METEO. ANM: Cod portocaliu de averse şi furtuni în 13 judeţe, sâmbătă; Cod galben de vreme rea în jumătate de ţară, până duminică
Data publicării:
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de averse şi instabilitatea atmosferică, ce vizează peste trei sferturi din ţară.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de sâmbătă, între orele 12:00 - 23:00, va fi Cod portocaliu de vreme rea în zone din 13 judeţe aflare în estul şi sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali. În aceste zone vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 30 - 40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp.

Conform prognozei de specialitate, în perioada 17 iunie ora 10:00 - 18 iunie, ora 10:00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică în judeţe din Oltenia, din sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureş şi din Moldova.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp, izolat de peste 30 - 40 l/mp.

Meteorologii precizează că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi spre seară şi noaptea şi în restul Munteniei, iar vremea se va menţine instabilă şi în zilele următoare.

Pentru zona Municipiului Bucureşti se estimează că, în intervalul 17 iunie, ora 10:00 - 18 iunie, ora 10:00, cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate seara şi la începutul nopţii când se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi averse, posibil torenţiale.

Temperatura maximă va fi de 27 - 29 grade, iar cea minimă de 15 - 17 grade, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vremea
Tagurile articolului:   anm  meteo  vreme 



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




Nouă alertă ANM! Unde plouă până luni dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...

pixel