Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”
Data actualizării:
Data publicării:
Vineri, 26 aprilie, Marina Almășan a fost audiată, după ce a depus o plângere penală, pentru hărțuire la locul de muncă și pentru abuz în serviciu, împotriva directoarei TVR 2, Ruxandra Țuchel. Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Spectacola, realizatoarea TV ne-a mărturisit că stresul și presiunea din ultimele luni au avut un impact negativ asupra sănătății ei, dar și a părinților săi.

În urmă cu aproape doi ani, mai exact în luna iunie 2022, postul de televiziune TVR 2 a difuzat o ediție a emisiunii „Rivalii”, prezentată de Marina Almășan. Tema emisiunii a fost legată de efectele lipsei educației sexuale în școli, iar cu această ocazie, cântărețul român de folk Daniel Iancu a interpretat melodia „Olguța gelofila”. 

La aproximativ un an după acea emisiune, în martie 2023, aceeași ediție a emisiunii „Rivalii” a fost difuzată în reluare pe TVR 2. Atunci, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a primit o sesizare anonimă referitoare la conținutul melodiei „Olguța gelofila” interpretată în emisiune. Sesizarea susținea că versurile melodiei ar avea conotații sexuale și ar face aluzii la fapte de pedofilie. CNA a analizat atunci sesizarea și a cerut ca TVR să-și ceară scuze public printr-un comunicat pentru ceea ce a fost considerat un mesaj ofensator, deși versurile melodie erau de fapt o satiră. După emiterea comunicatului, directoarea TVR 2, Ruxandra Țuchel, ar fi cerut suspendarea întregului sezon de redifuzări ale emisiunii „Rivalii” și cercetarea disciplinară a Marinei Almășan.

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2

Marina Almășan trece acum prin clipe dificile. Realizatoarea TV a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Spectacola, în care ne-a vorbit despre experiența prin care a fost nevoită să treacă și lupta pe care o duce acum cu conducerea TVR 2.

„În primul rând aș vrea să se înțeleagă bine: eu nu mă lupt cu Televiziunea Română! Iubesc această instituție ca pe propria mea familie si nu cred să existe mulți angajați atât de loiali, cum consider că i-am fost și îi sunt eu TVR. Lupta mea este cu cei ce duc TVR-ul la pierzanie. În cazul de față, lupt cu un abuz și, prin urmare, cu un “abuzator”. Am fost profund nedreptățită și umilită și continui să fiu hărțuită de directorul TVR 2, Ruxandra Țuchel, pornind de la o situație în care nu aveam nicio vină. În care TVR ar fi trebuit să mă susțină ca pe unul din oamenii săi de bază, nu să mă pună la zid.

A afla din ziare că instituția căreia îi ești devotată, își cere scuze, printr-un comunicat oficial, pentru un lucru de care nu te-ai făcut vinovat, a afla, tot din presă, că vei fi cercetat disciplinar, a fi anchetat în două comisii de disciplină, a ți se face ulterior diverse alte șicane și  a fi hărțuit taman de către cei care ar trebui să-ți aprecieze munca și cariera - sunt lucruri  ce nu au voie să existe într-o instituție publică. Mă bucur că am fost și sunt susținută în acest demers de personalități de primă linie ale României, de colegii din presă și nu în ultimul rând, de puternicul Sindicat al Jurnaliștilor MEDIASIND, membru al Federației Internaționale a Jurnaliștilor”, a mărturisit Marina Almășan, în exclusivitate pentru Spectacola.

„Mi-a afectat profund sănătatea și liniștea sufletească. Ceea ce m-a durut cel mai tare,  le-a produs suferință - fizică și emoțională - bătrânilor mei părinți”

Din cauza acestui eveniment, atât Marina Almășan, cât și părinții săi s-au îmbolnăvit. Realizatoarea TV ne-a mărturisit că i-a fost afectată profund sănătatea și liniștea sufletească, iar părinții săi au suferit din punct de vedere fizic și emoțional.

