți place Romina și nu-ți place Teambuildig sau mai știu eu ce, că au fost o grămadă de discuții în mediul online. 

Plus că, na, lucrurile s-au schimbat, au trecut an, e normal să facem filme noi despre lucruri care se întâmplă acum, că nu poți să vorbești continuu despre trecut. E bine să trăim un pic și în prezentul ăsta și iată, să te adresezi și publicului nou”, a declarat Carol Ionescu.


Celebra ciorbă din filmele românești

Cei doi actori au dezbătut și celebra etichetă a filmelor românești, cu nelipsita ciorbă, din niște cadre lungi, care, evident, simboliza trăirea intensă a personajului respectiv. 


„Păi să te gândești la filmele românești, te gândești că  evident că se va mânca o ciorbă într-o bucătărie, într-o liniște de moarte, după o ceartă în familie. Acum nu se mai întâmplă chestia asta.

S-a ironizat această etichetă. Dar nu e ceva inventat, nu e ceva ce nu există. Într-adevăr ciorba aia avea un sens, că asta se făcea, stăteai în bucătărie mâncai ciorbă și te certai cu nevastă-ta sau o chestie de genul ăsta. Asta era adevărul ecranizat, dar acum s-au schimbat cumva lucrurile. Publicul cere altceva și este normal să ceară altceva”, a punctat Ana Maria Guran. 

Carol Ionescu: „Încep să se facă filme pentru toate gusturile”

„Mie îmi place „ciorba” și cred că sunt oameni cărora încă le place să vadă filme cu ciorba, așa, ca să le etichetez. Dar e foarte bine tocmai asta, că acum încep să se facă filme pentru toate gusturile și oamenii cărora le plac filmele cu ciorbă să duc să vadă filme cu ciorbă. Oamenii care vor să vadă fast-food pot să vină să vadă fast-food”, a subliniat Carol Ionescu. 

Data: 26 feb 2023, 20:00
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: ana maria guran  bradley cooper  carol ionescu  jenna ortega  taximetristi  teambuilding 


DC Media Group Audience

Sursă foto: Youtube/ La Măruță

Jorge a șters pe jos cu întreaga carieră muzicală a Andreei Bălan. A cedat în fața lui Cătălin Măruță și a spus ce crede

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Anca Dimancea, horoscop chinezesc pentru luna octombrie. Zodiile care au parte de bani: „Apare prosperitate”

Teo Trandafir, captură video Youtube

Teo Trandafir, revenire spectaculoasă, după plecarea de la KanalD. Vedeta a lăsat televiziunea pentru prima ei dragoste: „Abia aștept să începem o călătorie frumoasă”

Sursă foto: Murderpedia/ Mary Bell la 11 ani

Fetița de numai 11 ani care a ucis doi băieți. Cazul șocant care a făcut înconjurul lumii: „Avocații mă vor scoate”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Mona Segall, captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Instagram

Mona Segall, producătoarea America Express, renunță la show-ul de succes: „Nu vrea să mai filmeze în...”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Sursă foto: Instagram/ Dana Roba

Daniela Roba, zvonuri despre despărțirea de Beni, în urma criticilor primite. Care a fost decizia make-up aristei

Sursa foto: Dan Bittman, Facebook

Dieta prin care se menține Dan Bittman în formă, la 61 de ani: „Am văzut că la mine a dat rezultate”