Măsuri de relaxare de la 1 iunie: spectacole în aer liber şi în interior, reguli pentru nunţi, cluburi, săli de fitness
Data publicării:
Guvernul a decis ca începând de marţi să intre în vigoare o serie de măsuri de relaxare, printre care se numără: activităţi culturale, artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, redeschiderea piscinelor şi a locurilor de joacă din spaţii închise.

Începând de marţi, activităţile culturale, artistice şi de divertisment pot fi organizate şi se pot desfăşura în spaţii deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condiţiile asigurării unei suprafeţe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie şi doar dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea la aceste activităţi este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid, precum şi pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. În condiţiile stabilite, organizatorul poate decide organizarea şi desfăşurarea activităţii cu un număr cuprins între 1.000 şi 5.000 de persoane, dacă toţi participanţii fac dovada vaccinării.

O altă măsură care intră în vigoare de la 1 iunie este creşterea numărului de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii care pot circula în grupuri pietonale, de la 6 la 8 persoane. La nunţi, botezuri, mese festive, parastase pot participa maxim 70 de persoane în spaţii deschise şi maxim 50 de persoane în spaţii închise, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi sunt respectate măsurile de protecţie sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane nu sunt incluşi copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

Activităţile culturale, artistice şi de divertisment se pot desfăşura în spaţii închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie şi se pot cursuri de instruire şi workshop-uri pentru adulţi cu participarea unui număr de maximum 70 de persoane în interior şi 200 în exterior. Se pot organiza, de asemenea, conferinţe în spaţii închise, cu participarea unui număr de maximum 100 de persoane în interior. Se redeschid şi locurile de joacă în spaţii închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi sub condiţia ca însoţitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, sau a faptului că au trecut prin boală în ultimele 90 de zile.

Competiţiile sportive în spaţii închise sau deschise se vor putea desfăşura cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. La aceste activităţi pot participa doar persoanele vaccinate, cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore, precum şi pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Activitatea în sălile de sport/fitness va fi permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măştii de protecţie şi cu asigurarea unei suprafeţe de 7 mp/persoană.

De marţi se redeschid piscinele în spaţii închise, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Tot de la această dată, restaurantele şi cafenelele din interior pot funcţiona la 70% din capacitatea maximă, în intervalul orar 5,00-24,00, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Creşte gradul de ocupare a spaţiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 85% din capacitatea maximă a acestora în staţiunile de pe Litoral.

Activităţile în baruri, cluburi, discoteci şi săli de jocuri vor fi reluate în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului vaccinat până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Va fi crescut gradul de ocupare la 70% din capacitatea maximă a spaţiilor pentru operatorii economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Festivităţile organizate în spaţii deschise, prilejuite de terminarea anului şcolar, se vor putea desfăşura cu participarea elevilor şi personalului didactic, precum şi a aparţinătorilor, dacă aceştia din urmă sunt persoane vaccinate, prezintă rezultatul negativ al unui test sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Purtarea măştii de protecţie nu va mai fi obligatorie la locurile de muncă în spaţii închise, unde îşi desfăşoară activitatea maxim 5 persoane, cu condiţia ca acestea să fie vaccinate, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători. Masca rămâne obligatorie în toate spaţiile închise comune, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Social
Tagurile articolului: 1 iunie  covid  masuri  pandemie 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel