Maria Ciobanu nu era acceptată la petrecerile lui Nicolae Ceaușescu. Totul a ieșit la iveală: „Doar ei se aflau pe listă”
Gheorghe Turda a dezvăluit cine erau artiști invitați să cânte la petrecerile organizate de Nicolae Ceaușescu.

Gheorghe Turda nu a mai suportat să audă cum unii artiști „se laudă” cu faptul că au participat la petrecerile lui Nicole Ceaușescu, motiv pentru care a ales să spună lucrurilor pe nume. Artistul spune că lista liderului comunist era destul de restrânsă, iar numele celor invitați să cânte erau atent selectate. Mai mult, acesta a dezvăluit și motivul pentru care Maria Ciobanu nu era aproape niciodată invitată să onoreze astfel de spectacole importante. 

”Mai aud că se tot laudă unul și altul că au fost la petrecerile lui Nicolae Ceaușescu, dar vă spun eu care era, de fapt, lista cu artiștii acceptați. Eram așa: eu, Ștefania Rareș, Ileana Sărăroiu, Doina Badea, Cleopatra Melidoneanu, Dorin Teodorescu, Gică Petrescu, Nicolae Nițescu și orchestra. Doar ei se aflau pe lista întocmită de Ministerul Culturii. Nimeni altcineva nu-și permitea să facă lista, nici Cabinetul nr.1 și nici Cabinetul nr. 2. Maria Ciobanu nu prea era solicitată la recepțiile oficiale, din cauza cancanurilor cu Ion Dolănescu de la vremea aceea.”, a declarat Gheorgeh Turda, potrivit ego.ro

Nicolae Ceaușescu era însoțit peste tot de câinii lui

Mai mult, artistul și-a amintit de un episod în care a fost destul de speriat de câinii fostului lider. Acesta își aduce aminte că Nicolae Ceaușescu mergea peste tot însoțit de patrupezi, iar petrecerile nu făceau o excepție. 

”Țin minte că, la Ședința de la Neptun, în timpul recitalului Ștefaniei Rareș, câinele lui tovarășul a început să latre rău. S-a oprit orchestra, Nicolae Ceaușescu a mers să-l potolească pe Corbu, câinele lui, care era tare fioros. Lui Ceaușescu îi plăceau câinii, îi ținea pe post de bodyguarzi, chiar și la chefuri”, a mai declarat Gheorghe Turda, pentru sursa citată anterior.

Gheorghe Turda a scăpat de moarte ca prin minune: Am strigat “Ajută-mă, Doamne!”

Cine erau artiștii care îl însoțeau pe Nicolae Ceaușescu în străinătate

Nu în ultimul rând, Gheorghe Turda spune că existau doar patru artiști români, care-l însoțeau mereu pe Ceaușescu în deplasările făcute în străinătate. Aceștia formau ”Careul de Ași”, fiind martorii multor evenimente importante, ce au avut loc la vremea aceea. 

”În aceste vizite eram invitați doar eu, Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca și Ștefania Rareș. Eram ”Careul de Ași”, așa ne spunea Aristide Buhoiu. Noi am fost ași în delegația prezidențială, din Mexic, în 1978, alături de Corul Madrigal și de trupa de balet de la Ansamblul ”Rapsodia Română.”, a mai dezvăluit artistul.

Gheorghe Turda călătorește cu STB-ul, deși are mașină de 50.000 de euro: ”Nu-s cu nasul pe sus”

Gheorghe Turda, doar cuvinte de laudă la adresa Mariei Ciobanu

”Eu cu Maria Ciobanu suntem cumetri, avem relații foarte apropiate, o iubesc ca om, a cântat și la nunta mea. Este o femeie foarte harnică, o luptătoare, gătește extraordinar, este o artistă complexă și o mamă excepțională.

Eu am cunoscut-o de pe vremea când era cu Florea Burnea, care a fost coleg cu mine la Rapsodia Română, Camelia, fiica ei, e făcută cu el. Burnea a murit acum un an. Cel mai potrivit dintre bărbații ei este însă Mircea Cîmpeanu, actualul ei soț. Mircea o iubește și o respectă cel mai mult, a fost un mare sportiv și e un soț adevărat. Îi doresc Mariei sănătate și mulți ani frumoși!”, a spus cântărețul, tot pentru sursa citată.

Maria Ciobanu a dezvăluit ce PENSIE câștigă lunar. Artista, extrem de dezamăgită de statul român: "După 40 de ani de muncă am..."

Data: 20 sep 2022, 17:04
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: cantareti  gheorghe turda  maria ciobanu  nicolae ceausescu 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Mona Segall, captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Instagram

Mona Segall, producătoarea America Express, renunță la show-ul de succes: „Nu vrea să mai filmeze în...”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Elena Merișoreanu, captură YouTube/ kanal d

Elena Merișoreanu, rețeta inedită de murături, pe care o prepară în fiecare toamnă. Care este ingredientul secret al artistei: „Așa îți ții bărbatul pe lângă casă”

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Unsplash.com/ Jackub Pasis

Care sunt cele mai frumoase semne zodiacale? Află care este cea mai atractivă trăsătură a zodiei taleMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...