Lavinia Goste pune punctul pe "i": „Anumite beculețe, la unii oameni, se aprind mai târziu, dar și când se aprind luminează foarte tare!"
Lavinia Goste și-a asumat de ani de zile, deja, misiunea de a promova muzica și multiplele beneficii pe care le aduce ea în viața celui care o practică. Împreună cu maestrul dirijor Marius Zorilă, jumătatea ei de acasă și scenă, cei doi au construit un adevărat „imperiu” emoțional în jurul acestei activități ale cărei trăiri și senzații le transmite atât pe scenă, în timpul concertelor pe care le susține, dar și în cadrul activității de la școala de muzică pe care o dețin.

Există, însă, mai ales în mintea părinților care se gândesc să aleagă un parcurs artistic pentru micuții lor, o serie întreagă de întrebări atunci când vine vorba, iată, despre înscrierea la cursuri de canto sau instrument. De asemenea, adulții care-și doresc, ca și hobby, să se apuce de studiu în domeniu muzical, din nou, se întreabă dacă are sens au ba.

Lavinia Goste ne-a răspuns, în exclusivitate, la întrebările care vin să lămurească această controversă.

Lavinia Goste: Urechea muzicală se dezvoltă în timp, atâta timp cât nu ascultăm muzică nu avem cu să o dezvoltăm, e ca și cum ai vrea să evoluezi ca și om, dar tu de fapt nu citești nicio carte și nu faci nimic în sensul acesta. Anumite beculețe la unii oameni se aprind mai târziu, dar și când se aprind luminează foarte tare:)!


SPECTACOLA: Există sau nu oameni fără voce?

Lavinia Goste: Din păcate, există și oameni fără talent vocal sau ureche muzicala…:(

 

SPECTACOLA: Ce trebuie să poată să facă cel mic ca să-ți dai seama că merită să-l dai la cursuri de canto sau cursuri unde studiază un instrument?

Lavinia Goste: Dacă cel mic cântă toată ziua prin casă atunci este păcat să nu îl dai la cursuri cu profesori care știu cum să dezvolte copiii astfel încât să nu îi strice.


SPECTACOLA: Dacă nu poate voce, va putea vreodată instrument?

Lavinia Goste: Am avut un coleg care cânta extraordinar la pian, avea o ureche muzicală fantastică, dar nu avea voce, la solfegiu nu excela, deoarece nu avea voce, dar a ajuns un muzician de excepție, așa că DA! poți să ai talent în muzică, nu neapărat ai nevoie și de voce.


SPECTACOLA: De ce este bine să introducem studiul muzical în vieților noastre, fie că vorbim de cei mici, fie că vorbim despre noi, adulții?

Lavinia Goste: S-au făcut atât de multe experimente, este clar că vioara este instrumentul care ne dezvoltă creierul cel mai frumos, muzica bună ne dă energie frumoasă, ne încarcă. Studiul muzical ajută atât pe cei mici cât și pe adulți, să fie fericiți, în momentul în care cânți uiți de tot și te lași purtat de val. Totodata, dezvoltă foarte multe abilități: concentrarea, autodisciplină, controlul emoțional, inteligență, atenția distributivă, creșterea stimei de sine, cultură generală și altele. Toate aceste lucruri duc la o bună dezvoltare, aceste abilități se aplică apoi la materiile pe care copiii le învață, și ușor în viața de zi cu zi.
   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Veronica Mavrodin | Dată: 07 feb 2023, 21:49

Camelia Pătrășcanu

Horoscop karmic, cu Camelia Pătrășcanu. Zodia care are parte de relații tensionate: „Pot apărea reproșuri”

Sursa foto: Radu Andrei Tudor, instagram

Scandal de proporții în TVR, după plecarea prezentatorului Radu Andrei Turdor: „Angajații sunt umiliți. E regim de teroare!”

Sursa foto: unsplash, autor Dayne Topkin

Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare semn zodiacal, în perioada 20 - 26 martie 2023

Sursa foto: Nicoleta Luciu, Facebook

Nicoleta Luciu, desființată de fani, după ultima ei apariție: „Arată jalnic. Refuz să cred că este ea”

Camelia Pătrășcanu, captură video YouTube

Camelia Pătrășcanu, Horoscop - Lună Nouă în zodia Berbec: Zodia care se îndrăgostește

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură foto

Ce personalitate ai, în funcţie de ziua de naştere. Mihai Voropchievici: "Cel născut pe 3 e unicul care îi atrage pe toți spre el"

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop rune 20-26 martie 2023. Mihai Voropchievici, veste colosală pentru o zodie

Sursa foto: unsplash, autor Jan Huber

Când se văruiesc pomii? Secretul pe care îl ştiu doar experţii în grădinărit

Războinicii, captură foto Survivor

Eliminare neașteptată la Survivor România. Cine a părăsit competiția: „Mi-am dat seama că nu sunt atât de tare”

Neti Sandu, captură video Pro TV

Horoscop săptămânal 20 – 26 martie 2023, cu Neti Sandu. Previziuni pentru toate zodiile

Neti Sandu, captură video Pro TV

Horoscop, luni, 20 martie 2023, cu Neti Sandu. Previziuni pentru toate zodiile

Mihaela Bilic, foto Facebook

Ce dietă ține Mihaela Bilic: „Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt slăbiciunile mele”. Secretul inedit prin care se menține în formă