Mariah Carey, dată în judecată, din nou, pentru piesa „All I Want For Christmas Is You”. De unde s-ar fi inspirat pentru celebrul cântec de Crăciun
Data publicării:
Mariah Carey a fost dată în judecată, din nou, pentru că ar fi încălcat drepturile de autor cu piesa de Crăciun „All I Want For Christmas Is You”. Potrivit Billboard, acesta este al doilea proces intentat de Andy Stone, cunoscut sub numele de Vince Vance. El a depus și a retras o cerere similară în 2022.

Andy Stone a lansat o melodie asemănătoare cu același nume în 1989, împreună cu trupa sa Vince Vance & the Valiants, ajungând pe locul 52 în topul single-urilor country din SUA în 1994. Cântecul lui Mariah Carey a fost înregistrat și lansat în 1994.

Mariah Carey, dată în judecată pentru piesa „All I Want For Christmas Is You”

„Expresia ”All I want for Christmas is you” poate părea obișnuită astăzi, dar în 1988 era distinctivă […] Mai mult, combinația acordurilor specifice din melodie a fost clonată în proporție de peste 50% a lucrării originale a lui Stone, atât în alegerea versurilor, cât și în expresiile acordurilor”, se arată în documentele depuse de Andy Stone.

Stone este reprezentat de Gerard P Fox, un avocat care a reprezentat doi compozitori într-un caz similar de încălcare a drepturilor de autor împotriva lui Taylor Swift și a piesei ei „Shake It Off”, care a dus la o înțelegere nedezvăluită în 2022.

Până acum, Mariah Carey nu a reacționat public la acest acuzații, informează The Guardian.

Melodia de Crăciun „All I Want For Christmas Is You” a fost scrisă de Carey și Walter Afanasieff, deși fiecare dintre ei a descris circumstanțele în mod diferit.

„Când am scris această melodie, mă aflam la începutul carierei și încă mă gândeam la lucruri din copilărie când îmi doream zăpadă în fiecare an… Am început să compun cu o orgă electronică mică DX7 sau Casio care se afla într-o cămăruță din casa în care locuiam la acea vreme, în nordul statului New York, cu mult timp în urmă. Am scris tot ce gândeam. Toate lucrurile care mi-au amintit de Crăciun, care m-au făcut să simt spiritul sărbătorilor și pe care mi-am dorit să le simtă și alți oameni”, a spus Mariah Carey acum 2 ani.

Afanasieff a contestat această afirmație într-un interviu din 2022. „Susține că a scris o melodie foarte complicată structurată în acorduri cu degetul pe o tastatură Casio când era o fetiță, este o altă poveste”, a spus el, deși Carey nu a pretins că a scris toate melodia înainte de colaborarea lor.

Procesul lui Stone menționează presupusele discrepanțe în poveste, susținând: „Carey a prezentat aceste lucrări ca fiind ale ei, fără licență, cu povestea sa incredibilă despre origine. Acesta este pur și simplu un caz de încălcare care poate fi acționat.”

În cântecul lui Stone, interpretat de Lisa Burgess Stewart, versurile includ: „Tot ceea ce vreau, nu poate fi găsit / sub bradul de Crăciun […] Tu ești visul meu devenit realitate / Moș Crăciun nu poate să-mi aducă ceea ce am nevoie / pentru că tot ce vreau de Crăciun ești tu.

Cântecul lui Carey prezintă teme similare: „Nu-mi pasă de cadourile / de sub brad […] Moș Crăciun nu mă va face fericită / cu o jucărie în ziua de Crăciun […] Tot ce vreau pentru Crăciun ești tu.”

Stone a intentat primul său proces împotriva lui Carey, Afanasieff și Sony Music Entertainment în iunie 2022, dar a depus dosarul pentru respingerea cazului în noiembrie.

„All I Want for Christmas Is You” a lui Carey a devenit, fără îndoială, cântecul definitoriu al Crăciunului. A ajuns pe locul 2 în Marea Britanie în 1994, apoi, după apariția descărcărilor și a streamingului, a revenit în topuri în 2007 și a apărut în fiecare an de atunci, ajungând în în cele din urmă pe locul 1 în 2020 și din nou în 2022.

De asemenea, a ocupat de mai multe ori primul loc în topul din SUA începând cu prima sa poziționare pe locul 1 în 2019 și a petrecut 12 săptămâni pe locul 1 în sezonul festiv 2022-2023 datorită popularității sale pe serviciile de streaming și pe radio.

În așteptarea unui alt an de succes, Carey a reînviat melodia cu un nou videoclip postat pe rețelele de socializare pe 1 noiembrie, în care o înfățișează alungarea Halloween-ului și inaugurarea Crăciunului.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mariah Carey (@mariahcarey)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: International
Tagurile articolului: all i want for christmas is you  cantec  craciun  Mariah Carey 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel