Lidia Tudor dezvăluie moartea tragică a lui Vadim Tudor. Prin ce chinuri a trecut „Tribunul”, în ultimele sale clipe de viață: „Mama, asta e ultima mea zi, eu astăzi vin la tine!”
Vadim Tudor a avut 22 de stopuri cardiace în mai puțin de o zi. Ce risca fostul politician, dacă supraviețuia zilei de 14 septembrie 2015. Lidia, fiica lui, povestește, cu emoții, ultimele sale momente.

Lidia Tudor este una dintre cele două fiice ale lui Vadim Tudor, numit în timpul vieții sale și „Tribunul”. Moartea sa a fost anunțată brusc în presa vremii respective, iar mulți dintre admiratorii au rămas îndurerați cu privire la moartea acestuia. Lidia a pășit în lumina reflectoarelor pentru a vorbi despre ultimele sale momente. Bărbatul a trecut prin 22 de stopuri cardiace în mai puțin de o zi, iar dacă supraviețuia zilei de 15 septembrie 2015, avea să-l aștepte ceva de care s-ar fi temut mai tare decât moartea, potrivit spuselor fiicei sale. 

„Tata a murit luni, pe 14 septembrie. Joi (N.R. 10 septembrie 2015) am mers la Tricolorul, că mergea în fiecare zi să-și facă ziarul, și când s-a întors noaptea acasă a mâncat și în timpul nopții i s-a făcut rău. Mama i-a zis să mergem la spital, ea spune că ar fi făcut un preinfarct, și a refuzat să meargă. Și-a revenit. A doua zi, vineri, a mers la birou. Sâmbătă am mers la un spectacol la Corul Armatei Roșii care cânta la Sala Radio seara. la prânz avea Biroul Permanent al partidului. Ne-a sunat cineva și ne-a spus că ”arată rău la față, nu are o culoare bună la față, ce e cu domnu Președinte?”, a spus fiica cea mare a lui Vadim Tudor, în cadrul emisiunii „În oglindă”, prezentată de Mihai Ghiță.

Refuza să meargă la spital pentru tipărirea „România Mare”

Toată lumea știe că Vadim Tudor era și ziarist. Acesta era foarte dedicat propriului său ziar, atât de mult încât a fost gata să amâne programarea la spital pentru eventuale controale.

„Stând mereu cu el nu ne-am dat seama că se schimbase, dar știam că nu se simte bine și i-am zis să nu meargă, iar el a zis „Nu, nu, e Biroul Permanent, cum să nu merg și să-i las pe ăia acolo să-și facă de cap”. N-am știut ce să zicem. Următoarea zi, de duminică, a stat toată ziua în casă. Duminică spre luni a scris „Săptămâna pe scurt”, rubrica lui celebră din „România Mare”. L-am făcut să-mi promită că săptămâna următoare mergem la doctor, i-am promis că nu află nimeni șă că merge pentru mine. Mama s-a chinuit cu el să îi promită, și a zis că mergem. Condiția lui era să nu mergem luni, că dădea „România Mare” la tipar. A zis că mergem marți și am acceptat.”, a mai spus ea.

„Mama, vin la tine”

Aproape ajuns în afara casei sale, Vadim Tudor s-a oprit în pragul locuinței lui și a adresat câteva cuvinte mamei sale. Lidia era în fața casei și îi ținea poarta deschisă. Ea cu mama ei au refuzat să creadă că „Tribunul” vorbea serios, iar acest detaliu era și de înțeles la acel moment.


„S-a trezit la șase dimineața, mama a venit la mine și m-a trezit ea. Mi-a zis „Trezește-te că uite, tata vrea să meargă la doctor”. Când m-am trezit, el era la el în cameră, cu geamul larg deschis, și nu putea să respire. M-a pus să-l cobor treptele de la etaj, în sufragerie. Sunase SMURD-ul să-l ia, nu mai putea respira, zicea că moare. L-am coborât eu, pe brațe, l-am lăsat jos în sufragerie pe fotoliu. Întretimp, venise șoferul surorii mele ca să o ducă la școală, iar el a zis să mergem cu el, că nu mai venea salvarea. L-am dus tot pe brațe, la mașină. S-a pus în pragul ușii de la intrare și a zis „Mama, asta e ultima mea zi, eu astăzi vin la tine”, iar eu îi țineam poarta deschisă.”, a mai continuat Lidia.

S-a prăbușit pe patul de spital

Ajuns la spital, Vadim Tudor cedase, astfel încât, după ce cadrele medicale i-au rupt tricoul conform procedurii, acesta căzuse nemișcat pe patul de spital. Avea să fie ultimul moment în care Lidia își vedea propriul tată „treaz”.

„Când am ajuns la colțul străzii venise SMURD-ul. Tot drumul până la spital eu stăteam cu el și îl țineam de mână, zicea că nu poate respira, zicea că se duce în ziua aia. Ultima oară când l-am văzut mișcându-se a fost când l-au ridicat în fund ca să-i rupă tricoul. Secunda următoare l-am văzut picând pe pat. Am stat acolo la urgențe...veniseră o grămadă de doctori, n-am văzut atâția doctori pentru un singur om. Când l-au scos de acolo era intubat.”,  a mai adăugat Lidia.

Ce se întâmpla dacă supraviețuia zilei de 15 septembrie 2015

După ore întregi de așteptare, Lidia primea vestea tragica de la propria ei mamă. A fost atât de devastată încât nu a mai putut discerne realitatea.

„Stăteam la ușa de la terapie intensivă, am stat până la prânz. Mama chemase rudele să-l vadă. Noi nu am crezut că se va întâmpla așa ceva. După masă ne-a lăsat să intrăm la el. Ne-au spus că făcuse 22 de stopuri cardiace, că intrase în moarte cerebrală. Ne-au zis că dacă va supraviețui, va rămâne o „legumă”. Am stat acolo până la șase seara. La 18:25 a venit doctorul și ne-a spus că nu mai poate face nimic. În momentul ăla, filmul din viața mea, s-a rupt.”, a încheiat ea.

 

Data: 15 sep 2023, 18:18
Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Showbiz
Tagurile articolului: kanal d vadim tudor  lidia tudor  lidia tudor thexclusive  mihai ghita  thexclusive 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Sursă foto: Unsplash.com/ Jackub Pasis

Care sunt cele mai frumoase semne zodiacale? Află care este cea mai atractivă trăsătură a zodiei taleMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...