Joshua Press, pictorul britanic care va veni în țară, la Sibiu. Ce a auzit despre români: „Autenticitate și adevăr în viața din România” /EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
Joshua Press, unul dintre pictorii care vor fi prezenți la expoziția de la Sibiu, a dezvăluit părerile sale despre România.

Cu ocazia expoziției de mare amploare de la Sibiu, echipa Spectacola a fost prezentă la Londra pentru a lua un interviu mai multor artiști britanici, dar și români. Aceștia vor fi prezenți la o expoziție de proporții la Muzeul Brukenthal, din Sibiu, începând cu 16 septembrie. Evenimentul va dura 14 zile, iar spectatorii vor fi încântați de artiștii care își vor expune câteva dintre cele mai bune opere. 

În cazul de față, am stat de vorbă cu Joshua Press, un artist britanic care se preocupă de stilul figurativ. Noi i-am adresat câteva întrebări, iar Joshua a fost amabil să ne răspundă.

Spectacola: Poți să-mi vorbești despre fundalul tău artistic și cum ai ajuns pentru prima dată să te implici în pictură?

„Am fost pictor toată viața mea de adult, am părăsit o expoziție cu lucrări de Walter Sickert la Courtauld, undeva în jurul anului 2006, și am simțit că un traseu se dezvăluie sub picioarele mele. M-am străduit să rămân pe acest curs de atunci.”, ne-a spus Joshua Press, în exclusivitate, pentru Spectacola.

Spectacola: Ai întâmpinat vreo provocare ca pictor? Cum ai reușit să o depășești?

„Ca artist, fiecare zi este o provocare, încerc să adun toate elementele diferite ale picturii. Cu toate acestea, ca student, poate că am întâmpinat cele mai mari provocări. Practic, mental, emoțional. A fost o luptă grea.”, a dezvăluit artistul.

Spectacola: Cum reușești să menții un echilibru între a rămâne fidel viziunii tale artistice și a te adapta la schimbările în tendințele artistice?

„Nu pot spune că am acordat vreo gândire serioasă "tendințelor artistice". Dacă e o chestiune de echilibru, cu siguranță am înclinat acea balanță.”, a mai declarat artistul, pentrul Spectacola.

Spectacola: Poți să împărtășești detalii despre proiectele viitoare, expoziții sau obiective la care lucrezi în cariera ta artistică?

„Următoarea expoziție pe care o am este la Sibiu, Transilvania, la Muzeul Brukenthal. Sunt extrem de entuziasmat în legătură cu asta. În afara acestui eveniment și a unui proiect anual la care sunt implicat, în "Hampstead Art Society", lucrez la un nou corp de lucrări, care se află într-un stadiu destul de incipient.”, a mai zis Joshua.

Ce știe despre români

Spectacola: Ești un apropiat al artistului Bogdan Mihai Radu, cunoscut atât în Regatul Unit, cât și în România. Ai putea să spui câteva cuvinte despre el?

„Bogdan este un prieten bun și generos. Un caracter rar cu adevărat. Mi-a deschis o lume a culturii românești, sunt foarte încântat să expun alături de el în România, în luna septembrie. El mi-a împărtășit multe anecdote, fie că sunt povești despre urși care trec prin mijlocul orașelor, imagini cu arhitectura uimitoare din București sau lucrările colegilor săi artiști și profesori români. Mi-a atras atenția că există o anumită autenticitate și adevăr în viața din România, unul care este, poate, mai simplu decât în orașele pe care le frecventez. Abia aștept să o experimentez. Bogdan mi-a pictat o imagine foarte vie a țării sale natale. Bogdan și cu mine ne-am întâlnit prin intermediul "Hampstead Art Society". Am expus lucrări împreună la expoziția de vară din Mayfair în luna iunie. Avem și prieteni comuni pictori.”, a mai adăugat artistul, pentru Spectacola.

Spectacola: Cum vezi dezvoltarea mediului artistic într-o țară precum România, unde artiștii se străduiesc din greu să fie observați? Ce sfaturi ai da unui tânăr artist provenind dintr-un astfel de context?

„Sfatul meu pentru orice artist este întotdeauna să rămână fidel vocii și viziunii sale interioare. Studiază din greu, fii credincios tradiției, creează o bază solidă. Învață să-ți dezvolți propriul critic interior. Înconjoară-te cu artiști și oameni în care ai încredere și pe care îi admiri... și nu face compromisuri.”, a punctat Joshua Press.

Spectacola: Cu ce te pregătești pentru evenimentul din 16 septembrie 2023?

„Voi expune o lucrare din ultima mea expoziție "Corpuri Diferite", care a avut loc în Londra în 2021. Este o pictură formată din multe ședințe cu prietena mea Kate, în bucătăria mea, care a stat săptămână după săptămână.”, a încheiat artistul.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Showbiz
Tagurile articolului: brukenthal  joshua press  radu mihai bogdan  Sibiu 



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel