Mihai Trăistariu aruncă bomba. Ce spune artistul despre voturile de la Eurovision 2022: „Mi se pare foarte straniu”
Mihai Trăstariu a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre modul în care organizatorii concursului Eurovision au gestionat situația voturilor. 

Mihai Trăistariu, artistul care a făcut cele mai bune performanțe din partea României la Eurovision, s-a declarat dezamagit de modul în care s-a desfășurat concursul de anul acesta. Artistul nu înțelege modul în care organizatorii au gestionat situația voturilor. 

”Eurovisionul este controversat de când a luat naștere. Tot timpul a stârnit scandaluri, în toate țările, nu doar la noi. În fiecare țară este scandal pentru că miza este foarte mare, este cel mai vizionat show TV de pe planetă și oricine reprezintă țara lui este foarte bine văzut, de aceea nici nu se dau bani. Premiantul nu câștigă nimic, dar notorietatea lui crește. Și eu cu melodia „Tornero” am colindat țara în lung și în lat și am fost difuzat la radiouri. De aici atâta scandal.

„Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva”

Anul acesta a fost și mai ciudat. Eu sunt fan Eurovision, am fost și de 11 ori finalist în România, nu doar cu melodia „Tornero”, eu am tot concurat până am câștigat și urmăresc și site-urile internaționale și tot ce însemnă fenomenul Eurovision. Am și fost rugat acum o lună de un site dedicat Eurovisionului să jurizez piesele, adică să ascult cele 44 de piese străine și să le dau note. Am ascultat o dată piesele înainte de a fi difuzate live în finala de sâmbătă. Uitându-mă la finală, mi s-a părut destul de dubios că noi am dat zero puncte Moldovei și Moldova zero României. Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva, cu atât mai mult că piesa lor vorbea de frăția dintre România și Moldova. Deci e culmea, acum când cântă că noi ne unim, ne înfrățim, noi ne dăm zero cu zero. Mi s-a părut foarte ciudat, părea ca și cum s-ar fi certat delegația României cu cea a Moldovei. 

Să nu mai vorbesc de faptul că noi am dat 12 puncte Ucrainei și Ucraina zero României, mai ales că ucrainieni sunt refugiați acum pe la noi și îi ajutăm cu cazare, cu mâncare. Mi s-a părut foarte straniu că EBU, organizația care se ocupă de Eurovision, să anunțe pe la unu noaptea că sunt niște nereguli, că pentru șase țări s-a anulat votul juriului pentru că li s-a părut lor dubios, că, computerul lor a sesizat o asemănare, ca și cum s-au făcut niște aranjamente și în acest caz, cele șase țări nu au putut să-și dicteze notele juriului și tot un computer mulat un fel de votare, conform istoricului ultimilor ani. Mi se pare foarte straniu. Dacă am ajuns să bifăm niște note cu ajutorul computerelor, de ce mai punem jurați acolo? ”, a declarat Mihai Trăistariu, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Mihai Trăistariu: „Trebuia să se sesizeze și să facă reparații, să detecteze problema, dacă tot au spus că s-au făcut niște măgării”

„În 2017 eu am fost în juriul internațional. Mi s-a părut foarte straniu că atunci am jurizat cu o seară înainte. Nouă ni se dă să vedem repetiția finală, ca să fie date notele cu o zi înainte și să le poată ei să le bage în sistem și să le adune mai ușor. Deci noi nu jurizăm în seara aia. În acest caz, cum poți să insinuezi că în seara finală au fost greșeli de jurizare, când tu cu 24 de ore înainte ai fi știut asta, că aveau notele deja. Trebuia să se sesizeze și să facă reparații, să detecteze problema, dacă tot au spus că s-au făcut niște măgării. 

Fix în seara când venise rândul României a apărut directorul EBU și a spus că la România sunt niște probleme și o să dea ei notele din calculator. Acolo au fost învârteli. Am înțeles de la delegația TVR că noi dădusem 12 Moldovei, dar s-au schimbat notele, efectiv. Înțeleg că Ucraina este o victimă, îmi este milă de ei, dar ca să fie siguri că ise Ucraina, notele de la șase țări le-au manipulat, le-au schimbat și au pus punctele Ucrainei. Totul este politică.”, a conchis artistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Romina Băluță | Dată: 16 mai, 11:25

Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani

Dani Oțil, ajuns în culmea disperării: ”M-au părăsit. Nu glumesc”. Prezentatorul TV s-a plâns în direct

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dezvăluiri neașteptate: ”El este iubitul meu”. Fanii au rămas uimiți

Sursa foto: Loredana Groza, Instagram

Loredana Groza, apariție de infarct. Cântăreața a pus pe ea doar haine transparente FOTO

Captură video Youtube/ Adevaruri ascunse

Horoscop rune 27 iunie-3 iulie 2022. Zodia protejată divin. Mihai Voropchievici: ”Sunt protejaţi de toate forţele malefice”

Valentin Uritescu a murit

Bogdan Uritescu, dezvăluiri cutremurătoare din ultimele clipe de viață ale tatălui său, Valentin Uritescu: ”Ne-au zis că nu iese viu”

Sursa foto: Alexandra Ungureanu, Instagram

Ce a făcut Alexandra Ungureanu cu premiul de la ”Bravo, ai stil!”: ”Mi-am cumpărat un...”

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Captură video Youtube/ Românii au Talent

Drama neștiută a lui Florin Călinescu. Fiul omului de televizune s-a sinucis, la doar 24 de ani

Sursa foto: Dorin Lojigan, facebook

Scandal după moartea lui Leluț Vasilescu, fostul toboșar al trupei Compact. Adrian ”Coco” Tinca: ”Paul Ciuci este un tip care nu are niciun sentiment”

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Sursa foto: pexels.com

Dieta de vară. Cum trebuie să arate meniul perfect, dacă vrem să slăbim cât mai repede: Dr. Florin Ioan Bălănică ”Fructele de sezon trebuie consumate rar” EXCLUSIV

Sursa foto: unsplash, autor Julian Hochgesang

Trucul simplu care îți răcorește mașina încinsă în câteva secunde. Trebuie să-l încerci vara asta