Minodora, taxată după ce a scris după moartea lui Naomy. Antonella Lerca Duda: Nu mai pot cu așa ceva!
Data actualizării:
Data publicării:
Minodora a transmis un mesaj după moartea lui Naomy, mesaj pentru care a fost taxată.

De ce? Vă explicăm în rândurile de mai jos.

 

„DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA! Naomi o stiti voi… Pentru mine a fost prietenul meu, Florin Moldovan!! Eu si familia mea, am tinut mult la el (ea)!

Ne cunosteam de copii din festivalurile de muzica usoara la care participam, in speranta de a reusi sa ne lansam…am ras si am plans impreuna…eu am reusit… el (ea) din pacate nu…

Un singur lucru vreau sa spun subliniat: A AVUT O VOCE BUNA, FRUMOASA, A CANTATAT BINE SI PE BUNE!!! Ca a vrut sa fie femeie, nu a fost ceva care m-a privit pe mine! Fiecare face ce simte, cum simte!! Nu sunt in masura sa judec!!

„Mama Rodica” asa cum ii spuneai tu, draga Naomi (Florin) nu mai este din pacate insa eu, Ticu si Oana sora mea ne rugam pentru linistea sufletului tau, care a fost unul realmente chinuit!

Sa te odihnesti in pace si sa canti frumos pentru ingeri pentru ca aici nu ai avut pentru cine… nu ai fost apreciat (a) … din pacate… Offf , cum este viata uneori… nu? TRIST…!”, a scris Minodora pe Facebook.

 

Apoi, Antonella Lerca Duda a avut o reacție după postarea Minodorei:

 

 

„Deci eu nu mai pot cu așa ceva!!!!! Doamna Minodora, daca aveți puțin respect fata de ea, va rog sa folosiți prenumele corecte, fa feminin, măcar in moarte sa aibă demnitatea, ca toată viața a fost călcată in picioare de presa…”

 

 

Naomy rămâne o lumină strălucitoare în istoria comunității LGBT din România

 

 

„În memoria unui suflet puternic și plin de curaj, Naomy rămâne o lumină strălucitoare în istoria comunității LGBT din România. Ea a fost mai mult decât o femeie trans de etnie romă și sex workeriță; a fost o luptătoare pentru drepturi, o prezență inspirațională și o voce puternică pentru cei marginalizați.

Cu un spirit neînfricat, Naomy a sfidat stereotipurile și a deschis calea pentru cei care îi urmau. Prin activismul său și curajul de a fi autentică, a strălucit într-o societate în care diversitatea era adesea respinsă sau ignorată. (totusi vorbim de anii 90)Chiar și în fața dificultăților și discriminării, Naomy a continuat să lupte pentru egalitate și acceptare. Cu fiecare pas pe care îl făcea, ea a deschis inimi și minți, semănând semințele schimbării și încurajând compasiunea și înțelegerea. (deși adesea onisnutlau la tv și își băteau joc de ea).

Astăzi, ne amintim cu respect și admirație de contribuția ei remarcabilă la mișcarea pentru drepturile LGBT din România. Cu toții suntem datori să continuăm munca începută de Naomy, să onorăm moștenirea ei și să ne străduim să construim o lume în care fiecare persoană să fie tratată cu demnitate și respect, indiferent de identitatea lor de gen sau etnie. Odihnește-te în pace, Naomy, iar lupta ta va rămâne mereu vie în inimile noastre”, a mai zis Antonella Lerca Duda.

 

Ce gen folosim atunci când ne referim la o persoană transgender

 

 

Când te referi la o persoană transgender care s-a născut de sex masculin, dar se identifică ca fiind de gen feminin, ar fi respectuos să folosești pronumele și termenul de gen cu care se identifică acea persoană. Așadar, ar trebui să folosești pronumele feminin (ea, ei) și să te adresezi acelei persoane folosindu-i numele preferat și termeni precum „femeie transgender" sau „femeie cu identitate de gen feminin".

Iar dacă nu știi, cel mai bine este să întrebi respectuos persoana în cauză care sunt pronumele și termenii pe care îi preferă pentru a se referi la ea însăși, deoarece preferințele pot varia de la o persoană la alta. Respectul față de identitatea de gen și pronumele cu care se identifică fiecare persoană este fundamental în comunicare.

 

Naomy a murit

 

Cunoscută sub numele de scenă Naomy sau Naomi, a fost o cântăreață, compozitoare și actriță transgender de etnie romă din România.

De câteva zile, Naomy se afla în comă, într-o clinică din străinătate. Din păcate, a pierdut lupta cu viața. Nu se știe ce probleme de sănătate avea.

VEZI ȘI: Naomy a murit. Antonella Lerca Duda: Ne vom aminti mereu de istoria LGBT pe care a creat-o în România:

https://www.spectacola.ro/naomy-a-murit-antonella-lerca-duda-ne-vom-aminti-mereu-de-istoria-lgbt-pe-care-a-creat-o-in-romania_38615.html

 

 

VEZI ȘI: Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă:

https://www.spectacola.ro/teorie-incredibila-despre-cancer-prof-dulcan-ce-spun-acum-ma-cutremura-am-vrut-sa-o-zic-la-tv-dar-mi-a-fost-teama_38515.html

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Anca Murgoci
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”




pixel