METEO.ANM: Temperaturi ridicate, averse şi instabilitate atmosferică pe parcursul intervalului 29 mai - 11 iunie
Data publicării:
Perioada următoarelor două săptămâni (29 mai - 11 iunie) va rămâne sub semnul instabilităţii atmosferice, cu alternanţe de temperatură de la o zi la alta, dar şi cu intervale lungi în care aversele se vor semnala la nivelul întregului teritoriu, relevă prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, media temperaturilor maxime va creşte de la 23 - 24 de grade, în primele zile din interval, spre valori în jurul a 26 de grade, în zilele de 1 şi 2 iunie, apoi o uşoară răcorire a vremii va determina scăderea valorilor medii a maximelor până spre 24 de grade, în ziua de 6 iunie. Ulterior acestei date şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că, în medie, se vor înregistra maxime de 25 de grade. În intervalul 29 mai - 8 iunie, variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie înregistrându-se 12 - 13 grade, pentru ca ulterior datei de 8 iunie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, media temperaturii minime să crească uşor până spre 14 grade. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezelor şi ale serilor.

În Crişana, în perioada 29 mai - 2 iunie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade. Ulterior datei de 2 iunie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză sunt estimate a se înregistra, în medie, maxime de 24 - 26 de grade. Pe parcursul intervalului de prognoză, minimele nu vor varia semnificativ, fiind estimate a se înregistra valori de 12 - 13 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezelor şi a serilor.

În Transilvania, până pe 2 iunie, se estimează că valorile diurne vor creşte treptat, de la 23 de grade, în medie, spre 25 - 26 de grade în zilele de 1 şi 2 iunie. Mai apoi, vremea se va răcori, urmând a se înregistra în medie 23 de grade, pentru ca după 7 iunie o uşoară încălzire a vremii să determine temperaturi maxime spre 24 - 25 de grade, la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele nu vor varia semnificativ pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că sunt estimate a se înregistra valori medii de 10 - 12 grade, cele mai mici temperaturi în primele două nopţi. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 4 - 11 iunie.

În Maramureş, pe parcursul intervalului de prognoză, valorile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative. Sunt estimate, la nivel regional, maxime în jurul a 25 de grade, în medie, iar cele mai mari valori urmează să se înregistreze în perioada 31 mai - 2 iunie şi în zilele de 10 şi 11 iunie. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, fiind estimate a se înregistra la nivel regional medii de 10 - 12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare începând cu data de 3 iunie.

În Moldova, în perioada 29 mai - 2 iunie, temperaturile diurne vor creşte uşor de la o zi la alta, fiind estimate la nivel regional valori medii de 25 - 27 de grade. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, urmând ca în intervalul 4 - 7 iunie să se înregistreze în medie maxime în jurul a 24 de grade, iar spre finalul celei de-a doua săptămânii de prognoză, temperaturile maxime vor creşte uşor până spre medii în jurul a 26 de grade, la nivel regional. Variaţiile termice în regimul nocturn al temperaturilor vor fi nesemnificative pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că la nivel regional sunt estimate între 12 şi 14 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în ziua de 4 iunie.

În Dobrogea, pornind de la 22 de grade, în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor creşte până spre 25 de grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 30 mai - 2 iunie. După aceea şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că sunt estimate la nivel regional a se înregistra în medie 24 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 14 - 16 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate în perioada 31 mai - 3 iunie, iar cele mai mari în noaptea de 11 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 şi 30 mai).

În Muntenia, vor fi 24 de grade în prima zi a intervalului analizat, dar valorile diurne vor creşte până spre 27 - 28 de grade, în zilele de 2 şi 3 iunie. Ulterior, vremea se va răcori, fiind estimate la nivel regional, în intervalul 4 - 7 iunie, maxime în jurul a 24 de grade, în medie. În perioada 8 - 11 iunie, temperaturile maxime vor creşte uşor şi sunt prognozate 26 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 12 - 14 grade, cele mai scăzute valori fiind în perioada 29 mai - 3 iunie, iar cele mai mari în nopţile de 10 şi 11 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 şi 30 mai) şi, din nou, între 4 şi 11 iunie.

În Oltenia, în prima zi a intervalului, valorile termice diurne vor fi de 22 - 23 de grade, în medie, apoi vremea se va încălzi treptat până la o medie regională a acestora în jurul a 27 de grade. După data de 3 iunie, vremea se va răcori, astfel că în perioada 4 - 7 iunie se estimează a se înregistra la nivel regional temperaturi maxime în jurul a 24 de grade, apoi până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză acestea vor creşte uşor de la o zi la alta, ajungând până spre medii în jurul a 26 de grade. În ceea ce priveşte regimul nocturn al temperaturilor, sunt prognozate uşoare variaţii termice, la o medie cuprinsă între 12 şi 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 29 - 31 mai, dar şi în intervalul 4 - 11 iunie.

La munte, valorile termice estimate pe parcursul celor două săptămâni de prognoză vor fi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 13 - 15 grade şi minime de 6 - 8 grade. Pe parcursul întregului interval, probabilitatea pentru averse va fi mai mare în timpul după-amiezelor şi al serilor, relatează Agerpres.


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vremea
Tagurile articolului:   anm  meteo  vreme 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel