Mark Zuckerberg poartă zilnic aceleași haine. Care este motivul și ce ținută alege miliardarul să îmbrace zilnic
Data actualizării:
Data publicării:
Mark Zuckerberg recunoaște că poartă aceeași ținută aproape în fiecare zi. Iată care este motivul și ce ținută alege miliardarul să îmbrace zilnic.

Pe lângă eforturile de a conduce Meta, încercările de popularizare a noului Threads și discuțiile angajării într-o luptă cu Elon Musk într-o cușcă MMA, Mark Zuckerberg are multe de făcut.

Fondatorul Facebook își dedică multe ore lucrului, dar reușește să și călătorească, își învelește copiii noaptea și se dedică din plin hobby-ul său din epoca pandemiei: jiu-jitsu și antrenamente de arte marțiale mixte.

Zuckerberg economisește timp și puterea mentală renunțând la alegerile neesențiale din viața sa, în special purtând aceeași ținută aproape în fiecare zi.

După ce se trezește în jurul orei 8 dimineața, CEO-ul Meta verifică imediat Facebook, Facebook Messenger și WhatsApp pe telefonul său, înainte de a-și pune lentilele de contact.

Sesiunea de social media durează de obicei doar câteva minute, dar poate dura și mai mult, în funcție de evenimentele curente, a spus Zuckerberg într-o sesiune de întrebări și răspunsuri ținută pe Facebook.

„Primul lucru pe care îl fac este să mă uit la telefonul meu. Mă uit pe Facebook pentru a vedea ce se întâmplă în lume”, a declarat Mark Zuckerberg. „Este o situație destul de tristă, să fiu sincer. Am lentile de contacte și nu văd foarte bine. Și înainte de a mi le pune, mă uit adesea să văd ce se întâmplă pe Facebook”.

Mark Zuckerberg recunoaște însă că verificarea telefonului de la prima oră a dimineții este un obicei prost.

„Primești un milion de mesaje, de lucruri care vin și de obicei nu sunt bune. Oamenii își rezervă lucrurile bune să mi le spună în persoană”, i-a spus el lui Joe Rogan anul trecut. „Este aproape ca și cum te-ai trezi și ai fi lovit cu pumnul în stomac, așa că e în regulă... acum trebuie să mă resetez și să fiu capabil să fiu productiv și să nu fiu stresat din cauza asta”.

Odată ce primește actualizările de dimineață, Zuckerberg se antrenează. Zuckerberg obișnuia să facă un antrenament de cel puțin trei ori pe săptămână, adesea alergând. Acum, el stă departe de alergare și în schimb face jiu-jitsu și arte marțiale mixte (MMA).

Sursă foto: Instagram/Mark Zuckerberg

„Obișnuiam să alerg mult, dar problema alergării este că poți gândi mult. MMA este lucrul perfect pentru că dacă încetezi să fii atent pentru o secundă, o să sfârșești pe jos”, a spus el.

În iunie, el a spus în podcastul lui Lex Fridman că face trei sau patru sesiuni de jiu-jitsu și MMA săptămânal, pe lângă exercițiile de forță și antrenament de mobilitate.

Nu este clar ce mănâncă Zuckerberg la micul dejun, dar a dezvăluit recent că își propune să consume 4.000 de calorii pe zi, ca parte a antrenamentelor sale.

Sursă foto: Instagram/Mark Zuckerberg

În iulie, Zuckerberg a spus că ultima lui comandă la McDonald’s a fost „20 de nuggets, un burger Quarter Pounder, o porție mare de cartofi prăjiți, Oreo McFlurry, plăcintă cu mere și niște cheeseburgeri pentru mai târziu”.

Sursă foto: Instagram/Mark Zuckerberg

Zuckerberg poartă aceeași ținută aproape în fiecare zi, o „uniformă de lucru” formată din blugi, adidași și un tricou gri.

El spune că rămâne cu aceleași haine pentru a reduce puterea mentală cheltuită prin luarea deciziilor minore, potrivit Business Insider.

Când a fost întrebat în 2014 despre garderoba lui, el a spus publicului: „Îmi doresc foarte mult să-mi eliberez viața, așadar trebuie să iau cât mai puține decizii cu privire la orice, cu excepția modului în care să servesc cel mai bine această comunitate”.

Zuckerberg a spus în 2015 că lucrează între 50 și 60 de ore pe săptămână la Facebook, dar se gândește constant la platforma de socializare.

„Îmi petrec cea mai mare parte a timpului gândindu-mă la cum să conectez lumea și să servesc mai bine comunitatea noastră, dar o mare parte din acest timp nu este la birou sau nu mă întâlnesc cu oameni sau să fac ceea ce ai numi muncă adevărată”, a spus el pentru CNN, în 2015.

„Îmi iau mult timp să citesc și să mă gândesc singur la lucruri”, a continuat el. „Dacă măsor timpul în care stau la birou, probabil că nu este mai mult de 50-60 de ore pe săptămână. Dar dacă număr tot timpul când sunt concentrat pe misiunea noastră, asta este în principiu toată viața mea".

Zuckerberg are preferințe deosebite pentru întâlnirile la locul de muncă.

„Îmi place de fapt să încerc să am o regulă”, a spus el pentru Forbes. „Pentru fiecare oră de întâlnire pe care o am, echipa trimite un program în avans. Vreau să am cel puțin o oră să citesc materialele și să mă gândesc la asta. Și apoi vreau să am cel puțin o oră de aprofundare, cu diferiți oameni, după întâlnire”.

În ceea ce privește abordarea sa față de muncă, colegii au comparat atenția nedivizată a lui Zuckerberg cu Ochiul lui Sauron. Sauron, elementul principal din seria „Stăpânul Inelelor”, este prezentat în unele filme ca un ochi în flăcări, fără trup, interpretat ca o metaforă a răului, care planează mereu peste Pământul de Mijloc.

„Oamenii spun: „Ai această cantitate nesfârșită de energie pentru a lucra la ceva. Și dacă aplici asta la orice echipă, o vei arde”, a spus Zuckerberg lui Tim Ferriss anul trecut.

Mark Zuckerberg are însă diverse interese și în afara muncii.

A încercat să învețe limba chineză, și-a propus în 2015 să citească o carte nouă la fiecare două săptămâni și a făcut surf pe o placă electrică.

Programul zilnic al lui Zuckerberg tinde să varieze mai mult atunci când călătorește. Este frecvent pe drum pentru a se întâlni cu lideri mondiali. S-a întâlnit cu personalități precum Papa Francisc la Roma în 2016, președintele francez Emmanuel Macron în 2018 și fostul președinte american Donald Trump în 2019.

Zuckerberg petrece, de asemenea, timp cu familia sa.

Sursă foto: Instagram/Mark Zuckerberg

S-a căsătorit cu soția sa, Priscilla Chan, în 2012. Cei doi au trei fiice, Maxima, August și Aurelia. El are o rutină de noapte cu copiii săi.

„Uneori citesc cărți împreună. Uneori vorbesc împreună”, a spus Priscilla despre rutina lui Zuckerberg de a-și culca copiii.

Zuckerberg i-a spus anul trecut lui Lex Fridman că are și o rutină de „noapte bună” cu fiicele sale.

„Practic, vorbesc cu Max și Augie despre care sunt cele mai importante lucruri în viață”, a spus el.

Priscilla a spus pentru Forbes că soțul ei le cântă și copiilor săi o rugăciune evreiască, Mi Shebeirach, și îi ține mereu aproape, cu excepția cazului în care are o ședință de consiliu sau călătorește. Ea a adăugat că orice mese de serviciu pe care le are au loc după ce fetele se culcă.

Zuckerberg doarme mai mult decât majoritatea colegilor săi directori generali de tehnologie. „Nu stau treaz foarte târziu noaptea”, a spus el pentru Forbes, adăugând că urmărește să aibă opt ore de somn pe noapte și folosește un inel Oura pentru a-și urmări odihna.


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: International


DC Media Group Audience

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Nicolae Drăghici, Românii au talent

Golden Buzz pentru Nicolae Drăghici. A fost cel mai spectaculos număr din istoria Românii au talent

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

Daniela Simulescu, captură video Youtube

Horoscop cu Daniela Simulescu. Zodiile care vor fi cele mai afectate pe 24 februarie 2024

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"pixel