Maestrul Ion Dichiseanu, înmormântat în onoruri militare. Gestul sfâșietor al fostei sale soții. Simona Florescu, un ultim dar pentru marele actor
Data actualizării:
Data publicării:
Maestrul Ion Dichiseanu a fost înmormântat astăzi la Cimitrul Bellu din București, pe Aleea Artiștilor. Zeci de oameni l-au condus pe marele actor pe ultimul său drum, în ropote de aplauze și cu un covor de petale de trandafiri. Sfășiată de durere, Simona Florescu, fosta soție a marelui actor, și-a luat rămas bun de la marea ei iubire. 

Zeci de oameni și-au luat astăzi rămas bun de la marele actor Ion Dichiseanu, care s-a stins din viață joi, 20 mai. 


 Artistul a fost înmormântat în onoruri militare, el fiind decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul "Serviciul Credincios" în grad de ofițer.

Potrivit Antena 3, sicriul cu trupul neînsuflețit a fost luat la ora 10:00 din foaierul Teatrului Nottara, iar la ora 12:00, cortegiul funerar a ajuns la Cimitirul Bellu din Capitală, unde marele actor a fost înmormântat în onoruri militare, pe Aleea Artiștilor, lângă mormântul Ionelei Prodan. Un cor de preoți au oficializat slujba regretatului actor.

Maestrul a fost înmormântat în sicriu alb, în haine albe, iar mașina mortuară a fost condusă de o femeie. Aceasta fiind dorința maestrului Ion Dichiseanu. 

Sicriul marelui actor a fost acoperit cu drapelul tricolor iar pe cruce a fost înfăşurat un fular al echipei Rapid Bucureşti.

Simona Florescu, fosta soție a maestrului Dichiseanu, a fost îmbrăcată în alb, așa cum și-a dorit marele actor.

 

În semn de adio, fosta soție i-a dărut maestrului o eșasfă violet, pe care a aruncat-o deasupra sicriului în care acesta își va dormi somnul de veci, de observă în imaginile transmise de Antena 3. 

 

 

Fiica marelui artist, îngenuncheată de durere


Ioana Dichiseanu, fiica marelui artist, i-a adus un ultim omagiu acestuia. Pe coroana de flori adusă de Ioana la înmormântare, stă scris un mesaj sfâșietor. 

„Cel mai bun tătic, soț și bunic din lume. Familia”, scrie pe panglica de pe coroana lui Ion Dichiseanu, adusă de fiica lui, Ioana. 

Mai multe personalități au venit să își ia rămas bun de la regretatul actor

 

Potrivit Agerpres, printre zecile de admiratori prezenţi la înmormântarea lui Ion Dichiseanu s-au numărat şi omul de afaceri Viorel Păunescu, Aurel Pădureanu, soţul Corneliei Catanga, sau patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali.

Omagii i-au mai fost aduse lui Ion Dichiseanu, cât a fost depus în foaierul Teatrului Nottara, de actorii Valentin Teodosiu, Eugen Cristea, Tudorel Filimon, Răzvan Bănică, fosta gimnastă Sandra Izbaşa, cântăreţul Paul Surugiu - Fuego.

Tot la Teatrul Nottara i-a adus un ultim omagiu şi galeria echipei de fotbal Rapid Bucureşti. Suporterii au venit cu o coroană de flori pe care era scris mesajul "Regrete eterne. Liga suporterilor Rapid".

Maşina mortuară cu care a fost adus la Cimitirul Bellu trupul neînsufleţit al actorului Ion Dichiseanu a fost condusă de o femeie, aceasta fiind una dintre dorinţele lui Ion Dichiseanu.


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: andra  gigi becali  inmormantare  ioana dichiseanu  ion dichiseanu 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel