Jessie Baneș, dorință de Crăciun: „Mi-am dat seama că lucrurile materiale nu aduc fericirea. Orice ai avea, mereu îți dorești mai mult”
Data actualizării:
Data publicării:
Jessie Baneș împărtășește cu cititorii Spectacola cele mai arzătoare dorințe de Crăciun. După un an plin de reușite, vedeta face bilanțul binecuvântărilor și își amintește cu nostalgie de sărbătorile din copilărie. 

SPECTACOLA:  Cum te găsim în acest final de an?

Jessie Baneș: Mă simt puțin obosită în acest final de an, dar foarte recunoscătoare și împlinită pentru tot ce am realizat în 2023. Împlinită pentru că am familia lângă mine care mă susține necondiționat, iar asta este cel mai important pentru mine și recunoscătoare pentru că am avut un an intens dar extrem de frumos. Simt că nu am lucrat degeaba, și ceea ce am făcut a avut un adevărat impact. Am cântat pe cele mai mari scene din România și sunt recunoscătoare pentru asta, dar mă uit și în față spre anul care vine cu și mai multă ambiție, prin prisma asta.

SPECTACOLA: Cu ce te-a surprins 2023? Dacă ar fi să numești cea mai mare bucurie, dar și cea mai mare provocare din acest an, care ar fi acelea?

Jessie Baneș: M-au surprins în sens negativ unele curente care au impactat România. De la fenomenul Untold, după ce am asistat la manelizarea țării acum văd că ajungem la drogangeala țării. Ajungem din rău în mai rău iar foarte mulți părinți văd că nu conștientizează pericolele reale și încercările prin care trec copiii lor, și asta mi se pare un lucru periculos. Dar m-a surprins și în sens pozitiv, prin prisma oamenilor minunați pe care i-am întâlnit și cu care am ajuns să colaborez. Sunt și mulți oameni buni, talentați și patrioți în România, care își doresc cu adevărat să schimbe ceva, dar totul depinde de a avea resursele interioare dar și ajutorul publicului că să reușească. Fiecare zi este o provocare pentru mine și îmi place să mai pun câte o cărămidă atât pentru dezvoltarea mea personală cât și pentru cariera mea, fie că e vorba de cea muzicală sau jurnalistică. Deși poate că viață mea pare perfectă pe rețelele de socializare, așa cum pare viață fiecăruia online, să știți că trăiesc intens, sunt o femeie muncitoare, care luptă pentru a-și îndeplini visele. Că să va dau o informație din spatele culiselor, iubitul meu este supărat câteodată pe mine că nu iau pauze mai dese și mai lungi pentru că știe că am nevoie.

 

 

SPECTACOLA: Cu ce gânduri, planuri și speranțe intri în noul an?

Jessie Baneș: Planul meu este fac exact ce am făcut și până acum dar mai bine și mai mult, astfel încât să mă perfecționez în tot ceea ce fac. Fie că e vorba de carieră sau orice palier al vieți, până la gătit dacă vreți..îmi place să mă autodepășesc. Cât despre gânduri, gândul meu este pentru viitorul nostru în țară în care trăim. Eu nu vreau și nu concep să plec vreodată de pe pământul în care m-am născut, dar situația nu este roz și sper că anul viitor, mai mult că niciodată, când chiar va conta prin prisma alegerilor, românii să se mobilizeze. Să fie mai înțelepți și să aleagă mai bine pentru viitorul lor și al țării, iar celor plecați să le dea motive să se întoarcă acasă. Noi nu avem nevoie de alte naționalități să ne ocupe forță de muncă, ci avem nevoie de românii noștri, pentru că sunt prea mulți plecați iar eu vorbesc cu ei și știu că vor să se întoarcă acasă. Iar noi, cei din țară trebuie doar să le dăm motive.

SPECTACOLA: Dacă ar fi să premiezi o persoană din viața ta, pentru anul care tocmai se încheie, care ar fi aceea și de ce?

Jessie Baneș: Nu aș putea să premiez o persoană, dar aș vrea să premiez dacă aș putea genul de român patriot, muncitor, care trage pentru el și pentru viitorul familiei lui, care nu se lasă manipulat, care este cu capul pe umeri, este destoinic și care nu se lasă controlat de niște scopuri sau dorințe evenescente.

 

SPECTACOLA: I-ai scris Moșului în acest an? Care ar fi cea mai arzătoare dorință a ta, în acest Crăciun?

