Bursucu', despre lupta cu gelozia extremă: „Este boală, nu poți trăi cu asta”
Bursucu' a vorbit despre un...
Prestația pe care Gheboasă a avut-o pe scena de la Untold a stârnit un adevăr val de reacții negative în rândul oamenilor, care l-au pus la zid pe artistul care nu ar avea deloc o influență bună asupra tinerei generații. Faptul că versurile obscene erau cântate cuvânt cu cuvânt de publicul numeros de la festival a scandalizat o țară întreagă, iar reacțiile persoanelor publice nu au întârziat să apară. Marina Almășan consideră că vina nu este neapărat a artistul care a ales să interpreteze acest gen muzical, cât a publicului care ascultă acestă muzică. Unde este cerere, există și ofertă, spune Marina Almășan.
„Eu sunt sigură că dacă adulții ar cunoaște limba engleză și ar traduce multe din textele pe care le ascultă astăzi tineretul (foarte bun vorbitor al acestei limbi!) s-ar lua cu mâinile de cap!
Deci artistul acesta (n. red.: Gheboasă), care a stârnit atâta vâlvă, nu e un accident în peisajul nostru muzical. Până la urmă, asta stă scris pe vremurile pe care le trăim: copiem tot și toate, fără discernământ. Tinerii sunt fascinați de tot ceea ce vine din afară, bun sau rău. Și, oricum, răul vinde mai bine decât binele! Și mai e ceva, asta o spun ca economist. Până la urmă, piața dictează! Dacă cererea există, apare și oferta. Un astfel de gen ar putea dispărea peste noapte dacă n-ar avea adepți. În plus, cum se spune, prost nu e cine vinde. Prost e cine cumpără”, este reacția avută de Marina Almășan pentru Fanatik.
Mai mult, celebra prezentatoare consideră că societatea în care trăim nu are puterea de a interzice acești artiști pe piață. Cu toate acestea, totul poate fi rezolvat prin intermediul educației, spune Marina Almășan, care trage un semnal de alarmă către toți părinții care le permite copiilor să participe la astfel de festivaluri de muzică.
„Societatea românească, în ansamblul ei, s-a degradat puternic. De aceea au priză astfel de artiști. Nu-i poți interzice. Ați vrut democrație, aveți democrație! Poți doar să le limitezi piața. Iar asta se face prin educație. EDUCAȚIE! Educație care începe în primul rând de acasă.
Un copil crescut în spiritul adevăratelor valori, de către niște părinți care au timp de el și cărora le pasă de viitorul copiilor. Cei adunați acolo (n. red.: la Untold), la astfel de spectacole și extaziați în fața unor astfel de artiști sunt oricum pierduți pentru societate. Haideți, așadar, să salvăm ce se mai poate salva!”, a continuat aceasta, pentru sursa citată.
După cum era de așteptat, nici Mircea Badea nu a lăsat necomentat acest subiect atât de controversat. Nici acesta nu vede vina neapărat în genul muzical interpretat de artist, cât în festivalul Untold în sine, care nu promovează niște valori și principii prea educative.
„Eu nu am o problemă cu ce cântă sau ce face domnul Gheboasă. Mă doare-n cot! Trap e un gen muzical – pentru mine muzica înseamnă cu totul altceva – internațional. Nu s-a inventat în România. Derivă din rap. Trap-ul este un fel de rap updatat, cumva pe steroizi. Nu am o problemă cu trapul. Există trap în orice țară civilizată. Unii spun că este horror, în timp ce alții sunt fanii trap. Pe mine mă doare-n cot!
Indignarea celor din spațiul public e că nu se poate să vină unul la festival și să cânte așa ceva. Întrebarea mea e: De ce nu se poate? Păi despre asta e vorba la festivalu’ lu’ pește! Dar când se duce copilul și ascultă Armin van Buuren, adică o aproape nesfârșită serie de sunete acute de alarmă de apartament și de vapor care solicită trecerea prin ecluză, timp de mai multe ore, e bine? Habar n-am!”, a declarat Mircea Badea în emisiunea sa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: gheboasa marina almasan scandal untold
Bursucu' a vorbit despre un...
Marți, 26 noiembrie 2024, trei...
Bursucu' a vorbit despre un...