Maia Morgenstern, lecție de stil. Cum i-a inspirat mama ei feminitatea: „N-a purtat în viața ei mărgele. Nici cercei: găurile din urechi s-au astupat cu timpul”
Maia Morgenstern și-a fotografiat ținuta pe care a ales-o pentru o întâlnire cu două femei importante din viața ei și a dezvăluit cum a impresionat-o mama ei, în copilărie, prin stilul vestimentar și atitudine. 

„Astăzi m-am îmbrăcat așa. Și sunt tare mândră. Mi-am luat poșetă, m-am îmbrăcat cu poșeta asta. Si cu loden.  Habar n-am dacă e bine sau rău. Dacă se potrivește sau nu, dacă e conform cu... 
Pentru mine înseamnă foarte mult: le-am căutat și potrivit pe toate așa, să fie cumva să mă întâlnesc cu MAMA. Cu MAMA dar și cu Tanti Liuba. Tanti Liuba, soția lui Titi, Isaac Rappaport, fratele mamei. 
Liuba și MAMA - Sara Morgenstern, născută Rappaport - au fost, cred, cele mai importante și cele mai diferite femei din, hai să zicem, copilăria mea. Din viața mea dintâi. 
Liuba, femeia-pisică. Alintată, răsfățată, mângâiată, protejată, ajutată, iubită. Iubita. În primul rând, știa, putea să se iubească pe sine și nimic nu era rău într-asta. 

VEZI ȘI: Maia Morgenstern, la 20 de ani după „Patimile lui Hristos”: A fost multă suferinţă la vremea aceea


Elegantă mereu, aranjată tot timpul, preocupată de felul cum arăta, conștientă de impresia pe care o lăsa asupra celorlați. De la trena de parfum pe care o lăsa in urmă, culoarea rujului, combinația culorilor, mereu pastel, sclipirea bijuteriilor, fluturarea genelor (tot timpul rimelate!, deși rimelul, pe vremea aceea era foarte usturător!), Liuba un exemplu de bun gust și rafinament. Da, e adevărat Un ideal. Pentru mine. O priveam fascinată, cu gura căscată. Nici nu eram conștientă, nici nu înțelegeam prea bine ce mă fascina: totul era fluid, nimic strident, nimic țipător, nimic agresiv. Și totuși, totuși seducător, încântător, persistent. Femeie. 

VEZI ȘI: Maia Morgenstern, dezvăluiri ȘOCANTE despre tatăl său. Ce gest NEAȘTEPTAT a făcut bărbatul după război: Sunt răni care nu se vindecă


MAMA  n-a purtat în viața ei mărgele. Nici cercei: găurile din urechi s-au astupat cu timpul. Se tundea foarte scurt, n-avea vreme de coafor: o dată pe lună. N-avea nici vreme, nici răbdare de bigudiuri și manichiură. Și nici nu suporta mirosul. Tocuri MAMA nu putea să poarte: o durea spatele și avea mult de umblat pe jos. Pleca des în delegații, avea de partipat la congrese, de urmărit lucrări. MAMA a fost matematician, a absolvit Facultatea de Matematică. 

 

VEZI ȘI: Maia Morgenstern, despre DRAMA trăită de familia sa, în lagărele naziste: Sunt amintiri dureroase, cumplite


Apoi a decis să devină informatician. Femeie informatician. DA, fost complicat, nu s-a speriat. Mama nu se speria, c-avea umor, d-aia. S-a răstit o dată unu' la ea, un șef, ceva. "Să nu ridicați glasul la mine, că eu știu să strig mai tare, să știți!" A zis mama calm, cu voce înghețată. De bărbat. S-a făcut liniște și MAMA și-a văzut de treabă: se blocase un program, ceva, și trebuia găsită eroarea și reparată.  MAMA a rezolvat problema cu răbdare. Cu tenacitate. Nimic trident, nimic țipător. Totul conținut Femeie.
Ah, da...ce voiam să spun? Da, mama avea un loden. Un trench coat. Un balonside. Sau cum îi spunea? Un batic sau altul...să-l mai înveselească. Și-l aranja cu cochetărie, în oglindă. In lift. Și la treabă. 
Cred că era foarte frumoasă și puternică.
Femeile din viața mea”, a scris Maia Morgenstern pe Facebook, în dreptul fotografiei

 

Maia Morgenstern, amintiri dureroase: „Sechelele lăsate de bolile îndurare de copilul meu: pneumonie după pneumonie, din cauza frigului din casă”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Veronica Mavrodin | Dată: 04 oct 2022, 07:58

Mihaela Rădulescu, foto Instagram

Mihaela Rădulescu, dezamăgită de prestația din dormitor a primului ei iubit: „Am avut ghinionul să încep cu un bărbat stângaci și complexat”

Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Ilinca Vandici

"Este aur pentru ficat". Lidia Fecioru, leacul pentru regenerarea celulelor hepatice

Irina Margareta Nistor, captură video Youtube

Irina Margareta Nistor, după ce Tim Burton a plecat cu „Wednesday” din România: „Avem câte o șansă și îi dăm cu piciorul de fiecare dată”  / EXCLUSIV

Sanda Ionescu, la Interviurile Spectacola

Ce cadouri își doresc ZODIILE? Astrologul Sanda Ionescu dezvăluie care sunt darurile cu care nu ai cum să greșești / VIDEO

Andreea Bălan, Dana Budeanu/ captură video Youtube, Instagram

Dana Budeanu o face praf pe Andreea Bălan: „Copiii vor cere despăgubiri la 18 ani” / VIDEO

Sursa foto: Iulia Sabbagh, argivă personală

Fiul cel mic al lui Christian Sabbagh, diagnosticat cu tulburare de spectru autist. Soția jurnalistului a intrat în depresie: „Îmi doream să se termine viața mea”/ EXCLUSIV

Sursa foto: Andreea Esca, Instagram

Andreea Esca, îndrăgostită de fiul unui actor celebru: „Primul iubit nu se uită niciodată. M-a iubit ani la rând”

Mirela Vasadi, foto Arhiva Personală

Mirela Vasadi, regrete la finalul lui 2022: „Alegerile greșite pe care le-am făcut, timp prețios irosit fără rost, niște suferințe inutile”

Paul Surugiu/ captură video Youtube

„Nu știu cum să scap de Fuego”. Drama prin care trece Paul Surugiu. Abia acum s-a aflat

Maria Lucia Hohan, foto Facebook

Maria Lucia Hohan rupe tăcerea, după ce a fost acuzată că și-a înșelat partenerul cu 10 bărbați: „Se prezintă denaturări grave de așa zise conversații și imagini, obținute ilegal”

Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Horoscop rune 5-11 decembrie 2022, cu Mihai Voropchievici. Zodia protejată divin: „A câştigat pe toate planurile”

Sursa foto: Andreea Maria, Instagram

Maria Andreea și Vali Bărbulescu s-au logodit. Cum arată inelul de logodnă primit de artistă