Liz: "Devine tot mai greu să mențin echilibrul". Cum reușește artista să se împartă între actorie și muzică EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
Luiza Cobori a devenit extrem de cunoscută în urma participării la emisiunea Vocea României. Acum, aceasta a continuat să se facă remarcată în domeniul muzical, având chiar și propriul ei hit.

Luiza Cobori sau Liz, după cum este cunoscută de către fani, s-a făcut remarcată odată cu participarea la concursul Vocea României, unde a reușit să uimească atât publicul, cât și jurații, prin emoția pe care a transmis-o. De la acea competiție și până la o carier"ă de succes în muzică a mai fost doar un pas. În exclusivitate pentru Spectacola, artista a dezvăluit cum a evoluat cariera ei în tot acest timp, dar ne-a vorbit și despre prima dragoste, actoria.

"Vocea României a fost o experiența ce va ocupa mereu un loc aparte în tolba cu amintiri. Mă consider norocoasă că am avut ocazia să trăiesc momentul Vocea României. Am cântat pe una dintre cele mai mari scene de voce din România, într-un moment în care fizic, cel puțin, nu eram chiar „relaxată”. A fost o experiență care mi-a arătat cine sunt. M-am simțit cu adevărat puternică și specială. Sigur că și întreaga echipă de la Vocea, oameni grozavi, au contribuit la această experiență. Am construit legături foarte frumoase acolo cu oameni pe care îi am încă în viața mea. Vocea României a fost, fără doar și poate, confirmarea că acesta este drumul meu și că trebuie să ma apuc de studiu. Ceea ce am și făcut. De altfel, pe MeeRah, acolo am cunoscut-o și-mi este și în prezent vocal coach"., a declarat Luiza Cobori în exclusivitate pentru Spectacola.

Liz a participat la Vocea României însărcinată în 8 luni

Artista s-a prezentat la concursul de talente fiind însărcinată în 8 luni. Mai mult, aceasta a ajuns chiar până la dueluri, când sarcina ei era deja foarte avansată. Cu toate acestea, Luiza ne mărturisește acum faptul că în timp ce ea era extrem de mândră de reușitele ei din acea perioadă, alți oameni o criticau, pentru modul în care se afișa o viitoare mamă.

"Nu m-am văzut niciodată eroină, însărcinată fiind pe scenă. Nici atunci și nici acum când revăd imaginile. Asta nu înseamnă că nu eram mândră de mine. Este drept că i-am impresionat pe cei de acasă și să știi că nu doar în sens pozitiv. Au fost, deopotrivă, laude și empatie, dar și critici de tot soiul. Inclusiv legat de faptul că femeia însărcinată trebuie să îmbrace doar un anumit tipar de haine, nicidecum unul care să lase la vedere formele rubensiene cu care sarcina o înobilează pe viitoarea mămica. M-a durut atunci lipsa de acceptare și toată neiubirea asta despre care aflam.

Eu nu mi-am pus niciodată viața pe hold, nici la prima și nici la cea de-a doua sarcină. Am fost, însă, permanent atentă la mine, la corpul meu și am știu mereu ce și cât duc. Și simțeam în pântecul meu un omuleț cu multă forța. Nu nu m-am simțit nici o secundă în pericol, nici că e prea mult, nici că îmi risc sarcina. Asta nu înseamnă că nu a fost greu. Participarea la Vocea României vine la pachet cu un regim de pregătire draconic. E greu fizic și emoțional. Și da, probabil cu atât mai greu, având o sarcină așa avansata. Dar eu eram fericită și asta mi-a dat forță.", ne- mai mărturisit aceasta.

Vedeta este îndrăgostită de scenă încă din copilărie

Și, cum era de așteptat, dragostea pentru scenă nu a venit peste noapte. Artista ne-a mărturisit faptul că a fost pasionată de această lume încă din copilărie, când era considerată a fi vedeta comunității. 

"O, daaa! În copilărie am fost artista familiei și a comunității, în general. Am fost obișnuită cu scena încă de când am prima amintire. Scene improvizate sau adevărate, mai mici sau mai mari, ale mele au fost. Cântam, dansam, recitam... ca acum! (râde)", ne-a mai dezvăluit ea.

Actoria, meseria de bază a artistei

"Actoria este meseria mea principală și, probabil, pregătirea mea în actorie m-a ajutat să progresez mai rapid în muzică. Vorbesc din momentul în care am început să studiez tehnica vocală și până acum. Nu-mi erau chiar străine informațiile pe care le primeam în tehnica de cântat. Erau doar explicate în alte cuvinte. Folosim tehnică vocală și în teatru pentru a rosti textul pe scenă. Altfel, n-am reuși să ducem un spectacol până la capăt. Nu mi se par departe una de cealaltă. Conduita de spectacol se păstrează, etica în scenă, de asemenea. La scurt timp după ce am născut-o pe Vera, am avut ocazia să fac parte din distribuția unui spectacol de muzical – We Will Rock You, în regia lui Răzvan Mazilu, și probabil că și această experiență m-a ajutat să înțeleg mai clar muzica în tandem cu actoria.", a spus Liz în exclusivitate pentru Spectacola.

Ce ritual are Luiza Cobori înainte de a urca pe scenă

Artista are și un ritual înainte de a urca pe scenă, care o ajută să scape de orice emoție. 

"Îmi iau câteva momente cu ochii închiși pentru a mă concentra, fără excepție. La teatru, pentru că echipa este mai numeroasă și pentru că am învățat să facem asta în facultate, iar eu joc cu mai mulți foști elevi de-ai profesorului meu de actorie, Virgil Ogasanu, păstram încă „cercul” de dinainte de a intra în scenă. Ne prindem de mâini în cerc, închidem ochii și încercăm să ne ascultăm cadența respirației. Te ajută să te concentrezi, dar și să te conectezi cu colegii alături de care vei juca în scenă, pentru că actoria este despre spectacol mai presus de prestația individuală.", a mai dezvăluit ea.

"Obstacolele mi-au venit doar de la mine"

Când vine vorba despre obstacolele pe care le-a întâmpinat în carieră, de-a lungul timpului, aceasta ne-a mărturisit faptul că majoritatea au apărut din cauza lipsei ei de neîncredere.

"În general, obstacolele mi-au venit doar de la mine. Lipsa mea de încredere și nevoia mea de prea perfect. Dar am lucrat cu mine mult și ușor, ușor se pare că reușesc. Apoi au mai fost și oamenii ăștia minunați din viața mea, care nu m-au lăsat și m-au readus, cu încrederea lor, înapoi pe traiectorie.", ne-a mai spus Luiza.

Cu cine își dorește Liz să colaboreze

"Eu visez mult, sa știi, și, de asemenea, sunt foarte multi artiști pe care îi admir. Însă, primul artist care-mi vine acum în minte și cu care mi-ar plăcea tare să colaborez este AMI. Și eu cred că primul gând este cel mai bun. Și mai cred și că această colaborare se va întâmpla mai devreme sau mai târziu.", ni s-a mai confesat ea.

Cum menține artista echilibrul pe planul profesional și pe cel familial

Luiza este o mămică desăvârșită, având doi copii. Artista ne-a mărturisit în acest fel, faptul că nu îi este deloc ușor să mențină echilibrul între carieră și familie, dar cu foarte multă susținere din partea soțului ei reușește să facă asta.

"De când se tot întâmplă lucruri și pe plan muzical, devine tot mai greu să mențin echilibrul. Este în permanență o provocare. Dar mie nu îmi este frică de greu și nici genul care abandonează ușor nu sunt. Familia este cea mai importantă pentru mine, dar am înțeles din propria experiență că o mamă fericită, împlinită și profesional, atunci când are această nevoie, aduce mai mult confort emoțional copiilor ei decât una trista și plină de regrete.

Am o mare susținere din partea soțului și asta ajută mult. Dar viața le echilibrează singură, dacă te uiți cu atenție. Vera, de exemplu, e copil de scenă. Ea poate merge cu mine peste tot fără sa încurce. Știe când trebuie să fie liniște și reușește să respecte regula asta cu ușurintă. Un copil alăptat în spatele scenei până la 3 ani și 8 luni. Acum are 3 ani și 10 luni. (râde) Cu Ștefi, însă, care împlineste curând 10 ani, periodic facem „timpul tău special”. Ziua în care ieșim doar noi doi și în care are toată atenția mea doar pentru el, când povestim despre tot ce vrea el să povestim, mergem la înghețată sau să ne luam cărți de la librărire. Și avem această rutină încă de când s-a născut Vera. Și tare mult ajută la reconectare. Iar relația pe care o am cu copiii mei este una construită cu implicare și de care sunt foarte mândră. Nimic trainic nu se obține fără efort.", ne-a mai mărturisit artista.

Cum reușește Liz să se mențină în formă

"Să știi că am luat multe kilograme în ambele sarcini. Vreo 22 de kilograme în prima sarcină, iar vreo 20 în cea de-a doua sarcină. În condițiile în care medicii recomandă să te oprești la 12 kilograme. Nu am ținut regim, pentru că nu am avut forța mentală necesară, dar nici răbdare cu mine nu prea am avut. Am pus presiune și nemulțumire pe mine la greu. Totuși, am slăbit, de fiecare dată, făcând sport.

Recunosc că mă ajută și constituția mea genetică și atunci mici rezultate s-au văzut rapid. Acum, însă, de când sportul a devenit o rutină fără de care nu pot, am văzut rezultate cum n-am mai avut în trecut. 2 ani am tras de mine să merg la sală. Cu lene, durere, lipsă de chef, veneam așa mai de rușinea antrenorului. Dar după 2 ani, creierul meu nu mai poate fără. Am zile când pot sta doar 30 de minute în sala, și antrenorul mă întreabă: de ce-ai mai venit? Pur și simplu a devenit o nevoie aproape fiziologică.", a dezvăluit Luiza în exclusivitate pentru Spectacola.

"Visez sa trăiesc live momentul Premiile Oscar"

Când vine vorba de cea mai mare dorință, gândul o duce pe artistă direct la Ppemiile Oscar.

"Ți-am spus că eu visez mult, nu?! (râde) În prim plan, visez să-mi văd copiii mari, sănătoși și fericiți. Apoi visez sa trăiesc live momentul Premiille Oscar. Îndrăzneț, nu?! Daaa, asta visez.", ne-a mărturisit ea.

Artista crede în destin

"Pentru mine ambele se susțin, adică cred în destin, care se împlinește mai devreme sau mai târziu, pentru că norocul și-l mai face și omul cu mâna lui. De exemplu, atunci când scapi oportunități printre degete, sigur că asta nu îți va închide destinul, însă drumul până la împlinirea lui, în viața asta, se mai complică puțin.", a continuat aceasta.

De unde a plecat ideea pentru piesa "Nimic Perfect"

Liz a lansat de curând melodia "Nimic Perfect", prin intermediul căreia a vrut să reflecte imaginea societății în care trăim, după cum spune chiar ea.

"Eu am stat, mai toată viața mea, în umbra „prea perfectului”. Niciodată suficient de bună, de talentată, de deșteaptă, de frumoasă, dar, atunci când a părut Ștefi, am înțeles că nu vreau să proiectez asta pe el și am început să lucrez mult cu mine. Ani mi-au trebuit să ajung în punctul acesta și încă mai este de vindecat. Când ma gândeam la ce titlu ar fi potrivit acestei piese, au fost vreo doua opțiuni: Imperfect și Perfect, parcă. Dar nevoia mea și mesajul acestui cântec este despre acceptare și adevăr, despre abandonarea nevoii de perfecțiune. Iar mie ideea de Nimic Perfect nu-mi mai creează așteptări.

Nu mă aștept sa arăt în realitate ca atunci când folosesc filtrul acela care îmi pune buze și nas perfect, nu mă aștept să am mereu răspuns la toate întrebările, nu mă aștept să fiu puternică în toate momentele grele cu care mă întâlnesc. Nu vreau sa îmi mai creez așteptări. Vreau să fiu surprinsă, să las să se nască, să fie adevăr. Nimic Perfect este un mind-setting care ar trebui să îmi spună că nu am nicio așteptare de la acest moment, de la această persoană, de la felul în care îmi va sta părul în dimineața dinaintea concertului sau ce ar trebui să spun și ce nu când vorbesc public. Vreau să cred în mine, în forțele mele, în principiile mele, și-mi dau voie să fiu liberă și imperfectă. Vreau ca lucrurile sa se nască din adevăr și nu din așteptări sau după cum îmi impune societatea, ori trendul de pe TikTok. Și atunci vom fi „pietre prețioase, strălucind în alte brațe”. Așa am ales acest titlu Nimic Perfect.", a concluzionat artista.


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: cantareata  cariera  luiza cobori  vedetă 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



pixel