Lili Sandu, Dana Rogoz și Ana Ciota, mămici precaute. La ce procedură au apelat cele trei vedete, imediat după ce au născut
Lili Sandu, Dana Rogoz și Ana Ciota au apelat la o procedură datorită căreia copiii lor vor putea avea acces la cele mai moderne și inovatoare terapii, în caz că vor avea nevoie, pe parcursul vieții. 

E vorba de recoltarea placentei la naștere și stocarea celulelor stem obținute din aceasta, o procedură care a căpătat tot mai multă atenție din partea specialiștilor. Ȋn lume, sunt sute de studii medicale ȋn desfășurare, care testează diferite metode de tratament bazate pe celulele stem recoltate din placentă. 

Ana Ciota: ”Sperăm să nu le folosim, dar nu vrem să ne pară rău că nu am recoltat celule stem”


”Cam din al doilea trimestru de sarcină am început să ne documentăm în privința recoltării de celule stem. Auzisem atât de multe mituri și păreri încât am stat și ne-am gândit bine până am luat decizia. Normal că am făcut acest lucru cu speranța că nu va trebui să  folosim niciodată  aceste celule, dar nici nu vrem să ne pară rău că nu le-am recoltat,” a scris Ana Ciota, pe blogul său. 

Lili Sandu: ”Acum stau liniștită”

Lili Sandu spune că a fost și ea interesată de subiectul celulelor stem a aflat, înainte să-l nască, în 2020, pe fiul său TJ, că  pe lângă recoltarea sângelui de cordon ombilical, sângelui din placentă și țesutului de cordon ombilical, imediat după naștere, poate fi recoltată întreaga placentă. 

”Acum stau mai liniștită și îmi doresc, la fel cum vă doresc și vouă, să nu fie niciodată nevoie să le scoatem din bancă, celule stem,” le-a transmis Lili Sandu, urmăritorilor săi. 

Dana Rogoz: ”Asistentele se minunau că am două cutii pentru celule stem”

Dana Rogoz a născut-o tot 2020 pe Lia, cel de-al doilea său copil și, de asemenea, a optat pentru criogenarea și stocarea celulelor stem din placentă.

”Pe drumul până la sala aveam contracții neregulate, dar care îmi tăiau genunchii. Din când în când câte o asistență se minuna fie de burtă mică, fie de faptul că în pungă mea cu celule stem aveam 2 cutii și nu una, căci optasem pentru recoltarea de celule stem și din țesutul placentar.  Cea mai amuzantă reacție legată de pachetul meu de celule stem a venit de la o asistentă care, uitându-se la burtă mea mică, dar și la cele 2 cutii, m-a întrebat oarecum îngrijorată: “Aveți gemeni?”. “Nu, doar o fetiță minunată, dar am o cutie în plus, pentru că recoltez și din țesutul placentar”.,” a dezvăluit Dana Rogoz pe blogul ei.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Maria Alexandru | Dată: 25 iul 2022, 16:36

Bancul serii: De ce pe o bunicuță o aduce poliția acasă

Ce își întreabă o nepoată bunica.


Captură video Youtube/ Sunrise

Porecla pe care Meghan Markle o avea la palat. Așa era numită Ducesa de Sussex de către angajați

Sursa foto: Dezbracatu, Instagram

Dezbrăcatu de la „Cronica cârcotașilor” a primit o factură uriașă la curent electric: „Este enorm”. Cât a avut de plătit prezentatorul / EXCLUSIV

Cristian Tudor Popescu, Facebook, Captură video Youtube

Cristian Tudor Popescu îl jignește dur pe Alexandru Arșinel: „Nu făcea să râdă decât curcile. A atârnat în meserie de fusta Stelei Popescu”

Părintele Calistrat, Facebook/ captură video Youtube/ AntenaSport

Anamaria Prodan, atac dur la adresa Părintelui Calistrat: „Rușine Bisericii Ortodoxe Române. Ce să învățăm noi de la asemenea preoți?”

Alexandru Arșinel, captură video Antena Play.

Ce avere a lăsat în urmă Alexandru Arșinel. Era unul dintre cei mai bogați actori

Alendru Arșinel, captură video Youtube TV

Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce scrie în certificatul de deces

Sursa foto: Adela Popescu, Instagram

Adela Popescu, probleme cu bona din Republica Dominicană: „Mi s-a schimbat copilul”. Ce a pățit vedeta

Kate Middleton, captură video Youtube/ ITV News

Hainele la care Kate Middleton trebuie să renunțe, din cauza noului titlu: „Va deveni mai formală și mai potrivită pentru poziția ei”

Sursa foto: Connect-R și parintele Visarion, captură TV/ colaj foto

Ce spune Connect-R despre cazul preotului Visarion, acuzat de hărțuire sexuală și viol: "Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți!"

Sursa foto: Tudor Chirila și Andreea Esca, facebook, colaj foto

Tudor Chirilă a recunoscut. Artistul a fost îndrăgostit de Andreea Esca: “Această dragoste a rămas neîmplinită”

Sursa foto: Laurențiu Reghecampf, Instagram

Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc și-au botezat copilul. Primele imagini de la eveniment / FOTO

Foto Unsplash

Cinci lucruri pe care nu ar trebui să le faci NICIODATĂ în avion. Un însoțitor de zbor dezvăluie regulile „nescrise”