Magda Catone, despre regretatul actor Șerban Ionescu: A fost echilibrul meu, jumătatea mea
Data publicării:
Magda Catone va realiza anul acesta un festival în memoria actorului Șerban Ionescu, la 10 ani de la moartea sa.

Magda Catone vrea să ducă mai departe numele fostului ei soț, regretatul artist Șerban Ionescu, iar, la 10 ani de la moartea sa, actrița va organiza un festival ce poartă numele acestuia. Festivalul va avea loc la malul mării, iar pentru organizarea lui, Magda Catone are nevoie de o sumă destul de mare de bani.

"Am avut prima întâlnire cu autoritățile locale. Festivalul va avea loc în perioada 17-23 iulie, în stațiunea 2 Mai, la Limanu, la Casa de Cultură. Trebuie acum să aduc sponsori. E nevoie de niște sume mici, pentru ei. Dacă am fi avut vreo 20.000 – 30.000 de euro, cam la atât s-ar ridica bugetul, o rezolvam. Ministerul a vrut să susțină, dar au și altele de dat. Dar o să găsim, avem promisiuni.", a declarat Magda Catone, potrivit impact.

În ce constă festivalul organizat de Magda Catone

Prin festivalul Șerban Ionescu, actrița vrea să dea o șansă tinerelor talente de a se face remarcate.

"Din cei 50 de înscriși, care și-au depus proiectele, păstrăm să zicem, 12, care participă la competiție pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună actriță, cel mai bun actor, cea mai bună scenografie. Dacă vom avea sponsori, câștigătorilor le putem da un buget, cum se practică în lumea largă, facem oferta de premiu pentru realizarea unui film, ca să-i motivăm și să-i stimulăm.

Sunt foarte mulți artiști talentați care termină facultatea și de pe băncile școlii se duc la marginea unei prăpăstii și stau acolo. Pe vremea când eram studentă, erau niște zile de spectacole – gheață, adică marketing și veneau directorii de teatru și vedeau trupele de actori, vedeau performanțele tinerilor absolvenți și îi luau la teatru. Acum nu mai sunt. Trebuie să le oferim o șansă tinerilor talentați. Depășind acest nivel de colaborare, ei rămân ai nimănui, nu mai există posibilitatea să ajungă la orice teatru, oriunde.", a mai spus ea.

"Șerban Ionescu e un patrimoniu național"

"Șerban Ionescu e un patrimoniu național, ca și toți cei de anvergura lui, cum era Ștefan Iordache, Gheorghe Dinică.. Cei care nu știu cine-i Gina Patrichi sau Mărgineanu sunt vinovați. Ar trebui să-i știm pe dinafară, să vorbim cu vorbele lor. Pentru mine, e o provocare, nu am făcut niciodată un festival. A trebuit să înființez o asociație și să încerc să administrez, să gestionez acest festival. Relațiile mele sunt foarte largi, am știința aceasta de a comunica cu oamenii. Tinerii nu o fac însă pentru mine, nu-i festivalul meu, ci al lor. Un festival trăiește prin cei care participă, care vin să guste arta. Cred că va fi de bun augur acest transfer pe litoral, care în România e o oază de liniște și de vacanță. Tinerii se vor regăsi acolo. Ăsta e începutul.", a declarat actrița.

Ce își amintește Magda Catone despre fostul ei soț

Actrița are doar cuvinte de laudă la dresa fostului ei soț, alături de care și-a petrecut o mare parte din viață.

"A fost echilibrul meu. Eram o familie, a fost jumătatea mea, ne-am găsit alături de Carol, am fost fericiți în cei 30 de ani cât am trăit împreună.", a mai spus Magda Catone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: artist  festival  magda catone  serban ionescu 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel