Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Maria Andreea este fiica preotului Viorel Ioan Vârlan - Preot paroh “Biserica Nașterea Maicii Domnului” (Biserica In Memoriam) Suceava, și în fiecare an merge acasă, pentru a sărbători Învierea Domnului alături de familie.
„De Paste sunt acasă cu familia. Este imposibil să fiu în alta parte decât la biserica unde slujește tata. N-aș putea să dau niciodată slujba de Înviere pe altceva.
Și anul acesta tinerii au fost ispitiți de petrecerile de 1 mai. Pentru mine, o singura data pe an este Învierea, restul anului pot petrece cât vreau.
Așa că, de fiecare data de Paști, cu ajutorul lui Dumnezeu să fim sănătoși, mă veți găsi acasă în Bucovina.
View this post on Instagram
De mici, mama ne punea la treaba. Ba să tocam pentru drob, ba să o ajutam să bata ouăle pentru pasca și așa am prins drag de bucătărie, mai ales în zona sărbătorilor.
Și uite că încet, încet am învățat să fac drob. Și de vreo 3 ani încoace fac drobul singură, bineînțeles sub indicațiile mamei. Noi facem rețetă lui Radu Anton Roman. Și mai adaugăm în plus un strop de dragoste combinat cu bucuria că facem totul împreună.
Când faci totul în familie și cu iubire, iese delicios.
Mai coacem împreună și pâinea, după rețetă bunicii, care, de la an la an iese tot mai bine și bunica e mandra de noi. Ea sta în America, dar prin rețetele ei, o avem aproape și de sărbători. Oricum ne ghidează și de la depărtare și ne cearta sau ne lauda, depinde cât de bun este rezultatul.
Nu lipsește pe masa de Paști “urda de la nea Iliuță”, de la Parhauti, satul în care am copilărit. Alaturi de cas, ca la noi în Bucovină.
După ce venim cu coșurile de la sfințit, luam masa la 5 dimineața”, a declarat Maria Andreea pentru Spectacola.
View this post on Instagram
Artista ne-a dezvăluit rețeta după care pregătește drobul în fiecare an.
„Ingrediente:
1 kg măruntaie de miel - ficat, inimă, plămâni, rinichi, splină
2 cepe
3 legături de ceapă verde
150 g unt
3 legături de usturoi verde
6 ouă mari (sau numai 2, dacă nu puneţi smântână)
1 pahar de smântână
Verdeaţă (mărar, pătrunjel)
sare, piper
1 prapur de miel
Mod de preparare:
Se spală prapurul, se lasă în apă rece
Se spală măruntaiele de mai multe ori, se opăresc scurt într-o apă clocotită
Se fierb în apă, cu un praf de sare, 30 minute de la primul clocot, iar după ce s-au răcit se toacă mărunt
Ceapa, şi uscată şi verde, usturoiul, verdeaţa se toacă mărunt
Ceapa uscată se pune în unt la prăjit
Când s-a înmuiat, se adaugă tocătura şi se lasă pe foc încă 5 minute; apoi se ia prăjeala de pe foc, se scurge bine de grăsime şi se răceşte
Ouăle se băț cu sare şi piper
Se amestecă toate, tocătura, ceapa rămasă, ouăle şi smântâna
Prapurul se scurge de apă, se întinde şi se umple cu amestecul de mai sus - trebuie să se lege bine intre ele
Se unge cu unt o tavă adâncă de cozonac, se potriveşte drobul în forma asta şi se pune la cuptor, la foc foarte mic, până se rumeneşte bine.
A nu se uita să se puna foaie de copt că să puteți scoate drobul”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: bucovina drob maria andreea paste preot
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...