Medicul Monica Pop a desființat o dietă. A urmat și ea ceva similar: După 9 zile eram în prag de accident vascular
Data actualizării:
Data publicării:
Medicul Monica Pop a vorbit despre dieta cu apă.

Monica Pop a deființat dieta cu apă.

 

„Am învățat la facultate și știe orice fel de medic lucrul acesta. După 40 de zile fără mâncare ești la limita morții. Este extrem de periculos și nu este cazul ca oameni care nu provin dintr-un mediu medical să promoveze aceste ”diete”. Am trecut printr-o asemenea experiență doar că mult mai scurtă. Mi s-a părut mie, și am avut dreptate, că aveam în plus câteva kilograme, și nu am mâncat 9 zile absolut nimic. Doar o cafea dimineața fără zahăr. Vreau să spun că după 9 zile eram în pragul accidentului vascular”, a zis medicul Monica Pop la România TV.

 

VEZI ȘI: Românii vor să slăbească. Cât de mult își propun să piardă în greutate și ce consideră că îi îngrașă cel mai mult:

https://www.spectacola.ro/romanii-vor-sa-slabeasca-cat-de-mult-isi-propun-sa-piarda-in-greutate-si-ce-considera-ca-ii-ingrasa-cel-mai-mult_37256.html

 

 

Obezitatea este o afecțiune medicală caracterizată prin acumularea excesivă de grăsime în organism, ceea ce poate avea efecte negative asupra sănătății. Este adesea definită în funcție de indicele de masă corporală (IMC), care este o măsură a greutății în raport cu înălțimea unei persoane. Obezitatea este clasificată în mod obișnuit ca având un IMC de 30 sau mai mare.

Cauzele obezității sunt complexe și pot include factori genetici, metabolismul individual, stilul de viață, nivelul de activitate fizică, obiceiurile alimentare și mediu. Consumul excesiv de calorii, alimentația nesănătoasă, lipsa de activitate fizică, stresul cronic și factorii socio-economici sunt doar câțiva dintre factorii care pot contribui la dezvoltarea obezității.

Obezitatea poate avea numeroase consecințe negative asupra sănătății. Printre acestea se numără creșterea riscului de boli cardiovasculare (cum ar fi hipertensiunea arterială, boala coronariană și accidentul vascular cerebral), diabetul de tip 2, afecțiunile hepatice, bolile de rinichi, bolile articulare (cum ar fi osteoartrita), apneea de somn, depresia și unele tipuri de cancer.

Managementul obezității implică de obicei o combinație de modificări ale stilului de viață, inclusiv adoptarea unei diete echilibrate și sănătoase, creșterea nivelului de activitate fizică, reducerea stresului, îmbunătățirea obiceiurilor de somn și susținerea mentala și socială. În unele cazuri, pot fi necesare intervenții medicale suplimentare, cum ar fi terapia comportamentală, medicamentele pentru pierderea în greutate sau chiar intervențiile chirurgicale pentru pierderea în greutate.

 

VEZI ȘI: Cum poți preveni obezitatea. Câteva idei care te vor ajuta să te menții în formă:

https://www.spectacola.ro/cum-poti-preveni-obezitatea-aceasta-este-dieta-preferata-a-romanilor-in-2023_37241.html#google_vignette

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Anca Murgoci
Categorie: Stiri


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 




pixel