Marina Nițoiu, știrista dependentă de adrenalină: motociclism, parașutism, scufundări și cățărări. „Așa ceva trebuie trăit măcar o dată în viață”
Data actualizării:
Data publicării:
Marina Nițoiu, prezentatoarea știrilor sportive de la PRIMA TV, este chiar ea imaginea sportului și a adrenalinei. Jurnalista are aventura în sânge și a avut curajul să încerce tot felul de experiențe extreme. 

Într-un interviu pentru Spectacola, Marina Nițoiu vorbește despre pasiunea sa pentru adrenalină, dar și despre cum reușește să-și convingă soțul, pe jurnalustul Daniel Nițoiu, să i se alăture în aventurile extreme.

SPECTACOLA: Marina, nici nu aș fi bănuit, uitându-mă la tine, că iubești adrenalina – conduci motociclete, sari cu parașuta, faci scufundări și cățărări. De unde această latură a ta? 


Marina Nițoiu: Așa am fost de când mă știu, oricând gata sa încerc ceva nou. Sincer, mie nu mi se pare că fac ceva deosebit. Poate pentru că toate lucrurile sunt naturale pentru mine. Dar mai am pe listă multe de încercat. Încă n-am făcut rafting, n-am zburat cu elicopterul și nici bungee jumping n-am încercat :))) Cred că îmi plac toate aceste activități, periculoase după cum spun unii, pentru că îmi reamintesc că sunt mult mai puternică decât cred uneori că sunt. Când îți e teamă de ceva, cel mai simplu mod de a scăpa de acel feeling e să faci, pur și simplu, lucrul respectiv. Teama de fapt nici nu există, ea este doar în mintea noastră. Din tot ce am încercat până acum doar scufundările mi-au dat un sentiment de teamă, încât credeam că nu o să pot să fac asta deși îmi doream foarte tare. Acum mulți ani, am fost la un pas să mă înec și cred că din acest motiv încă mai am teamă de apă. Dar cu toate astea, nu las sentimentul ăsta să mă învingă. Intru în apă, înot, fac scufundări, am încercat și windsurf. Unul dintre cele mai frumoase locuri pentru scuba diving este Marea Roșie, în special pentru superbele recifuri de corali. Aceasta a fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit, poate și pentru că mi-am învins teama de apă. În jur de 5 metri m-am scufundat, ba chiar am reușit să stau în picioare pe fundul mării. A fost o senzație incredibilă, greu de explicat. Așa ceva trebuie trăit măcar o dată în viață.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marina Nițoiu (@marina.nitoiu)

SPECTACOLA: Soțul tău îți împărtășește aceste pasiuni sau el este la polul opus? 

Marina Nițoiu: Depinde. Unele activități i se par prea periculoase și nu le-ar încerca sau, pur și simplu, crede că nu i se potrivesc. Până acum n-am reușit să-l conving să sară cu parașuta sau să-și ia carnet :))) Anul acesta, în Egipt, am mers la scuba împreună și chiar i-a plăcut. Sincer, a fost mai curajos decât mine.

SPECTACOLA:  Ai spus că nu există o competiție profesională între voi, iar Daniel Nițoiu e soțul tău, nu omul care lucrează la o altă televiziune decât Prima TV, unde tu prezinți Focus Sport. Și totuși, chiar nu aveți discuții profesionale? Provocări ideatice pe tema televiziunii? 


Marina Nițoiu: Ba avem discuții profesionale. Daniel poate fi și critic câteodata … dar, cum eu încerc să fiu perfectă, nu prea îi dau motiv :))) Plus că nu vrea să mănânce mâncare rece pentru tot restul vieții, așa că se mai abține :))) Glumesc, evident. Competiția între soți nu face altceva decât să strice o relație. În competiție suntem doar cu noi înșine, nu între noi. 

 

SPECTACOLA:  Sunteti căsătoriți de 10 ani, dar iubirea dintre voi a pornit cumva datorită facultății, fiind colegi. Cum te-a cucerit? 


Marina Nițoiu: Cred că m-a cucerit cu bunătatea lui. După cum bine știi, ne-am cunoscut în facultate. Eram în ani diferiți, nu aveam cursuri comune dar cu toate astea drumurile noastre s-au intersectat la un curs opțional de dans, pe care l-am frecventat amândoi. N-am apucat niciodată să dansăm unul cu altul la cursul acela. Pur și simplu profesorii ne-au grupat altfel. După ce am început să ieșim, Daniel mi-a mărturisit că și-ar fi dorit să danseze cu mine la cursul acela. Se pare că i-a rămas gându’ la mine, dar a mai avut nevoie de vreo câțiva ani să-și ia inima-n dinți :))) Abia după ceva timp de la terminarea facultății și-a făcut curaj să mă invite la un film. Bine, curaj e mult spus. M-a întrebat pe Messenger ce aș zice dacă m-ar invita la un film. Eu i-am raspuns: poate aș veni  ….și cam asta a fost :)))

SPECTACOLA: Iubești sportul, de mică l-ai practicat. Acum faci, poate, unul dintre cele mai frumoase sporturi: echitație. De unde această pasiune? Povestește-ne și cum te simți atunci când mergi să petreci timp cu cei doi cai cu ajutorul cărora practici acest sport. 


Marina Nițoiu: Bunicul meu m-a făcut să îndrăgesc caii și cred că datorită lui merg la echitație. Mi-ar fi plăcut să mă vadă practicând acest sport. Cred că ar fi fost mândru de mine. Echitația îmi oferă o liniște aparte. Simt că timpul, pur și simplu, se oprește când sunt în manej. De asemenea, acest sport mă ajută să fiu mai puternică și mai disciplinată. Visez ca într-o zi să am calul meu. Am observat că în ultima vreme sunt din ce în ce mai mulți oameni interesați de acest sport. Și la clubul la care merg eu văd tot mai mulți părinți care aleg să îi aducă pe cei mici la echitație și asta mă bucură foarte tare, pentru că știu cât de mult îi va ajuta pe cei mici să se dezvolte frumos.

SPECTACOLA: Ca formare inițială, ești actriță. Ai spus că ai avut un rol de jurnalistă și că acela a fost trigger-ul noului tău drum. Povestește-ne. 


Marina Nițoiu: Televiziunea a apărut în viața mea datorită actoriei. În perioada facultății am jucat un rol de jurnalistă într-un film și mi-a plăcut atât de mult încât am vrut să descopăr și mai multe despre meseria asta. Așa am ajuns să mă înscriu la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Apoi au urmat toate etapele firești, de la perioada de practică într-o redacție până la momentul în care am dat prima probă într-un studio de știri. Rolul acesta mi-a fost predestinat de la început, dar nu mi-am dat seama de asta decât mai târziu.

SPECTACOLA: De aproximativ 2 ani ești în familia PRIMA TV, televiziune care împlinește 25 de ani. Cum este la pupitrul știrilor sportive? 


Marina Nițoiu: Doamne, au trecut doi ani? Nu-mi vine să cred! Doi ani pe care i-am împărțit cu cei mai buni colegi, doi ani de momente frumoase, proiecte noi, emoții, o grămada de amintiri și câteva sute de jurnale live. 
Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot și sunt tare recunoscătoare pentru echipa frumoasa din care fac parte. Anul acesta e special și pentru că Prima TV împlinește 25 de ani, acum în luna decembrie, luna în care eu m-am alăturat acestei echipe. 

SPECTACOLA: Om de radio și mai apoi om de televiziune. Cum ai perceput ideea de puterea vocii fără de imagine, așa cum este în cazul radioului, în momentul în care, pe sticlă, vocea, imaginea, gesturile și mimica deveniseră un tot unitar și important? 


Marina Nițoiu: În televiziune am lucrat de la început și abia apoi am primit propunerea de a face și radio. Dacă la radio exista o urmă de mister, în televiziune totul e la vedere. Cred că radioul nu mai e de mult doar despre voce dar, e adevărat, contează să ai un timbru plăcut și, bineînțeles, o dicție bună. Partea tehnica este și ea importantă când ești DJ la radio și pentru mine a fost tare plăcut să învăț și asta. Au fost niște ani chiar frumoși. Cât am avut emisiune la radio am avut ocazia să cunosc mulți artiști faini și să fac interviuri cu ei. Iar să am emisiune la radio a fost un vis mai vechi, din adolescență. În perioada aia ascultam radio mai tot timpul: acasă, în drum spre școală, în pauze, de multe ori și la ore :))) Știam toate emisiunile și mă vedeam prezentând una. Așa că m-am bucurat tare mult când am avut ocazia să fac asta. Televiziunea m-a atras mereu și cred că mi se potrivește cel mai bine. 


Care este secretul siluetei perfecte pe care o ai?

Marina Nițoiu: Cu siguranță, gena. Dar e adevărat că încerc să păstrez un echilibrul în tot ce fac. Mănânc cât de sănătos pot, fac sport, mă odihnesc atât cât am nevoie și nu mă expun la soare. Mereu am spus că cea mai bună cremă pentru ten e somnul. :))) Efectul unui ten odihnit nu ți-l dă nicio cremă.

 

SPECTACOLA: Cristiano Ronaldo. Cum așa? 

Marina Nițoiu: E unul dintre cei mai buni fotbaliști, nu ai cum să nu-l admiri pentru performanțele sale.

 

SPECTACOLA: Iubești să călătorești. Care ar fi top 3 destinații vizitate și de ce?  

Marina Nițoiu: Veneția, pentru că e locul în care am fost cerută în căsătorie.

Barcelona, orașul pe care l-aș vizita oricând și oricât. Știam că-mi place dinainte să-l văd. Și asta i se datorează lui Carlos Luiz Zafon. Cărțile lui m-au făcut să iubesc orașul acesta. 

Și Viena, orașul care mi-a fost casă 3 ani de zile. 

 


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: adrenalina  aventura  marina nitoiu  motociclism  prima tv  sport  știri 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel