Miliardarul Richard Branson s-a întors pe Terra după o scurtă aventură spaţială
Data publicării:
Excentricul miliardar britanic Richard Branson a aterizat în siguranţă duminică în New Mexico, după ce a petrecut câteva minute la o altitudine recunoscută de SUA ca graniţă a spaţiului, la bordul navei construite de compania sa Virgin Galactic, o călătorie la care visase dintotdeauna şi care marchează un punct de cotitură pentru turismul spaţial,

VSS Unity, care transporta, de asemenea, doi piloţi şi alţi trei pasageri, a aterizat pe o pistă la baza Spaceport America, în statul american New Mexico, în jurul orei locale 09:40 (15:40 GMT).

Richard Branson - care încă în timp ce se afla la bordul navei care îl aducea pe Pământ a descris o "experienţă unică într-o viaţă" - este primul miliardar care efectuează o călătorie în spaţiu la bordul unei nave dezvoltate de o companie pe care a înfiinţat el însuşi, luându-i faţa lui Jeff Bezos care urmează să efectueze un zbor spaţial la 20 iulie, notează Agerpres.

Miliardari au mai călătorit în spaţiu în anii 2000, dar la bordul unor rachete ruseşti.

 

 

Un alt miliardar rival, patronul SpaceX, Elon Musk, s-a aflat la faţa locului duminică pentru a participa la eveniment.

 

 

Rolul oficial al lui Richard Branson (70 de ani) pe durata zborului a fost să testeze şi să evalueze experienţa pe care o vor trăi viitorii clienţi.

La circa 15 kilometri înălţime, nava spaţială s-a desprins de avionul său purtător şi a început o ascensiune supersonică, ajungând la o altitudine de peste 80 km - înălţimea stabilită în SUA pentru graniţa spaţiului.

 

 

Odată motorul oprit, pasagerii au putut să se desprindă de scaunele lor pentru a pluti câteva minute în imponderabilitate şi să admire curbura Terrei de la unul dintre cele 12 hublouri ale cabinei. După ce a atins nivelul maxim de aproximativ 90 km altitudine, nava a început procesul de coborâre.

"Când eram copil, voiam să merg în spaţiu. Aşa cum nu părea puţin probabil pentru generaţia mea, am înregistrat numele Virgin Galactic, în ideea de a crea o companie care să facă posibil" acest vis, a scris Richard Branson cu câteva zile înainte de aventura sa spaţială.

 

 

Un obiectiv la care aproape era gata să renunţe în 2014: accidentul de zbor al unei nave Virgin Galactic a provocat moartea unui pilot, amânând considerabil programul.

De atunci, VSS Unity a ajuns în spaţiu de trei ori, inclusiv cu un pasager în 2019, înainte de al patrulea succes din această duminică.

Evenimentul a avut loc la Spaceport America, o bază spaţială construită în deşertul din New Mexico, la iniţiativa Virgin Galactic.

De acum, Virgin Galactic prevede două noi zboruri de testare, apoi va da start operaţiunilor comerciale regulate pentru începutul anului 2022, propunându-şi să efectueze 400 de zboruri pe an de pe Spaceport America.

Aproximativ 600 de bilete au fost vândute deja unor persoane din 60 de ţări diferite - inclusiv vedete de la Hollywood - pentru un preţ cuprins între 200.000 şi 250.000 de dolari.

 Chiar dacă Richard Branson nu încetează să susţină că, potrivit lui, "spaţiul aparţine tuturor", aventura rămâne totuşi la îndemâna unor privilegiaţi.


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: International
Tagurile articolului: richard branson  spatiu 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel