Lidia Fecioru, avertisment pentru părinți: „Un dezastru. Nu-și mai dezvoltă capacitatea de a vorbi”
Lidia Fecioru a vorbit despre cele mai grave probleme cu care se confruntă copiii generației actuale.

Lidia Fecioru a fost invitată în cadrul podcastului realizat de Ilinca Vandici, unde a discutat una dintre problemele care le dă în ziua de astăzi bătăi de cap părinților: dependențele copiilor. Când aceștia au încă vârste fragede, ne referim la depența de micile ecrane, însă, pe parcurs, dependențele devin mult mai grave și se referă la consumul de droguri sau alcool, care sunt extrem de greu de gestionat, dacă nu sunt observate la timp, susține bioenergoterapeutul.

„Telefoanele sunt un dezastru. Trebuie să încercăm să le facem un program. Se creează o dependență și nu e ok, pentru că nu-și mai dezvoltă capacitatea de a vorbi. Ei doar se uită, ascultă, citesc foarte puțin. La ei totul e vizual și auditiv. Sunt împotriva căștilor la copii, nici la maturi nu sunt bune. Căștile au decibelii lor acolo. Urechea trebuie să respire, iar dacă noi purtăm căști mereu ne trezim cu tot felul de ciuperci, cu infecții, pentru că purtăm căști. Copilul îl modifici cum vrei, explicându-i problema. Trebuie să-i explici copilului tot. Dacă vom discuta cu ei, vor înțelege foarte bine. Nu trebuie să-i mințim.”, a declarat Lidia Fecioru, în cadrul podcastului „Te ascult” cu Ilinca Vandici. 

VEZI și: Metoda prin care putem afla dacă avem probleme cu tiroida. Lidia Fecioru: „La prima oră a dimineţii”

Cât de greu se vindecă dependențele copiilor, neobservate la timp

Mai mult, Lidia Fecioru susține faptul că sistemul din ziua de astăzi a „aruncat” tinerii în mâinile acestor vicii, întrucât nu au avut alte modalități de a-și ocupa timpul și nu au avut oportunitatea de a-și forma un anturaj, după propriile lor activități și preocupări.

„Școala a permis acest lucru (n.r anturajul). Au dispărut cercurile, seratele, care uneau copii, uniformele la fel au făcut diferența între copii. Noi am greșit, în evoluția noastră, de a permite niște lucruri care trebuiau ținute încă. Pentru a crește o societate normală îți trebuie aceste lucruri. Mă uitam și în pandemie, unde ne-am uitat și pe noi, și pe copii. Ne-am ocupat mintea cu panică, frică, și acum e la fel, cu scumpirile, războiul. Toată lumea a fugit spre afară, vrând să le ofere de toate copiilor, pentru că își permit. În momentul când se trezește, copilul este deja într-o gașcă, dependent de droguri, alcool, jocuri de noroc, lucruri pe care nu le mai putem controla după. 

Situația este cruntă, am discutat cu doctori psihiatri care se lovesc cu asta. Este crunt, e strigător la cer, noi nu ne dăm seama, ne concentrăm pe lipsa banilor, pe război, care nu este al nostru și n-ar trebui să ne pese și pierdem asta și nu realizăm că la poarta școlilor sunt cei care vând droguri, că vedem adolescenți pe stradă care zici că-s zombie. Nici nu știi ce sfat poți să-i dai unui părinte într-o astfel de situație. Legislația ar trebui să fie puțin schimbată din acest punct de vedere, responsabilitatea societății. Tineretul nostru nu are o ocupație. Statul nu a creat nimic pentru acești copii, nu există niciun fel de centru unde să te duci, să-l internezi de stat. Eu aș interna și fără acordul copilului, părintele trebuie să dea semnătura, dar nu e așa.”, a continuat aceasta.

 

Planta care scade tensiunea. Lidia Fecioru: „E bun şi în cosmetică sau pentru cei care au probleme cu rinichii”

 

Nu în ultimul rând, Lidia Fecioru sfătuiește toți părinții să-și asculte copiii, pentru că, în caz contrar, cei mici vor găsi alinare în brațele unor persoane nepotrivite. 

„Dacă nu îți asculți copilul, nu vei ști niciodată ce are de spus, iar el își va găsi un sfătuitor, care îl va îndruma greșit.”, a mai spus Lidia Fecioru, în cadrul podcastului de pe Youtube.

Data: 28 oct 2022, 14:37
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: copii  dependenta  Ilinca Vandici  lidia fecioru 


DC Media Group Audience

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie



Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...