Mama lui Mircea Badea s-a apucat de manele? „Scopul a fost salvarea din mahalaua intelectuală”
Data actualizării:
Data publicării:
Mama lui Mircea Badea s-a apucat de manele? 

Ne-am folosit de acest joc de cuvinte pentru a vă spune că profesoara Mariana Badea va lansa, în cadrul ediției din acest an a târgului Bookfest, volumul Bumerangul cuvintelor — Studiu de manele lingvistice.

 

Întrebată cum i-a venit ideea de a scrie cartea și dacă are vreo legătură intimă titlul cu conținutul ei, Mariana Badea a spus pentru DC News:

 

„Nu a fost o idee, ci o izbucnire nervoasă, izvorâtă din indignare și din revoltă, cu scopul de a contribui la salvarea limbii române din mahalaua intelectuală, în care se lăfăie o cultură suburbană, menținută de nepăsarea și de lipsa noastră de reacție.

Exprimările maneliste se revarsă șuvoi, ne inundă zilnic existența agramații, flecarii și ignoranții, ca o Niagară furioasă și agresivă!

 

Cartea se numește „Bumerangul cuvintelor”, cu subtitlul „Studiu de manele lingvistice”. În orice carte există o similitudine — nu știu ce înseamnă „intimă” — între conținut și titlu, este definiția intrinsecă a oricărei creații literare!

Recunosc că am „plagiat” titlul după lucrarea lui Titu Maiorescu,  „Beția de cuvinte”, cu subtitlul „Studiu de patologie literară””.

 

„Cartea nu aduce nimic nou, ci reiterează norme gramaticale vechi, pe care orice persoană care a frecventat cursurile școlare le-a învățat zilnic la orele de limba română, singura condiție fiind aceea de a fi absolvit 7-8 clase elementare! De ce creierul uman nu mai reține vorbirea corectă a limbii române?! Este un semn alarmant de degradare galopantă a acestui organ important și specific omului, care îl deosebește de animale”, a mai zis Mariana Badea.

 

Mariana Badea vă invită la două lansări de carte, ce vor avea loc la târgul Bookfest, Pavilionul B2

 

 

Datele sunt următoarele:

 

Prof. Mariana Badea - Trilogia „LITERATURA ROMÂNĂ PENTRU ELEVI” - POEZIA, PROZA, DRAMATURGIA - o lucrare monumentală, foarte necesară elevilor de gimnaziu și, mai ales, de liceu. 


 - Lansarea: VINERI, 31 mai, ora 13,00, la Cafeneaua LiterarăProf. Mariana Badea - „BUMERANGUL CUVINTELOR - STUDIU DE MANELE LINGVISTICE”.


 - Lansarea: SÂMBĂTĂ, 1 Iunie, ora 12,00, la Cafeneaua Artelor

 

VEZI ȘI: Sora lui Mircea Badea: Când aflăm lucruri îngrozitoare... ți se pare așa... că nu are cum să ți se întâmple ție. Îmi e foarte teamă chiar și să merg pe stradă:

https://www.spectacola.ro/sora-lui-mircea-badea-cand-aflam-lucruri-ingrozitoare-ti-se-pare-asa-ca-nu-are-cum-sa-ti-se-intample-tie-imi-e-foarte-teama-chiar-si-sa-merg-pe-strada_38557.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Editor Team
Categorie: Stiri


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




Cea mai tare glumă după faza cu profesorul în fustă

Alexandru Marin este social media manager și consultant...

pixel