Jessie Baneș: Știți cum se zice, cele mai importante lucruri în viață sunt gratis iar al doilea cele mai importante sunt extrem de scumpe. Nu vreau să par ipocrită sau să filozofez dar mi-am dat seama că lucrurile materiale nu aduc fericirea pentru că orice ai avea, mereu îți dorești mai mult. Însă ceea ce mi-ar aduce mie fericirea cu adevărat, ar fi să fim normali. Să nu mai fie pandemii, inventate sau nu, să nu mai fie războaie, să putem să fim mai buni unii cu alții, să ne trăim viață în tihna și într-un ritm firesc omului. Pentru că ce ni se întâmplă acum nu se poate numi firesc, dacă ne uităm la nivel global. Dar că asta să se întâmple, trebuie că cei mulți și lipsiți de putere, oameni de bună credință, prin solidaritate să se implice mai mult și să preia această putere, că să își poată construi o lume așa cum vor ei pentru ei, familia și copiii lor. Eu sunt unul dintre acești oameni și tot ce fac, fac cu gândul la asta.

SPECTACOLA: Cum vei petrece sărbătorile? Care sunt tradițiile care nu lipsesc de la masă de Crăciun?

Jessie Baneș: Apropo de faptul că suntem în postul Crăciunului acum. La noi în Ardeal se zice că de post important nu e ce bagi pe gură ci ce scoți pe gură. Cea mai importantă tradiție a Sărbătorilor cred că este să se reunească familiile, să se pună la masă, să ciocnească un pahar și mai ales să vorbească de bine, că așa îi cade frumos românului. De rău poate să vorbească oricine. Nu sunt adepta vacanțelor exotice de sărbători, cum am văzut că fac unii români în perioada această. Pe mine Sărbătorile acestea mă vor prinde cu siguranță acasă, lângă brad ascultând colinde și petrecând cât mai mult timp cu familia. Sărbătorile sunt o perioadă pentru reflecție, de bucurie pentru nașterea Domnului, pentru stat cu cei dragi și pentru făcut planuri de viitor. În afară  de asta, în fiecare an de sărbători îmi propun să învăț să gătesc un fel nou de mâncare tradițională pentru că pe timpul anului nu am timpul necesar. Dar o femeie trebuie să știe să gătească! Sigur, nu e obligată să gătească dacă e o femeie ocupată și nu e casnică, dar măcar să știe. Tradiția culinară trebuie și ea dusă mai departe!

 

SPECTACOLA: Într-un scenariu perfect, cine ți-ai dori să fie alături de tine la masa de Crăciun?

Jessie Baneș: Mi-aș dori să fie toată lumea care o să fie, sunt binecuvântată din acest punct de vedere. Dar aș mai vrea să o am și pe bunica mea care este departe și din păcate Crăciunul acesta nu poate să ajungă acasă. Mi-e dor de ea și o să mă gândesc la ea.

SPECTACOLA: Cum arăta Crăciunul copilăriei, ce îți lipsește cel mai mult de atunci și ce ai păstrat și astăzi?

 

Jessie Baneș: Ca orice copil iubeam sărbătorile și Crăciunul pentru cadouri. Dar acum, toate momentele de sărbători sunt frumoase dacă știm să ni le facem așa. Pentru mine Crăciunul  înseamnă recunoștință pentru tot ce am acumulat până acum și speranță pentru viitor. Spiritul nu se pierde niciodată, fie că în copilărie asta înseamnă cadouri iar pentru un adult înseamnă poate liniște sau împlinire. În tot cazul este vorba de bucurie. Nașterea Domnului Mântuitor este un moment magic pentru toți creștinii și de asta ne bucurăm cu toții.. sau așa ar trebui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Alex Delea nu s-a mai putut abține! Imaginile care nu s-au văzut la TV din cadrul competiției Survivor All Stars: „Nu s-a difuzat treaba asta”

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o realizare financiară importantă

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Captură video: Pro TV

Se încing spiritele la Survivor All Stars. Zanni tună și fulgeră la adresa lui TJ Miles

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, făcut praf de Zanni, la Survivor All Stars, după ce l-a bărfit cu TJ Miles: „Sunt acrit de faptul că e încă aici”

Captură video: YouTube/Micutzu Stand-up Official

Denise Rifai a dezvăluit care a fost primul ei salariu. Prezentatoare TV a uimit pe toată lumea: „Și-a luat diamante din primul job?”




pixel