Loredana Iordache: Sunt moldoveancă. Este în “fișa postului” să știu să fac sarmale delicioase / EXCLUSIV
Data publicării:
Loredana Iordache, prezentatoarea Telejurnalului de la TVR 1, vorbește, în exclusivitate pentru Spectacola, despre emoția cu care așteaptă sărbătorile de iarnă, dar și despre nostalgia Crăciunului din copilărie.

SPECTACOLA: Cum arătau Sărbătorile de iarnă în copilărie și ce tradiții ai păstrat și azi?

Loredana Iordache:  Sărbătorile de iarnă pe care le-am petrecut alături de familie, în copilărie, erau de vis. Ne adunam cu toții în casa bunicilor, într-un loc de poveste înconjurat de pădure cât vezi cu ochii. Zăpada de un alb strălucitor și aproape cât gardul de înaltă acoperea totul și era crestată doar pe uliță de derdelușul improvizat de copii. În Ajunul Crăciunului mergeam cu colinda din casă în casă, iar în seara de Anul Nou - cu uratul. Acum, mă bucur să văd că locurile copilăriei s-au schimbat în bine și zona s-a dezvoltat enorm, dar tradițiile au rămas aceleași. Evident, și acum vine Moș Crăciun.


SPECTACOLA:  O amintire care a rămas întipărită în suflet?

Loredana Iordache: Faptul că nu lipsea Moș Crăciun… indiferent de cadourile cu care venea. Îmi amintesc clar cum se auzea pe aleea din fața casei, când întreba: “E cineva acasă? Vin de departe!”. Eram extrem de emoționată pentru că urma să zic poezia pentru care mă pregătisem intens! Și la fel de clar mi-l amintesc pe fratele meu care "îngheța" când îl vedea, iar eu, curajoasă, mă ofeream să zic și pentru el poezia pentru a primi toți cadouri. Îmi amintesc și serile din Ajunul Anului Nou, când mergeam cu uratul; aveam urături special scrise de mama pentru fiecare rudă sau prieten în parte, și le ziceam “Tare, rar și clar!”, așa cum mă învățase. O mare parte din cele mai frumoase amintiri ale mele sunt din perioada copilăriei.


SPECTACOLA: . Mai crezi în Moș Crăciun? Să facem un exercițiu de imaginație... Ce i-ai cere Moșului să-ți aducă anul acesta?

Loredana Iordache: Cred în a face bine și a aduce fericire oamenilor! Că e Moș Crăciun sau o altă putere, pământeană, sunt bucurii pe care de sărbători le primim și le oferim altfel. Știu că sună a clișeu, dar chiar îmi doresc sănătate, pentru mine, familie, prieteni, noi toți! Liniște și pace! Sunt foarte agitate aceste vremuri și mi-aș dori o revenire la normalitate, sincer!


SPECTACOLA:  Care a fost cel mai însemnat cadou pe care l-ai primit de Crăciun?

Loredana Iordache: Consider că toate cadourile pe care le-am primit de-a lungul timpului de Crăciun sunt însemnate și nu ar fi cinstit să menționez unul ca fiind mai important sau mai valoros. Oricum, de fiecare dată am fost tare încântată de cadourile primite.

 


SPECTACOLA:  Cum te pregătești pentru sărbătorile din acest an?

Loredana Iordache: De mai bine de 15 ani aduc în casele românilor informații de ultimă oră chiar și în perioada sărbătorilor. Așa că le voi prezenta celor care ne sunt alături la Televiziunea Română, știri de încredere și anul acesta… Însă, cumva, îmi voi croi drum și îmi voi face timp să trec pe acasă, la Iași, să fiu alături de familie.

SPECTACOLA:  Ce nu ai vrea să lipsească de pe masa de Crăciun anul acesta?

Loredana Iordache: Din punctul meu de vedere, sarmalele nu au cum să lipsească de pe o masă de Crăciun. Mai mult, fără falsă modestie, îmi și ies bine. Așa mi-au spus toți cei care le-au gustat! Sper să nu fiu judecată pentru asta... dar... sunt moldoveancă, așa că este în “fișa postului” să știu să fac sarmale delicioase.

 

 SPECTACOLA: Într-un scenariu ideal, care ar fi persoanele cu care ți-ai dori să petreci sărbătorile?

Loredana Iordache: Familia, toată, la aceeași masă! Nimic nu poate egala o astfel de fericire. Focul să ardă în șemineu și noi să stăm la povești. Și dacă se poate și niște zăpadă, ar fi tabloul perfect...

 


SPECTACOLA: Cum ai descrie anul 2022? Cu ce te mândrești la final de an și care ar fi regretele?

Loredana Iordache: 2022 a fost un an cu foarte multe încercări, un an care a început cu speranța că lumea scapă în sfârșit de amenințarea pandemiei, dar totul s-a zdruncinat la scurt timp, atunci când a început războiul din Ucraina. Însă, cred eu și sper așa să fie în curând, ca acest an să se termine într-o notă de speranță, că în final răul o să treacă și binele o să aducă o nouă rază de lumină în viețile noastre. Concluzie: a fost un an greu! În plus, când ești în această breaslă a jurnaliștilor, inevitabil evenimentele te marchează.

 

 SPECTACOLA:  Ce așteptări ai de la 2023? Cu ce gânduri intri în noul an?

Loredana Iordache: 2023, să fii bun cu noi! 

 

 SPECTACOLA:  Un mesaj pentru cititorii Spectacola:

Loredana Iordache: Sărbători cu liniște și sănătate, cu fericire alături de cei dragi! Fiți alături de noi la Televiziunea Română pentru informații și știri de încredere!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: craciun  loredana iordache  prezentatoare  sarmale 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel