Matthew Perry a murit. Actorul din Friends a fost găsit fără suflare în baie
Data publicării:
Actorul Matthew Perry, în vârstă de 54 de ani, care l-a interpretat pe personajul Chandler Bing din sitcomul de succes "Friends", a fost găsit mort în locuinţa sa din Los Angeles, a informat sâmbătă presa americană.


Actorul, cunoscut mai ales pentru rolul lui Chandler Bing din serialul Friends, a fost găsit mort sâmbătă într-o casă din zona Los Angeles.

TMZ a relatat că Perry a fost găsit într-un jacuzzi din locuință, iar la fața locului nu au fost găsite droguri.

Nbsnews notează că, din primele cercetări, actorul s-ar fi înecat. 

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Los Angeles, Brian Humphrey, a declarat că primii respondenți s-au deplasat la o locuință din Pacific Palisades pe baza unui apel la 911, la ora 16:07, privind o "urgență cu apă" de tip necunoscut.

 Se așteaptă ca medicul legist din Los Angeles County să efectueze o autopsie și ar putea determina cauza și modul în care s-a produs decesul.

Warner Bros. a emis o declarație despre îndrăgita vedetă: "Suntem devastați de decesul dragului nostru prieten Matthew Perry. Matthew a fost un actor incredibil de talentat și o parte indelebilă a familiei Warner Bros. Television Group. Impactul geniului său comic a fost resimțit în întreaga lume, iar moștenirea sa va continua să trăiască în inimile multora. Este o zi sfâșietoare și trimitem dragostea noastră familiei sale, celor dragi și tuturor fanilor săi devotați."


Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din Los Angeles a declarat pentru PEOPLE că ofițerii au răspuns la un apel la adresa lui Perry cu privire la moartea unui bărbat în vârstă de 50 de ani, dar nu a confirmat identitatea persoanei decedate.


TMZ a fost, de asemenea, informat că primii respondenți au fost chemați la reședință pentru stop cardiac.

 

Cine a fost Matthew Perry 

 


Născut în Williamstown, Massachusetts, la 19 august 1969, Perry a crescut în Ottawa, Canada, unde a urmat școala primară alături de premierul canadian Justin Trudeau.


Mama sa, Suzanne Morrison, a fost jurnalistă și secretară de presă a premierului Pierre Trudeau, tatăl lui Justin.


Tatăl vitreg al lui Perry este Keith Morrison, de la Dateline. Tatăl său, John Bennett Perry, a fost actor și model - cel mai tânăr Perry a jucat chiar ca invitat într-un episod din serialul polițist 240-Robert al tatălui său, în 1979.


Perry s-a mutat la Los Angeles în adolescență. După ce a obținut câteva apariții TV ca invitat, a apărut din nou în rolul lui Chazz Russell în serialul Boys Will Be Boys din 1987 până în 1988. Au urmat roluri în Growing Pains și Sydney, dar marea sa șansă a venit în 1994, în serialul iconic Friends de la NBC.


Perry a jucat rolul sarcasticului Chandler Bing, care se teme de angajamente, timp de 10 sezoane, obținând o nominalizare la Emmy în 2002. Friends a fost cea mai populară emisiune a anilor '90, Perry și actorii Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc și David Schwimmer câștigând în cele din urmă un milion de dolari pe episod.

"Aveam 24 de ani când am intrat în serial", a declarat în cartea Friends ... 'Til the End (Prieteni... până la sfârșit) din 2004. "Voi avea 34 de ani când se va termina, iar aceștia sunt ani foarte importanți în viața cuiva. Așa că să fac totul în public... a fost dificil. La început ai valul de 'Sunt faimos și asta este exact ceea ce mi-am dorit toată viața'. Dar apoi treci prin toată etapa de recluziune în care te gândești: "Aș vrea ca toată lumea să nu se mai holbeze la mine". Și apoi, în cele din urmă, să sperăm, treci peste toate astea. Găsești lucruri în viața ta care te pun la pământ, cum ar fi familia și prietenii buni."

În ciuda succesului său, Perry s-a luptat cu dependențeleîn spatele scenei, căutând tratament în 1997 și 2001. El a declarat pentru BBC Radio 2 din Marea Britanie în 2016 că nu-și amintește să fi filmat sezoanele 3 până la 6 din Friends.


Într-un articol PEOPLE din 2013, actorul a recunoscut că a abuzat de alcool și Vicodin, pe care un medic i l-a prescris după un accident de Jet Ski în 1997.


"Am avut o mare problemă cu alcoolul și pastilele și nu mă puteam opri", a spus el. "În cele din urmă, lucrurile au devenit atât de grave încât nu am mai putut să le ascund și atunci toată lumea a aflat."


Apoi, "ceva s-a declanșat" și a fondat Perry House, un centru de viață sobră pentru bărbați, în vechea sa casă de pe plaja din Malibu.


"Motivul interesant pentru care pot fi atât de util oamenilor acum este că am dat-o în bară atât de des", a spus el. "Este frumos pentru oameni să vadă că cineva care s-a luptat cândva în viața lor nu se mai luptă".

 


În 2015, el a fost premiat pentru susținerea sa de către centrul de tratament Phoenix House, declarând pentru The Hollywood Reporter: "Nu poți avea o problemă cu drogurile timp de 30 de ani și apoi să te aștepți ca ea să fie rezolvată în 28 de zile".


Înaintea lansării cărții sale de memorii Friends, Lovers and the Big Terrible Thing (Prieteni, iubiți și marele lucru îngrozitor) de anul trecut, actorul a declarat pentru PEOPLE că și-a creditat colegii de distribuție de la Friends pentru că s-au mobilizat în jurul lui în mijlocul dependenței sale, el explicând: "Au fost înțelegători și au avut răbdare."

 


"Este ca și cum ar fi pinguinii. În natură, când unul este bolnav sau foarte rănit, ceilalți pinguini îl înconjoară și îl susțin și se plimbă până când acel pinguin poate merge singur. Și cam asta a făcut distribuția pentru mine", a adăugat el.


Prieteniile pe care le-a legat cu distribuția s-au dovedit a fi pe viață, lucru care a fost evident atunci când s-au reunit pentru spectacolul de reuniune HBO Max din 2021. El a spus: "Este un grup care este cu adevărat apropiat și strâns unit și care se iubește unul pe celălalt."


Când Friends s-a încheiat în 2004, Perry s-a străduit să găsească un alt succes pe micul ecran: următorul său vehicul de rol principal, Studio 60 on the Sunset Strip, de Aaron Sorkin, a fost difuzat pe NBC pentru doar 22 de episoade în perioada 2006-2007.


El a fost co-creatorul serialului Mr. Sunshine în 2011, dar ABC a anulat comedia după nouă episoade. Comedia sa de pe NBC Go On a rulat timp de un sezon în 2013. Apoi, a jucat alături de Thomas Lennon în rebootul serialului The Odd Couple de pe CBS, timp de trei sezoane, în perioada 2015-17.


Perry a jucat, de asemenea, în piesa The End of Longing la Londra începând cu 2016, pe lângă creditele de film, printre care Fools Rush In, The Whole Nine Yards, Serving Sara și 17 Again.


În cartea sa de memorii, actorul a discutat despre luptele sale cu problemele de sănătate, inclusiv despre o experiență înfricoșătoare în care a fost spitalizat timp de cinci luni după ce colonul său s-a rupt ca urmare a consumului de OxyContin.


"Medicii i-au spus familiei mele că am două procente șanse să trăiesc. Atunci am fost foarte aproape de sfârșitul vieții mele", a declarat Perry pentru PEOPLE despre experiența terifiantă.


După eveniment, Perry a dezvăluit că a intrat în comă timp de două săptămâni, iar când s-a trezit, avea o pungă de colostomie pe care a trebuit să o folosească timp de aproximativ un an. Experiența l-a condus pe Perry la una dintre cele mai mari rezoluții ale sale - să nu mai ia opioide prescrise.


"Terapeutul meu mi-a spus: "Data viitoare când te gândești să iei OxyContin, gândește-te că vei avea o pungă de colostomie pentru tot restul vieții tale"", a spus el. "Și s-a deschis o mică fereastră și m-am târât prin ea, iar eu nu mai vreau OxyContin".


Când vine vorba de recunoștință, Perry a spus că a învățat că "totul începe cu sobrietatea. Pentru că, dacă nu ai sobrietate, vei pierde tot ceea ce pui în fața ei, așa că sobrietatea mea este chiar acolo sus".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: International
Tagurile articolului: chandler  friends  Matthew Perry  murit 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”




pixel