„Andreea Esca joacă un rol”. Lucian Mîndruță nu s-a abținut și a vorbit fără rețineri despre colega sa de breaslă / Video
Leon Dănăilă, unul dintre cei mai mari neurochirurgi din România, a fost invitat în cadrul podcastului realizat de Teo Trandafir, unde a discutat despre metodele prin care o persoană poate deveni mai deșteaptă.
Te-ar putea interesa și: Leon Dănăilă, „sculptorul de creiere”, printre cele 500 de genii ale secolului 21: „În România nu a zis nimeni că sunt geniu”
Cu o carieră impresionantă de peste 40.000 de operații pe creier și la vârsta de 91 de ani, medicul subliniază importanța exercițiului mental și a interacțiunii cu diverse medii sociale și fizice. Leon Dănăilă a explicat că activitatea constantă și educația sunt esențiale în dezvoltarea intelectuală. De asemenea, el a evidențiat rolul crucial al sistemului de neuroplasticitate, care este mai pronunțat în cazul copiilor. Leon Dănăilă a afirmat că un copil are capacitatea de a învăța o limbă străină mai repede decât un adult în vârstă, sugerând părinților să-și expună copiii la cât mai multe experiențe sociale și educaționale pentru a-și îmbogăți cunoștințele.
„Poți să devii mai deștept prin exercițiu, prin activitate, prin venirea în contact cu diferiți factori din mediul social și fizic în care trăiești, prin exerciții pe care trebuie să le faci mereu. De asemenea, școala are un rol foarte important, iar sistemul de neuroplasticitate este foarte important și este mult mai accentual la copii.
Un copil învață mai repede o limbă străină decât un adult de 60-70 de ani. Părinții care au posibilitate trebuie să ducă copii să vadă cât mai multe din mediul social și fizic pentru a-și îmbogăți cunoștințele. El sigur va deveni mai inteligent și mai deștept decât ceilalți”, a declarat Leon Dănăilă, în cadrul podcastului „Gând la Gând cu Teo”.
Te-ar putea interesa și: Afecțiunile creierului pe care aparatura medicală nu le detectează. Leon Dănăilă: „Foarte multe leziuni cerebrale nu se văd”
Leon Dănăilă a adăugat că, deși provocările de învățare cresc odată cu vârsta, este totuși posibil ca o persoană de 60 de ani să învețe o limbă străină. El a relatat experiența sa din Statele Unite, unde a întâlnit oameni plecați din România care, la o vârstă înaintată, au reușit să învețe engleza cu succes, demonstrând că voința și exercițiul pot depăși obstacolele legate de vârstă.
„Există posibilitatea să vezi și la 60 de ani, chiar și mai târziu. Există această posibilitate prin exerciții și prin voință. Se poate învăța. Eu am fost în Statele Unite în '80-'81, unde am descoperit oameni plecați din România foarte târziu și am intrat în contact cu oameni de 60-70 de ani și au învățat engleza foarte bine. Se descurcau foarte bine, se duceau la cumpărături. Au învățat-o puțin mai greu, dar au învățat-o. Se poate învăța”, a mai spus Leon Dănăilă, în cadrul podcastului „Gând la Gând cu Teo”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Stiri
Iată ce-ți rezervă astrele...
Cu toții credem că vom fi...
Iată ce-ți rezervă astrele...