Michael J. Fox, diagnosticat cu Parkinson, apariție rară: "Boala e din ce în ce mai grea. Nu voi prinde 80 de ani”
Data actualizării:
Data publicării:
Îndrăgitul actor Michael J. Fox vorbește despre problemele sale de sănătate într-un interviu difuzat în cadrul emisiunii CBS Sunday Morning.

Michael J. Fox nu-și face mari speranțe cu privire la vindecarea de Parkinson.

Îndrăgitul actor, în vârstă de 61 de ani, a fost diagnosticat când avea doar 29 de ani. În episodul din acest weekend al emisiunii CBS Sunday Morning, el stă de vorbă cu Jane Pauley despre obstacolele din ce în ce mai mari care apar odată cu boala care îl îmbătrânește.

Un clip în avanpremieră arată franchețea cu care Michael J. Fox își înfruntă situația, recunoscând că lucrurile se înrăutățesc. "Bate la ușă", spune el. "Da, vreau să spun, nu am să mint. E din ce în ce mai greu, e din ce în ce mai greu. E din ce în ce mai greu. În fiecare zi e mai greu. Dar, dar asta e... asta e situația."


Michael J. Fox, un susținător de lungă durată al cercetării asupra bolii Parkinson prin intermediul propriei fundații, a fost o forță incomensurabilă pentru conștientizare și pozitivism. Fundația sa a jucat un rol esențial în identificarea unui marker biogenetic care ar putea ajuta la diagnosticarea și tratamentul precoce. Dar nici măcar Fox nu-și poate nega propria mortalitate, potrivit ew.com.

El îi dezvăluie lui Pauley că a suferit o operație la coloană pentru o tumoare benignă, care i-a afectat mersul și a dus la o serie de probleme, inclusiv două brațe rupte, o mână ruptă și oase rupte la nivelul feței.

"Căderea este un mare ucigaș cu Parkinson", spune Fox. "Și aspirarea mâncării și face pneumonie. Toate aceste moduri subtile care te prind... Nu mori din cauza Parkinsonului. Mori cu Parkinson". El adaugă: "M-am gândit la mortalitatea acestei boli... Nu voi prinde 80 de ani."

Cu excepția faptului că și-a ascuns diagnosticul în primele zile, când era încă la apogeul carierei sale, Fox a fost remarcabil de deschis în ceea ce privește viața cu Parkinson. El își expune povestea în noul documentar Still: A Michael J. Fox Movie, care va fi disponibil pe Apple TV+ la 12 mai.

Atât în interviul din CBS Sunday Morning, cât și în documentarul Still, Fox scoate în evidență singurul lucru pe care nicio boală nu îl poate diminua: optimismul său. "Pot fi optimist atâta timp cât sunt recunoscător", a declarat el pentru EW în timpul unui interviu recent despre documentar. "Și pot fi recunoscător dacă mă gândesc cu adevărat la asta, pentru că nu aș fi avut restul vieții mele dacă nu ar fi fost atât de multe lucruri pentru care Tracy (Pollan, soția sa), principalul dintre ele, a venit și a intervenit. Și sună banal, dar până în ziua de azi, dacă pot găsi un singur lucru mic pentru care să fiu recunoscător, pot fi optimist în privința asta."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: International
Tagurile articolului: actor  michael j- fox  parkinson 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Zanni îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Nu mai ai cum să fii nici cu roșu, nici albastru. Ar trebui să se facă culoarea trădătorilor”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Aura nativilor unei zodii este extraordinară zilele acestea

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?

Șerban Huidu, captură video Youtube, Emisiuni Prima TV

Marele regret al lui Șerban Huidu. „Am format un cuplu memorabil. Mi-a blocat numărul, dar e o prostie”

Sursa foto: freepik.com

Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”




pixel