Keanu Reeves a donat 70% din salariul din Matrix pentru cercetarea leucemiei. Dramele prin care a trecut actorul
Data actualizării:
Data publicării:
Keanu Reeves a devenit unul dintre cei mai generoși actori din lume, după ce a trecut prin mai multe drame. 

Actorul Keanu Reeves, în vârstă de 57 de ani, s-a confruntat de-a lungul vieții sale cu numeroase tragedii, printre care pierderea fiicei și a partenerei sale, precum și lupta de 10 ani a surorii sale cu leucemia. Starul din Matrix a reușit să facă față acestor momente dificile, ceea ce reprezintă o adevărată dovadă de putere și rezistență.

Cu puțin timp înainte de a-și pierde fiica nou-născută Ava, care s-a născut moartă, Reeves s-a confruntat cu o altă provocare dificilă în familia sa - lupta surorii sale Kim cu leucemia (un tip de cancer al sângelui). Kim a fost diagnosticată în 1991, iar Reeves a devenit principalul ei îngrijitor în timp ce s-a luptat cu boala timp de 10 ani. Acesta a fost momentul în care cariera actorului la Hollywood lua avânt, dar el a făcut mai mult decât atât pentru a prioritiza sănătatea surorii sale, punând în așteptare viitoarele continuări Matrix. De asemenea, a făcut un pas înainte vânzându-și casa pentru a se muta mai aproape de Kim, pregătindu-i mesele, făcând curățenie în casă și pregătindu-i medicamentele necesare. "Ea a fost mereu acolo pentru mine, știi. Eu voi fi mereu aici pentru ea", a declarat Reeves într-un interviu.

 

Actorul a donat aproximativ 70% din salariul său din The Matrix pentru cercetarea leucemiei, pentru a ajuta la descoperirea unui tratament, potrivit Ladbible.

După 10 ani lungi de tratament, Kim a reușit să învingă boala și să îl inspire pe fratele ei mai mare să îi ajute pe cei care încă se luptă cu ea. În onoarea surorii sale, Reeves a donat o parte din banii pe care i-a câștigat din seria The Matrix și a creat, de asemenea, o organizație caritabilă pentru a-i ajuta pe cei care se confruntă cu cancerul (deși nu și-a atașat numele la această organizație).

Actorul nu a vorbit prea mult despre organizația sa caritabilă, deoarece nu vrea să fie asociată cu celebritatea sa, dar în 2009 a declarat pentru Ladies Home Journal că aceasta ajută persoanele bolnave de cancer și organizațiile caritabile pentru copii.

 

Keanu și sora sa au fost deosebit de apropiați. Cei doi au avut o copilărie grea.


Tatăl lor a plecat când Keanu avea doi ani și a fost ulterior încarcerat pentru posesie de droguri. Alături de mama lor, cei doi s-au mutat în reăetate rânduri, din Hawaii în Australia, New York și Canada.

Keanu este cunoscut ca fiind foarte atent cu banii, fiind adesea văzut mergând cu metroul, unde este, de asemenea, văzut în mod regulat cedând locul său altor pasageri.

 

O altă cauză apropiată de inima lui Keanu sunt copiii bolnavi, iar el donează frecvent sume mari de bani organizațiilor caritabile pentru copii, în paralel cu activitatea pe care o desfășoară propria sa organizație caritabilă.

De asemenea, Keanu a acceptat anterior reduceri semnificative de salariu pentru a le permite celorlalți membri ai distribuției și ai echipei să aibă un buget mai mare, potrivit Insider.

Contractul său pentru secvențele din Matrix a inclus o reducere semnificativă a salariului, astfel încât mai mulți bani să fie disponibili pentru costume și pentru staff-ul care se ocupă de efectele speciale.


În timpul filmărilor pentru primul film, Keanu a dăruit motociclete Harley-Davidson cascadorilor pentru a le mulțumi pentru munca depusă.

"Am vrut doar... să le mulțumesc tuturor acestor băieți care m-au ajutat să fac acest film", a declarat Reeves.

 


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: International
Tagurile articolului: Keanu Reeves  leucemie  matrix  sora 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel