Mihaela Bilic dezvăluie miturile care ne urmăresc alimentația: Salamul de soia nu este același ca cel din comunism
Data actualizării:
Data publicării:
Mihaela Bilic a fost prezentă în emisiunea lui Cătălin Măruță de la PRO TV, unde a dezvăluit detalii despre alimentele sănătoase, dar și despre cele în privința cărora au rămas doar mituri.

Mihaela Bilic începe prin a spune despre salamul de soia de odinioară care se liva pe timpul comunismului. Ea spune că soia cu care era fabricat acesta nu este la fel ca soia de astăzi, care este un subprodus de soia, de fapt.

Printre alimentele pe care le putem păstra de la bunici, mai spune ea, se numără și compotul, dar doar dacă nu are mult zahăr și dacă este făcut cu fructe de sezon. El este recomandat iarna, atunci când nu găsim multe dintre fructele gustoase.

„Știi cum se face parizerul? Trebuie amestecat cu fulgi de gheață pentru a-i da acea structură pufoasă.

Salamul de vară cu soia pe care îl aveam pe vremea părinților și bunicilor noștri nu mai există în prezent. Oamenii mănâncă tot felul de subproduse din soia, însă acel salam de soia din vremurile comuniste nu mai există.

Parizerul îl păstrăm dacă este din carne de porc și vită și dacă are o listă scurtă de ingrediente, maxim 5 ingrediente. Dacă are E-uri, D-uri...

Compotul îl păstrăm, iar la capitolul fructe în compot este o variantă foarte normală să consumi fructe iarna în acest fel. Păstrăm magiunul, dulceața și gemul, dar cantitatea de zahăr trebuie ținută sub control.

În rețeta de magiun oficială nu se pune deloc zahăr; doar se fierbe și prin faptul că este atât de fiert se sterilizează. Dacă sunt făcute cu fructe de sezon ies bune. La cantitatea de zahăr recomandată, aș spune că, dintre rețetele noastre de prăjituri și dulciuri, putem tăia 30% din cantitatea de zahăr și vă promit că iese la fel. Eu fac asta la pandișpanul cu vișine.

În salata orientală din copilăria mea nu exista maioneză. Cartofi reci, măsline, murături sau dacă era primăvară, un pic de ridiche. Salata orientală ar fi bine să fie consumată fără maioneză.

În uleiul de floarea-soarelui avem omega-6 - cea mai importantă sursă de acizi grași esențiali, dar care sunt proinflamatori. Mulți români sunt umflați din cauza acestui ulei. Punem prea mult ulei la toate, având impresia că astfel dăm gust.

De exemplu, din trecut, păstrăm ardei umpluți, păstrăm sarmale, dar nu punem ulei în cratiță ca să fiarbă în ulei. Dacă sarmalele fierb în zeamă de varză cu puțin bulion, este o sarma dietetică, și culmea, sarmaua poate fi inclusă în dieta de slăbire pentru că ai orez cu carne tocată și varză murată cu probiotice, ce ar putea fi greșit? Dacă ai turnat și sticla de ulei, s-a terminat sarmaua. La fel la ardei umpluți, aceștia se fierb în apă. Sunt produse potrivite pentru slăbit.

Chifteluțele fie le punem la cuptor, fie le prăjim într-o incintă din aceasta cu vapori de grăsime”, spune Mihaela Bilic, la „La Măruță”.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Showbiz



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel