Kanye West riscă un proces de 250 de milioane de dolari pentru declaraţii făcute într-un podcast
Data publicării:
Rapperul Kanye West riscă să fie dat în judecată de familia lui George Floyd în cadrul unui proces de 250 de milioane de dolari din cauza unor declaraţii făcute de artist despre moartea violentă a acelui bărbat afro-american în 2020.

Avocaţii familiei Floyd i-au trimis o somaţie oficială lui Kanye West şi au spus că declaraţiile rapperului au reprezentat "o încercare respingătoare de a reduce importanţa vieţii lui George Floyd şi de a profita de pe urma morţii sale îngrozitoare".

Somaţia a fost emisă după ce rapperul a participat la o ediţie a podcastului american "Drink Champs", în care a afirmat că George Floyd a fost ucis de o supradoză de fentanil, în contrast cu dovezile prezentate de medicii legişti din Statele Unite.

George Floyd, un bărbat afro-american, a murit în 2020 după ce poliţistul Derek Chauvin l-a ţinut imobilizat pe asfalt, presându-i zona toracelui cu unul dintre genunchi timp de nouă minute, în Minneapolis, Minnesota, iar înregistrările acelei arestări au fost distribuite ulterior în lumea întreagă.

Cauza morţii sale a fost stabilită drept omucidere şi a stârnit un val global de proteste. Poliţistul Dereck Chauvin a fost condamnat pentru crimă şi ucidere din culpă şi a primit o sentinţă de 22 de ani şi jumătate de închisoare în 2021.

"În timpul interviului din acel podcast, Kanye West a făcut declaraţii false şi răuvoitoare despre George Floyd, pentru a profita de pe urma morţii îngrozitoare a domnului Floyd şi a traumei familiei sale", au afirmat avocaţii familiei Floyd într-un comunicat.

"Comentariile lui Kanye West sunt o încercare respingătoare de a reduce importanţa vieţii lui George Floyd şi de a profita de pe urma morţii sale îngrozitoare", a precizat unul dintre avocaţi, Pat D. Dixon III.

"Îl vom face pe domnul West să plătească pentru aceste declaraţii flagrante la adresa moştenirii lăsate de domnul Floyd", a adăugat el.

Mama fiicei lui George Floyd, Roxie Washington, intenţionează să deschidă un proces de mai multe milioane de dolari pentru "hărţuire, însuşire culturală ilegală, defăimare şi inducerea unui stres emoţional".

"Interesele copilului reprezintă o prioritate", a declarat şi avocatul Nuru Witherspoon, membru partener în cabinetul de avocatură The Witherspoon Law Group.

"Fiica lui George Floyd a fost traumatizată de declaraţiile lui Kanye West, iar el a creat un mediu nesigur şi nesănătos pentru ea", a adăugat acelaşi avocat.

Incidentul s-a produs la puţin timp după ce Kanye West a stârnit o altă controversă, atunci când a asistat la un eveniment organizat în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, unde a purtat un tricou cu mesajul "White Lives Matter", notează Agerpres.


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: International
Tagurile articolului: George Floyd  kanye west  proces 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel