Mihai Trăistariu, despre cei 12 artiști din selecția Națională Eurovision: „Unele piese nu sunt pentru acest tip de competiție” EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
Mihai Trăistaiu ne-a vorbit, într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, despre cele 12 melodii care au ajuns în finala  Selecției Naționale Eurovision România.

Eurovision România este din ce în ce mai aproape de a-și alege artistul care va reprezenta țara în etapa din Marea Britanie, acolo unde va fi organizat concursul anul acesta. 12 cântăreți se luptă din greu pentru acest titlu și au pus în joc cele mai actuale melodii, prin care speră că vor ajunge la inimile juriului, dar și ale publicului de acasă. Am discutat cu Mihai Trăistariu pentru a vedea ce părere are despre artiștii finaliști ai Selecției Naționale Eurovision România și dacă avem șanse de a ajunge în finala competiției, anul acesta. 

„Am ascultat piesele de la Eurovision. surprinzător, îmi plac toate și toți artiștii care cântă sunt moderni, tineri și foarte interesanți. Însă, trei sferturi dintre piese nu sunt construite pentru Eurovision. Se vede că le aveau cumva în sertar și le-au scos la această preselecție, poate din dorința de a le lansa, în felul acesta. Ele sunt mai mult comerciale, de radio, de ascultat, de Youtube, să facă vizualizări. Pentru Eurovison, ele trebuie susținute live și acolo e mai complicat, pentru că trebuie să dai o interpretare piesei, unde vine și vocea, și show-ul la pachet. Deci, unele dintre piese nu sunt, după părerea mea, pentru acest tip de competiție. Ele sunt bune, dar pentru acest concurs nu sunt neapărat ok.”, a declarat Mihai Trăistariu, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Te poate interesa și: Video. Cum sună piesele din selelecția Națională Eurovision 2023. Ascultă aici cele 12 melodii ale artiștilor români

 

Artiștii care i-au atras atenția lui Mihai Trăistariu

L-am rugat pe Mihai să ne facă și un top cu artiștii care i-au atras atenția și care merită, în opinia sa, să ajungă printre finaliștii Eurovision România. 

„Dacă ar fi să fac un top personal, mi-au atras atenția Andrada Popa, Theodor Andrei și Aledaida. Mi-au plăcut piesele lor și mi s-au părut interesanți, dar aici depinde de gustul fiecăruia. După gustul meu, una dintre cele trei piese ar trebui să ne reprezinte.”, ne-a mai dezvăluit acesta. 

 

„Eurovisionul s-a modernizat, iar acesta este un lucru bun”

De asemenea, Mihai Trăistariu a observat și câteva îmbunătățiri pe care Eurovisionul le-a făcut anul acesta și care sunt, după părerea sa, extrem de bune și de așteptate. 

„Nu-mi dau seama ce a vrut TVR-ul din această preselecție, dar se deduce clar că nu au mai adus un juriu de compozitori. Probabil au vrut să aducă un aer mai tineresc, mai modern, și atunci au pus producătorii de la UNTOLD, Neversea, am văzut că sunt niște jurați interesanți, care nu au mai jurizat. Pur și simplu au luat oameni care fac parte din showbiz, dar pe muzică comercială, foarte tânără, ceea ce nu este rău, pentru că și Eurovisionul s-a modernizat, iar acesta este un lucru bun. Deci aici îi pun TVR-ului un punct în plus, față de alți ani, pentru că trebuia modernizat și acest concurs. Întotdeauna ne trezeam în finală și cu piese vechi, și noi, ale vechi nu mai merg. Trebuie să vii cu ceva modern, nou. Cu sound actual.”, ne-a mai spus Mihai Trăistariu. 

Citește și: Superstițiile care l-au ajutat pe Mihai Trăistariu la Eurovision: „Îmi rămăsese mie în cap că ăia îmi poartă noroc. Mi-au prins bine, dar nu mai vreau...”/ EXCLUSIV

 

Piesa care poate ieși câștigătoare

Există și o melodie pe care Mihai Trăistariu o vede câștigătoare, dar care nu este neapărat pe gustul artistului. 

„Părerea mea personală, fiindcă există doar televoting, nu mai există juriu în finală, este că românii, care sunt înnebuniți după muzica de petrecere, vor vota piesa Perinița. Nu este piesa mea favorită, dar asta cred că va câștiga, pentru că poporul român va alege ceva care să facă show. Această piesă seamănă cu cea a celor Zdob și  Zdub, au vrut să repete istoria Moldovei, însă nu cred că se va întâmpla neapărat. Nu sunt fan al piesei, cântă bine, piesa este bună. Dacă este pe bune televotingul, asta cred că va vota poporul român. TVR-ul are un public care se vede și la țară, omul bătrân și Perinița este exact pentru ei.

Mi-e greu să-mi dau cu părerea despre semifinală, finală, dacă vor intra aici. O să pot să fac asta exact când va fi finala românească. Mereu mi-am scris opinia public și atunci vreau să-i văd prestând live, cât sunt de puternici. Eurovision este un concurs de staruri internaționale, toți își trimit ce au mai bun, ce au mai bine împachetat. Trebuie să văd pachetele complete. Piesele sunt înregistrate, jumătate de ele, în studio, deci nu sunt live, nu pot să-mi dau seama așa.”, a conchis acesta. 

Citește și: Dieta lui Mihai Trăistariu: „Știu că nu e sănătos, dar nu am altă variantă.” Ce obiceiuri culinare are artistul de Crăciun/ EXCLUSIV


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: artiști  eurovision  Mihai Traistariu  romania 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...

Tzancă Uraganu, de urgență la spital!

Tzancă Uraganu a ajuns de urgență la spital!

pixel