Melodiile lui Taylor Swift dispar de pe TikTok. Vor fi retrase de pe platformă inclusiv piese ale artiștilor Drake și Olivia Rodrigo
Data publicării:
Melodiile lui Taylor Swift, Drake și Olivia Rodrigo nu se vor mai auzi pe TikTok până la sfârșitul zilei de miercuri, dacă gigantul social media nu va ajunge la un acord cu Universal Music Group.

Cei aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori lunari ai TikTok își pot îmbogăți videoclipurile cu muzică din cataloagele principalelor case de discuri, ceea ce îl face o parte importantă a ecosistemului muzical modern.

Dar UMG a declarat miercuri dimineață, printr-un comunicat, că își va retrage piesele din cauza lipsei de compensații pentru artiști și compozitori.

„TikTok a propus să plătească artiștii și compozitorii noștri la doar o fracțiune din rata pe care o plătesc marile platforme sociale situate în mod similar”, a spus UMG, potrivit NBC News.

TikTok, deținută de compania chineză Bytedance, a reacționat miercuri dimineață cu propriul răspuns dur, acuzând compania muzicală că pune „propria lăcomie mai presus de interesele artiștilor și compozitorilor”.

UMG a spus că TikTok reprezintă doar 1% din veniturile sale din publicitate – în ciuda faptului că artiștii săi reprezintau anul trecut 8 din 10 dintre cele mai populare trupe și cântăreți de pe platformă. Aproximativ 60% dintre videoclipurile TikTok includ muzică.

UMG, deținută de o companie olandeză-americană, care nu are nicio relație cu NBC Universal, compania-mamă a NBC News, este una dintre așa-numitele companii muzicale globale „Big Three”. Printre artiștii săi licențiați se numără The Beatles, Elton John, Bob Dylan, U2, Ariana Grande, SZA, Billie Eilish, Adele, Coldplay și mulți alții.

Te-ar putea interesa și: Taylor Swift a fost desemnată „Personalitatea Anului 2023” de revista Time: „Sunt mai fericită ca niciodată”

Într-o scrisoare deschisă adresată artiștilor săi, UMG a spus: „În cele din urmă, TikTok încearcă să construiască o afacere bazată pe muzică, fără a plăti valoarea justă pentru melodii”.

UMG a adăugat că este îngrijorată de creșterea instrumentelor de inteligență artificială utilizate în videoclipurile TikTok și de efectul acestora asupra proprietății intelectuale, plângându-se totodată de cantitatea de conținut care încalcă drepturile de autor, precum și de „un val de discurs instigator la ură, bigotism și hărțuire”.

„Pe măsură ce negocierile noastre au continuat, TikTok a încercat să ne facă să acceptăm o tranzacție care valorează mai puțin decât tranzacția anterioară, mult mai mică decât valoarea justă de piață și care nu reflectă creșterea lor exponențială”.

UMG susține, de asemenea, că TikTok a încercat să intimideze „eliminând în mod selectiv muzica unora dintre artiștii noștri în curs de dezvoltare”, păstrând în același timp „stelele globale care conduc publicul”.

TikTok nu a răspuns în mod specific la aceasta sau la alte acuzații ale UMG, dar a acuzat compania de „narațiune și retorică falsă” și a subliniat că a reușit să semneze contracte cu alte case de discuri mari.

TikTok a mai subliniat că a reușit să semneze contracte cu alte case de discuri importante.

Anul trecut, compania a semnat un contract de licență pentru muzică cu Warner Music Group.

„Adevărul este că au ales să renunțe la sprijinul puternic al unei platforme cu mai bine de un miliard de utilizatori care servește drept vehicul gratuit de promovare și descoperire pentru talentul lor", a declarat TikTok.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: International


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel