METEO. ANM: Temperaturi oscilante, în următoarele două săptămâni; precipitaţii uşoare estimate după 19 octombrie
Data publicării:
Temperaturile vor fi fi oscilante pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu perioade de răcire, respectiv de încălzire, iar precipaţii uşoare sunt probabile după data de 19 octombrie, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru intervalul 16-29 octombrie.

În Banat, prima săptămână va debuta cu valori termice uşor sub cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 15-16 grade, iar cea a minimelor de 2-4 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinţă de creştere treptată. Prin urmare, în zilele de 20 şi 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, cu valori medii ale maximelor în general de 25-27 de grade şi ale minimelor de 12-14 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18-20 de grade şi ale minimelor de 8 -10 grade.

Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua aproape în fiecare zi.

În Crişana, în primele două zile ale intervalului de referinţă, respectiv în zilele de 16 şi 17 octombrie, se vor înregistra valori termice uşor sub cele normale, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 14 grade, iar cea a minimelor va fi de 2-3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinţă de creştere treptată, astfel încât în zilele de 20 şi 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit, cu medii ale maximelor în general de 24-26 de grade şi ale minimelor de 12 -14 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu valorii medii ale maximelor de 18 -20 de grade şi ale minimelor de 8 -10 grade.

Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua aproape în fiecare zi.

Şi în Transilvania, prima săptămână va debuta cu valori termice uşor sub cele normale, astfel încât vor fi medii ale maximelor de 12 -14 grade şi ale minimelor de 0 -2 grade, mai coborâte în zonele depresionare ale regiunii, spre valorii medii în jurul a minus 4 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinţă de creştere treptată, astfel încât în zilele de 20 şi 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit, cu valorii medii ale maximelor în general de 20 -24 de grade şi ale minimelor de 7-9 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 16-18 grade şi ale minimelor de 5-7 grade.

Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua, slab cantitativ, aproape în fiecare zi.

În Maramureş, în primele două zile ale intervalului de prognoză, respectiv în zilele de 16 şi 17 octombrie se vor înregistra valori termice uşor sub cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 12-13 grade, iar a minimelor de 1-2 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinţă de creştere treptată, astfel încât în zilele de 20 şi 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit, când se estimează că se vor înregistra medii ale maximelor în general de 20-22 de grade şi ale minimelor de 9-11 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de referinţă sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu valori medii ale maximelor de 16-18 grade şi ale minimelor de 6-8 grade.

Temporar vor fi ploi în general slabe cantitativ, începând cu data de 19 octombrie şi până la finalul intervalului de referinţă.

Prima săptămână de prognoză va debuta cu valori termice uşor sub cele normale în Moldova, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 14 grade, iar cea a minimelor va fi de 2-3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinţă de creştere treptată. Prin urmare, în ziua de 20 octombrie media maximelor va tinde spre 20-22 de grade, iar cea a minimelor spre 8-10 grade. Pentru zilele de 21 şi 22 octombrie gradul de împrăştiere al regimului termic va fi foarte mare, ecartul mediu al maximelor fiind estimat între 12-20 de grade, iar cel al minimelor între 4-10 grade. Ulterior, pentru a doua săptămână de referinţă sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 14-16 grade şi ale minimelor
de 6-8 grade.

Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua aproape în fiecare zi.

În Dobrogea, în intervalul 16-18 octombrie se vor înregistra valori termice apropiate de cele normale ale perioadei, astfel încât media maximelor va fi de 16-18 grade, iar cea a minimelor de 6-9 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinţă de creştere treptată, astfel încât în data de 20 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit, cu medii ale maximelor în jurul a 26 de grade şi ale minimelor de 12-14 grade, apoi se va răci din nou. Pentru a doua săptămână de referinţă sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18-20 de grade şi ale minimelor de 10-12 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în zilele de 23 şi 24 octombrie.

În Muntenia, prima săptămână va debuta cu valori termice apropiate de cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 17-18 grade, iar cea a minimelor de 4-6 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinţă de creştere treptată, astfel încât în data de 20 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit, cu medii ale maximelor în jurul a 26 de grade şi ale minimelor de 12-14 grade, apoi se va răci din nou. Pentru a doua săptămână de referinţă sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime medii de 18-20 de grade şi minime de 6-9 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în zilele de 23 şi 24 octombrie.

În primele zile ale intervalului de referinţă (16-18 octombrie), în Oltenia se vor înregistra valori termice apropiate de cele normale, astfel încât media maximelor va fi de 16-18 grade, iar cea a minimelor de 4-6 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinţă de creştere treptată, astfel încât în zilele de 20 şi 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, cu maxime medii de 24-26 de grade şi minime de 10-12 grade, apoi din data de 22 octombrie se va răci din nou. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18-20 de grade şi ale minimelor de 10-12 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în intervalul 22 - 24 octombrie, dar şi după data de 26 octombrie.

La munte, în zilele de 16 şi 17 octombrie, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, astfel încât media maximelor va fi 4-6 grade, iar cea a minimelor de minus 2-0 grade. La altitudini de peste 2.000 m, valorile medii ale minimelor vor fi mai scăzute, spre minus 7 - minus 3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendinţă de creştere treptată, astfel încât în zilele de 20 şi 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit, cu medii ale maximelor în general de 14-16 de grade şi ale minimelor de 6-8 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de referinţă sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime de 8-10 de grade şi minime de 2-4 grade, în medie regională.

După data de 19 octombrie şi până la finalul intervalului de referinţă, temporar se vor semnala precipitaţii, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vremea
Tagurile articolului:   anm  meteo  vreme 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”




pixel