„Lupta cu cei “din casa ta” nu este ușoară. Mă aștept la șicane și mai mari de aici înainte (deși ma bizui pe atitudinea obiectivă al Președintelui Cristian Turturică și sunt sigură că acesta, după ce s-a convins de nevinovăția mea, mă va susține) și mai știu că  nu voi renunța niciodată la această luptă, atâta timp cât dreptatea este de partea mea: sunt un om dedicat TVR, al cărui vector de imagine sunt de peste 3 decenii și mai știu că, prin aceasta acțiune a mea, îi voi ajuta, indirect, și pe alți colegi ai mei, poate mai puțin vocali, dar care au dezamăgirile lor, deloc mai puțin importante.

Da, lanțul de evenimente de anul trecut, bogat mediatizate de presă - căreia îi mulțumesc încă o dată pentru obiectivitate - mi-a dat viața peste cap, mi-a afectat profund sănătatea și liniștea sufletească, mi-a afectat grav activitatea profesională și imaginea publică  și, ceea ce m-a durut cel mai tare,  le-a produs suferință - fizică și emoțională - bătrânilor mei părinți. Ce-mi doresc? Ceea ce-și dorește fiecare victimă, aflată în situația mea: ca vinovații să plătească. Și când spun asta, nu mă refer nicidecum la daunele materiale, solicitate de dl. Aurel Moldovan, avocatul meu”, a mai spus Marina Almășan, în exclusivitate pentru Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Marilu Dobrescu avea să devină mămică în urmă cu un an. Influencerița donează acum toate hăinuțele bebelușului: „Doare foarte tare”

Ce spune avocatul Aurel Moldovan în acest caz

Avocatul Aurel Moldovan ne-a dezvăluit că Marina Almășan a mers vineri, 26 aprilie, la Secția 1 Poliție din București, unde a fost audiată, după ce anul trecut a depus o plângere penală, pentru abuz în serviciu și hărțuire la locul de muncă, împotriva directoarei TVR 2, Ruxandra Țuchel. Totodată, avocatul realizatoarei TV ne-a spus și ce urmează în acest caz.

„Doamna Marina Almășan a fost audiată, vineri, la Secția 1 Poliție din București, având în vedere faptul că directorul coordonator, Ruxandra Țuchel i-a suspendat emisiunea „Rivalii”. I s-a suspendat dreptul de emisie pe perioada verii a anului 2023 și a fost cercetată disciplinar, în condițiile în care această emisiune a fost aprobată tocmai de cea care a solicitat cercetarea disciplinară și de președintele Televiziunii Române. Ideea este că CNA-ul a dat somație ca sancțiune, dar Ruxandra Țuchel l-a dezinformat pe președintele Televiziunii Române, pe domnul Turturică, în sensul de a ieși public să-și ceară scuze că au greșit față de telespectatori difuzând această emisiune cu acea satiră. TVR-ul trebuia să facă contestație împotriva acestei somații, nu să-l pună la zid pe unul dintre cei mai valoroși profesioniști ai săi, adică doamna Marina Almășan. În mod intenționat s-a urmărit denigrarea profesională a acesteia.

Urmare a cestor aspecte, doamna Marina Almășan a suferit anumite traume psihice, drept pentru care se constituie parte civilă în procesul penal. De ce trebuie să sufere părinții Marinei Almășan, de ce trebuie să sufere ea, să aibă tulburări depresive, să aibă insomnie? Nu a greșit cu nimic.

În continuare așteptăm ca organul de urmărire penală să constate dacă sunt întrunite elementele constitutive a săvârșirii vreunei infracțiuni din cele pe care le-am relatat noi, adică abuzul în serviciu și hărțuirea la locul de muncă, pentru că ele au fost realizate în concurs real, în mod continuat și flagrant cu intenția directă de a-i produce efecte negative și a o discrimina din punct de vedere profesional”, ne-a declarat avocatul Aurel Moldovan, în exclusivitate pentru Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Laurențiu Reghecampf, urmărit penal pentru violență în familie, după bătaia în stradă cu Anamaria Prodan. Ce daune îi cere impresara

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Daniela Simulescu

Daniela Simulescu, previziuni în a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Captură video: Voyo

Concurenții de la Survivor All Stars nu s-au mai putut opri din plâns. Ce mesaje au primit de la familie / FOTO

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”




pixel