Marian Olaianos, concediat de la TVR, din motive disciplinare grave. Jurnalistul, acuzat că ar fi lovit-o pe Nadine Vlădescu, o colegă cu care ar fi avut și o aventură
Marian Olaianos a fost concediat de la TVR, pe motive disciplinare grave. Jurnalistul este acuzat că a bruscat-o și a lovit-o pe Nadine Vlădescu, colega de la secția Cultural cu care avusese o aventură

TVR l-a concediat pe Marian Olaianos din motive disciplinare grave

Decizia are ca temei raportul comisiei de cercetare disciplinară constituită pentru a analiza incidentul sesizat de Nadine Vlădescu

„Joi, 9 martie, reprezentanții SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos - asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale. 

Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei Președintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică.

Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui –Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancționare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 - 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă și medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu.

Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violență suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violență, audieri ale martorilor, precum și alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos. Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în fața comisiei următoarele: "aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională, în încercarea de a mă apăra am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului".”, a transmis Televiziunea Română, într-un comunicat de presă. 

 

Maria Olaianos amenința că va da în judecată TVR dacă îl concediază

 

În urmă cu ceva timp, Olaianos a vorbit, la GSP,  despre incidentul cu Nadine Vlădescu şi spunea că va da în judecată conducerea Televiziunii Române daca îi va fi descut contractul de muncă.

"Regret ieşirea nervoasă. Dar nu am lovit-o. Mă hărţuia şi am martori că am trimis colegii să cheme jandarmul din faţa TVR", spune Olaianos în interviul pentru GSP.

 

Ce spunea Olaianos despre scandalul cu Nadine

 

GSP:Dacă vi se va desface contractul de muncă, intenţionaţi să daţi în judecată conducerea TVR? 

Olaianos: Îmi voi căuta dreptatea în instanţă. Nu am fost înştiinţat că există vreo plângere împotriva mea. Domnişoara, la o zi după incident, a fost la muncă.

GSP: Aţi făcut şi plângere împotriva a doi membri ai Comisiei, inclusiv împotriva preşedintelui Dan Turturică.

Olaianos:Da. Nu a fost o judecată dreaptă. Eu am venit cu martori, care au fost audiaţi în absenţa mea şi a avocaţilor mei. Doamnei Amalia Vasile, şefa departamentului juridic, i-am făcut reclamaţie pentru că nu a dat niciun răspuns la plângerea mea împotriva domnişoarei Vlădescu. Trebuia să-mi spună dacă va începe anchetarea sau nu. Şi dacă nu începe, de ce nu începe.

GSP: Care este versiunea dumneavoastră referitoare la ce s-a întâmplat în acel incident cu Nadine Vlădescu?

Olaianos: Regret ieşirea nervoasă. Dar nu am lovit-o. Mă hărţuia şi am martori că am trimis colegii să cheme jandarmul din faţa TVR, dar nu a dorit să-şi părăsească postul. Am prezentat tot felul de probe.

Chiar sunt de acord cu membrii Comisiei să facă publice imaginile de pe camerele de supraveghere. În procesul verbal al audierilor, membrii Comisiei au notat că 'Marian Olaianos, în autoapărare, o apucă o secundă de reverul hainei.' Nu am lovit-o.

(...) Nu ne învaţă nimeni ce să facem într-un astfel de caz, ce să facem dacă o persoană se urcă în maşina noastră cu forţa. Voiam să plec, iar domnişoara s-a urcat în maşina mea. 

 

 

În urma acestor declarații, Nadine Vlădescu a transmis și ea un drept la replică

 

„In 17 octombrie 2022, intre orele 13-15, in sediul TVR, am fost grav agresata fizic si verbal de catre Marian Olaianos. Am fost injurata si apoi lovita cu palmele, pumnii si un set de chei peste fata si cap si pe corp, strangulata si data cu capul de perete, lovita cu picioarele, stransa cu putere de brate si zgaltaita, impinsa si imbrancita de Marian Olaianos, comentator sportiv si angajat al TVR, care, neprovocat, neatacat si fara a fi lovit, sau insultat, a recurs la acte de violenta asupra mea.
 
Agresiunea a fost surprinsa partial (strangularea si loviturile cu capul de perete) de camerele de filmat, lucru care confirma clar spusele mele. TVR a pus la dispoziția organelor de anchetă aceste imagini.
 
(...)  Singura mea vina morala in aceasta situatie a fost ca am consimtit la relatia personala si intima pe care am avut-o cu Marian Olaianos, un barbat casatorit, pe care acesta acum o neaga, desi exista dovezi clare si in acest sens. 
 
Mai mult, aceasta relatie a fost initiata chiar de catre el, la inceputul colaborarii profesionale.  Inca de la momentul primei interactiuni, atitudinea sa a fost una de negociere a colaborarii profesionale, dupa propria filosofie exprimata prin intrebarea repetata “Mie ce-mi iese?”, Olaianos facandu-mi avansuri sexuale din prima zi si insistand sa avem o relatie personala si intima de la bun inceput. Am cedat avansurilor sale deoarece m-am atasat emotional de el si am dat curs insistentelor sale de a incepe o relatie pe care a prezentat-o din start drept o poveste de dragoste. Totodata, am crezut ca putem colabora profesional pentru realizarea unor proiecte, context in care l-am si cunoscut, dar el a tergiversat si pana la urma si zadarnicit toate proiectele la care ar fi trebuit sa lucram impreuna”, este o parte din mesajul transmis de Nadine Vlădescu. 

Data: 09 Martie 2023, 18:40
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: concediat  lovid  marian olaianos- nadine vladescu  tvr 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalHOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...