Maria Obretin și-a dorit să fie studentă în clasa doamnei Sanda Manu: „Eu am avut un plan. Nu mă întrebați de ce”
Data publicării:
Maria Obretin, a vorbit, în cadrul podcastului „Boomer-ul și Milenialu'”, moderat de Silviu Petcu și Alex Zob, despre dorința ei arzătoare de a fi studentă la actorie în clasa doamnei Sanda Manu.

Maria Obretin, o actriță talentată și apreciată, împărtășește o parte din călătoria sa și dorința arzătoare de a fi studentă la faimoasa doamna Sanda Manu.

În adolescență, Maria Obretin își dorea cu ardoare să devină studentă la facultatea de actorie, iar visul său era să studieze sub îndrumarea doamnei Sanda Manu. Motivația ei pentru această alegere rămâne neclară, chiar și pentru ea, dar amintirile legate de teatru și de trupa de amatori din Călărași au influențat decisiv această dorință.

„Eu am avut un plan. Nu mă întrebați de ce”

Cu toate că auzise despre reputația aspră a doamnei Manu, Maria Obretin era determinată să urmeze calea ei și să devină eleva acesteia. Cu toate acestea, când a venit momentul să se înscrie la facultate, descoperă că doamna Manu tocmai luase o clasă și se afla deja la finalul primului an. Cu visul său amânat, Maria se vede nevoită să caute alte opțiuni și să își reorienteze planurile.

„Eu am avut un plan. Eu mi-am dorit foarte tare din Călărașul meu, de acolo, să fiu studentă la Sanda Manu. Nu mă întrebați de ce. Știu că citeam niște reviste, ascultam niște teatru radiofonic, ăsta era tot timpul la noi în casă”, a spus Maria Obretin, în cadrul podcastului „Boomer-ul și Milenialu'”, moderat de Silviu Petcu și Alex Zob.

Maria Obretin a mărturisit că a aflat, ulterior, la ce clasă preda doamna Manu.

„Eram în trupa de teatru a Călărașului, care e trupă de amatori, la Casa de Cultură. Ștefan Nițu se ocupa atunci și se ocupă în continuare. E foarte drăguț și atât de nebun, că el a făcut un master în pedagogie, ca să știe să se ocupe în continuare de oamenii de acolo. 

Eu eram în această trupă și nu știu exact cum aș putea să spun că am auzit de doamna Manu. Eu am auzit că e rea. Bine, dar eu aveam antrenament, aveam reperul ăsta cu Furtunica. Și am zis „Eu vreau să fiu la doamna Manu”.

Numai că atunci când am terminat și am dat BAC-ul, doamna Manu tocmai luase clasă. Termina anul I. Și atunci, am dat la altă facultate la care știam că pot să iau. M-am gândit și că vin în București și că văd piese, îmi doream foarte tare și să fiu la domnul Naum. Vorbim așa, de niște vremuri, nu știu cât mai înseamnă pentru oameni. Dar și domnul Naum merită amintit în toate poveștile noastre”, a spus Maria Obretin, în cadrul podcastului „Boomer-ul și Milenialu'”, moderat de Silviu Petcu și Alex Zob.

Pentru ea, domnul Naum reprezenta un alt reper important în lumea teatrului, iar dorința ei de a învăța și de a se perfecționa sub îndrumarea unui mentor dedicat și inspirat a rămas constantă.

Într-o perioadă în care resursele și informațiile erau limitate, iar accesul la mentori sau la modele de urmat era dificil, Maria Obretin își amintește cu recunoștință de influența pe care au avut-o câteva figuri importante în dezvoltarea sa artistică. Pentru ea, cărțile și profesorii inspirați au fost surse de învățare și motivație, iar dorința sa de a-și urma visul a fost întotdeauna puternică și neabătută.

„Trăiam niște vremuri în care era foarte greu să îți găsești un mentor sau un reper. Sursele noastre erau cărțile și poate un profesor mai șemcher, mai inspirat din orașul tău. Cam atât. Și atunci, domnul Naum chiar a fost un astfel de om. 

Aveam câteva cărți pe care le citisem, până le învățasem pe de rost. După care, am trecut la dramatizări, făcute, ba în curte, ba între cele două paturi ale Furtunicii. Era cu intrare, pe frunze. Actorul independent din mine..de mică știam că trebuie să obțin un avantaj cu talentul ăsta. Era firesc”, a spus Maria Obretin, în cadrul podcastului „Boomer-ul și Milenialu'”, moderat de Silviu Petcu și Alex Zob.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Tavi Colen a rupt tăcerea și a vorbit despre idila cu Gabriela Cristea. Reacția prezentatoarei Denise Rifai când a auzit răspunsul

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Survivor All Stars, sursa foto Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămaș șocați. Așa ceva nu s-a mai văzut: „Nu pot să cred!”

Sursă foto: Freepik

Top trei alimente care te vor ajuta să îți regenerezi ficatul și să slăbești

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO

Captură video: Kanal D. Captură video: Pro TV

Previziunea pe care Neti Sandu i-a făcut-o actriței Carmen Tănase. S-a aflat după 10 ani: „Mă uitam la ea și am zis «I-auite ce mi-a zis asta»”

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu. Captură video: YouTube/youtube/damian draghici

Bursucu a răspuns fără probleme când a fost întrebat ce femeie din showbiz i-a făcut avansuri: „Sunt mai multe”. Ce spune despre Monica Tatoiu

Captură video: Pro TV

Obiectul cu care Zanni a plecat la Survivor All Stars. S-a aflat abia acum
pixel