Magda Catone, despre regretatul actor Șerban Ionescu: A fost echilibrul meu, jumătatea mea
Magda Catone va realiza anul acesta un festival în memoria actorului Șerban Ionescu, la 10 ani de la moartea sa.

Magda Catone vrea să ducă mai departe numele fostului ei soț, regretatul artist Șerban Ionescu, iar, la 10 ani de la moartea sa, actrița va organiza un festival ce poartă numele acestuia. Festivalul va avea loc la malul mării, iar pentru organizarea lui, Magda Catone are nevoie de o sumă destul de mare de bani.

"Am avut prima întâlnire cu autoritățile locale. Festivalul va avea loc în perioada 17-23 iulie, în stațiunea 2 Mai, la Limanu, la Casa de Cultură. Trebuie acum să aduc sponsori. E nevoie de niște sume mici, pentru ei. Dacă am fi avut vreo 20.000 – 30.000 de euro, cam la atât s-ar ridica bugetul, o rezolvam. Ministerul a vrut să susțină, dar au și altele de dat. Dar o să găsim, avem promisiuni.", a declarat Magda Catone, potrivit impact.

În ce constă festivalul organizat de Magda Catone

Prin festivalul Șerban Ionescu, actrița vrea să dea o șansă tinerelor talente de a se face remarcate.

"Din cei 50 de înscriși, care și-au depus proiectele, păstrăm să zicem, 12, care participă la competiție pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună actriță, cel mai bun actor, cea mai bună scenografie. Dacă vom avea sponsori, câștigătorilor le putem da un buget, cum se practică în lumea largă, facem oferta de premiu pentru realizarea unui film, ca să-i motivăm și să-i stimulăm.

Sunt foarte mulți artiști talentați care termină facultatea și de pe băncile școlii se duc la marginea unei prăpăstii și stau acolo. Pe vremea când eram studentă, erau niște zile de spectacole – gheață, adică marketing și veneau directorii de teatru și vedeau trupele de actori, vedeau performanțele tinerilor absolvenți și îi luau la teatru. Acum nu mai sunt. Trebuie să le oferim o șansă tinerilor talentați. Depășind acest nivel de colaborare, ei rămân ai nimănui, nu mai există posibilitatea să ajungă la orice teatru, oriunde.", a mai spus ea.

"Șerban Ionescu e un patrimoniu național"

"Șerban Ionescu e un patrimoniu național, ca și toți cei de anvergura lui, cum era Ștefan Iordache, Gheorghe Dinică.. Cei care nu știu cine-i Gina Patrichi sau Mărgineanu sunt vinovați. Ar trebui să-i știm pe dinafară, să vorbim cu vorbele lor. Pentru mine, e o provocare, nu am făcut niciodată un festival. A trebuit să înființez o asociație și să încerc să administrez, să gestionez acest festival. Relațiile mele sunt foarte largi, am știința aceasta de a comunica cu oamenii. Tinerii nu o fac însă pentru mine, nu-i festivalul meu, ci al lor. Un festival trăiește prin cei care participă, care vin să guste arta. Cred că va fi de bun augur acest transfer pe litoral, care în România e o oază de liniște și de vacanță. Tinerii se vor regăsi acolo. Ăsta e începutul.", a declarat actrița.

Ce își amintește Magda Catone despre fostul ei soț

Actrița are doar cuvinte de laudă la dresa fostului ei soț, alături de care și-a petrecut o mare parte din viață.

"A fost echilibrul meu. Eram o familie, a fost jumătatea mea, ne-am găsit alături de Carol, am fost fericiți în cei 30 de ani cât am trăit împreună.", a mai spus Magda Catone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Andreea Cercel | Dată: 05 mai, 10:43

Sursa foto: Glaycy Correia, instagram

Miss Brazilia a murit la 27 de ani, după o operație banală. Ce s-a întâmplat cu Gleycy Correia: "Dumnezeu ne-a luat prinţesa"

Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani

Dani Oțil, ajuns în culmea disperării: ”M-au părăsit. Nu glumesc”. Prezentatorul TV s-a plâns în direct

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dezvăluiri neașteptate: ”El este iubitul meu”. Fanii au rămas uimiți

Astrolog Nicoleta Ghiris, specialist în astrologie occidentală, metafizică chineză (astrologie chineză, specialist feng-shui) și numerologie

HOROSCOP CHINEZESC - IULIE 2022. Luna Caprei de foc. Astrolog Nicoleta Ghiriș: „Energie de întrajutorare”

Sursa foto: Loredana Groza, Instagram

Loredana Groza, apariție de infarct. Cântăreața a pus pe ea doar haine transparente FOTO

Captură video Youtube/ Adevaruri ascunse

Horoscop rune 27 iunie-3 iulie 2022. Zodia protejată divin. Mihai Voropchievici: ”Sunt protejaţi de toate forţele malefice”

Sursa foto: Anamaria German, instagram

„Am rămas paralizată pe viață” . Drama cântăreței de muzică populară Anamaria German. De 9 ani e în scaunul cu rotile

Sursa foto: Alexandra Ungureanu, Instagram

Ce a făcut Alexandra Ungureanu cu premiul de la ”Bravo, ai stil!”: ”Mi-am cumpărat un...”

Captură video Youtube/ Acces Direct

Atacatoarea Mirelei Vaida s-a întors. Femeia i-a distrus mașina vedetei, în timp ce aceasta era live: ”Să fie închisă”

Captură video Youtube/ Românii au Talent

Drama neștiută a lui Florin Călinescu. Fiul omului de televizune s-a sinucis, la doar 24 de ani

Sursa foto: Laurențiu Reghecampf, Instagram

Laurențiu Reghecampf, SUMA fabuloasă pe care o primește la noua echipă de fotbal. Este de aproximativ 3 ori mai mare

Sursa foto: Dorin Lojigan, facebook

Scandal după moartea lui Leluț Vasilescu, fostul toboșar al trupei Compact. Adrian ”Coco” Tinca: ”Paul Ciuci este un tip care nu are niciun sentiment”