Matthew McConaughey, discurs sfâșietor, după ce mai mulți tineri și-au pierdut viața într-un atac armat
Data actualizării:
Data publicării:
Actorul Matthew McConaughey, originar din Uvalde, Texas, s-a întâlnit marţi cu preşedintele Joe Biden, prilej cu care a îndemnat Congresul să iniţieze mai multe acţiuni pe tema violenţei armate şi a rostit un discurs emoţionant împărtăşind poveştile victimelor atacului armat petrecut luna trecută la o şcoala primară.

Un număr de 19 copii şi doi profesori au fost ucişi la Robb Elementary School din oraşul natal al lui McConaughey pe 24 mai de un bărbat de 18 ani înarmat cu o armă semiautomată.

McConaughey, care a vorbit anul trecut despre eventualitatea unei candidaturi la funcţia de guvernator al Texasului, dar a renunţat în cele din urmă, a avut o întâlnire scurtă cu Biden la Casa Albă, potrivit secretarei de presă Karine Jean-Pierre, după care şi-a făcut apariţia la conferinţa zilnică de presă.

Actorul în vârstă de 52 de ani a vorbit despre copilăria sa în acest oraş din sudul Texasului.

''Uvalde este locul unde am fost învăţat să venerez puterea şi capacitatea instrumentului numit armă'', a spus el. ''Uvalde este locul unde am învăţat ce înseamnă să deţii o armă în mod responsabil''.

McConaughey a spus că proprietarii responsabili de arme ''s-au săturat ca cel de-Al Doilea Amendament să fie abuzat şi deturnat de indivizi dezaxaţi'' şi a lansat un apel la majorarea la 21 de ani a limitei de vârstă pentru achiziţionarea unei puşti semiautomate AR-15.

Susţinătorii armelor de foc spun că Al Doilea Amendament din Constituţie garantează dreptul de a deţine şi de a folosi arme de foc.

McConaughey a părut emoţionat în mai multe rânduri în timp ce afişa fotografii ale unora dintre victime. A vorbit despre familiile acestora, despre hainele pe care le purtau în ziua atacului şi despre ce voiau să se facă când vor ajunge mari.

Actorul a vorbit despre întâlnirea pe care a avut-o cu un cosmetolog, care a trebuit să pregătească victimele pentru înmormântările cu sicriu deschis. ''Au avut nevoie de mult mai mult decât un machiaj ca să fie prezentabili. Au avut nevoie de o reconstrucţie extinsă. De ce? Din cauza rănilor excepţional de mari provocate de o puşcă AR-15''.

A făcut o scurtă biografie a fiecărei victime, izbind cu pumnul în pupitru la un moment dat în momentul descrierii uneia dintre victime.

''În timp ce onorăm şi recunoaştem victimele, trebuie să recunoaştem că de data aceasta este vorba despre ceva diferit'', a spus el. ''Există un sentiment că probabil este posibilă o cale viabilă pentru viitor. Părţile responsabile implicate în această dezbatere par să fie cel puţin dedicate de a se aşeza la masa dialogului şi de a purta o conversaţie adevărată despre o nouă cale mai bună pentru viitor''.

Discursul lui McConaughey a survenit în contextul în care care democraţii din Senatul SUA au spus că discuţiile cu omologii lor republicani pe tema legislaţiei armele de foc au fost încurajatoare, - dar au avertizat că orice compromis nu va reuşi să parcurgă paşii necesari pentru stoparea violenţei armate.

McConaughey a spus că a vizitat Casa Albă în încercarea de a transforma acest moment în realitate. Cu toate acestea, se preconizează ca discursul său să aibă un impact redus, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: arme  atac  matthew mcconaughey  scoala 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Aura nativilor unei zodii este extraordinară zilele acestea

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Voropchievici: Topul celor mai puternice zodii

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?

Șerban Huidu, captură video Youtube, Emisiuni Prima TV

Marele regret al lui Șerban Huidu. „Am format un cuplu memorabil. Mi-a blocat numărul, dar e o prostie”

Sursa foto: freepik.com

Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”




pixel