Loredana Groza, omagiu emoționant pentru victimele de la Colectiv. Au trecut opt ani de la tragedia care a marcat România
Data publicării:
Au trecut deja 8 ani de la incendiul de proporții izbucnit în clubul Colectiv, însă oamenii nu au uitat de tragedia care a înfiorat o țară întreagă.

Au trecut opt ani de zile de la una dintre cele mai mari tragedii care a avut loc la noi în țară. „Colectiv” este cuvântul care provoacă astăzi fiori miilor de oameni care își aduc aminte cu groază, dar și cu tristețe de momentul înfiorător care a luat viața a 65 de persoane. Pe lângă aceste victime, alți 160 de oameni au fost răniți în incendiul care a îngrozit o țară întreagă. De atunci însă, din 2015, în fiecare an, supraviețuitorii, familiile celor decedați, dar și alte persoane din România, printre care și foarte multe vedete, comemorează de fiecare dată pe 30 octombrie acest eveniment tragic, aducând un omagiu victimelor care s-au dus mult prea repede la Ceruri și care aveau toată viața în față.

Un astfel de moment emoționant au pus în scenă și Loredana Groza și Gabriel Cotabiță la vremea aceea, care au cântat pentru sufletele care din acel moment îi priveau din Ceruri. Deși au trecut deja 8 ani de la tragedia care a marcat o Românie întreagă, oamenii nu au uitat, iar Loredana Groza este una dintre persoanele publice care și-a împărtășit gândurile pe rețelele de socializare cu privire la acest eveniment. Vedeta a postat și o frântură din concertul ce a avut loc în 2015, în memoria victimelor de la Colectiv, care trezește însă, în continuare, foarte multă emoție.

„Un moment emotionant in memoria victimelor de la Colectiv, din concertul Imaginarium 30 Oct 2015, alături de Gabriela Cotabiță. Astăzi s-au împlinit exact 8 ani.. ”, a scris Loredana Groza pe rețelele de socializare.

Citește și: Loredana Groza, adevărul despre dietă și operații estetice. Cum se menține în formă, la 53 de ani: „Astea sunt trucurile mele”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOREDANA (@loredanagroza)

Supraviețuitorii incendiului, dezamăgiți de urmările acestei tragedii

Chiar dacă au existat extrem de multe semne de întrebare după această tragedie, astfel încât toată lumea așteaptă ca vinovații să răspundă cu ani grei de închisoare, dar și ca lucrurile să se îndrepte spre mai bine, când vine vorba de sistemul sanitar, supraviețuitorii incendiului îngrozitor spun că nu văd niciun fel de schimbare în România. Și acum, la 8 ani de la tragedie, oamenii încă trăiesc cu gândul că dacă autoritățile ar fi intervenit mai repede, numărul victimelor ar fi putut fi unul semnificativ mai mic. 

„Sunt opt ani lungi în care, noi, ca victime și ca rude ale celor care au murit, am văzut că nu se întâmplă nimic. Jumătate din cei care sunt aici au murit după incendiul propriu-zis, mai bine de jumătate, iar pentru ei, statul român nu a făcut nimic. Cei care au venit să ne salveze, au venit foarte târziu și au intervenit foarte târziu și au venit doar să constate că au murit niște oameni. Din cauza acestei inacțiuni noi avem 65 de oameni morți aici. Puteau să fie numai 30 să zic și, în rest, nimic, suntem pe cont propriu în propria țară, ceea ce e trist, mai ales că noi am avut atunci un wake-up call, în urma căruia statul român nu a înțeles ce trebuie să facă. Dacă vi se pare justiție sau dreptate, eu nu o numesc în niciun fel, în afară de bătaie de joc.”, spune Adrian Albu, supraviețuitor Colectiv, potrivit Digi24


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: colectiv  incendiu  Loredana Groza  omagiu  victime 


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locpixel