Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Mihaela Bilic începe prin a spune despre salamul de soia de odinioară care se liva pe timpul comunismului. Ea spune că soia cu care era fabricat acesta nu este la fel ca soia de astăzi, care este un subprodus de soia, de fapt.
Printre alimentele pe care le putem păstra de la bunici, mai spune ea, se numără și compotul, dar doar dacă nu are mult zahăr și dacă este făcut cu fructe de sezon. El este recomandat iarna, atunci când nu găsim multe dintre fructele gustoase.
„Știi cum se face parizerul? Trebuie amestecat cu fulgi de gheață pentru a-i da acea structură pufoasă.
Salamul de vară cu soia pe care îl aveam pe vremea părinților și bunicilor noștri nu mai există în prezent. Oamenii mănâncă tot felul de subproduse din soia, însă acel salam de soia din vremurile comuniste nu mai există.
Parizerul îl păstrăm dacă este din carne de porc și vită și dacă are o listă scurtă de ingrediente, maxim 5 ingrediente. Dacă are E-uri, D-uri...
Compotul îl păstrăm, iar la capitolul fructe în compot este o variantă foarte normală să consumi fructe iarna în acest fel. Păstrăm magiunul, dulceața și gemul, dar cantitatea de zahăr trebuie ținută sub control.
În rețeta de magiun oficială nu se pune deloc zahăr; doar se fierbe și prin faptul că este atât de fiert se sterilizează. Dacă sunt făcute cu fructe de sezon ies bune. La cantitatea de zahăr recomandată, aș spune că, dintre rețetele noastre de prăjituri și dulciuri, putem tăia 30% din cantitatea de zahăr și vă promit că iese la fel. Eu fac asta la pandișpanul cu vișine.
În salata orientală din copilăria mea nu exista maioneză. Cartofi reci, măsline, murături sau dacă era primăvară, un pic de ridiche. Salata orientală ar fi bine să fie consumată fără maioneză.
În uleiul de floarea-soarelui avem omega-6 - cea mai importantă sursă de acizi grași esențiali, dar care sunt proinflamatori. Mulți români sunt umflați din cauza acestui ulei. Punem prea mult ulei la toate, având impresia că astfel dăm gust.
De exemplu, din trecut, păstrăm ardei umpluți, păstrăm sarmale, dar nu punem ulei în cratiță ca să fiarbă în ulei. Dacă sarmalele fierb în zeamă de varză cu puțin bulion, este o sarma dietetică, și culmea, sarmaua poate fi inclusă în dieta de slăbire pentru că ai orez cu carne tocată și varză murată cu probiotice, ce ar putea fi greșit? Dacă ai turnat și sticla de ulei, s-a terminat sarmaua. La fel la ardei umpluți, aceștia se fierb în apă. Sunt produse potrivite pentru slăbit.
Chifteluțele fie le punem la cuptor, fie le prăjim într-o incintă din aceasta cu vapori de grăsime”, spune Mihaela Bilic, la „La Măruță”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Showbiz
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...