Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Sărbătorile Pascale reprezintă pentru toți creștinii o perioadă cu o mare încărcătură emoțională, când tradițiile și credința sunt cele mai importante. Mirela Vaida și-a amintit cu nostalgie, într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, cum arăta Paștele petrecut în satul moldovenesc în care a copilărit, când respecta în fiecare an toate tradițiile românești specifice.
„Făceam curățenia generală împreună cu mama, se scotea tot afară din casă, fără excepție. Era curățenia generală de Paște. Astăzi, am început să mai delegăm din sarcini sau să mai cumpărăm de-a gata, dar eu trăiesc încă cu această bucuri a Paștelui așa cum o știu eu din copilărie din satul meu din Moldova.
Îmi aduc aminte că aveam un ceaun cu soluție roșie de ouă și se dădea din poartă în poartă.Fiecare gospodină lua ceaunul cu apă fierbinte și își făcea ouăle. Apa nu era aruncată, erau greu de găsit, scumpă, o dădeai mai departe la vecina de la vale. Toată strada făcea ouă din aceeași soluție și din aceeași oală. Este o sărbătoare toată săptămâna. Noi aveam în copilărie straturi de lalele în toate culorile și era așa o bucurie și explozie de culori în curte, cu copaci înfloriți. Sărbătoarea Paștelui era o lumină, o binecuvântare.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola.
Toate tradițiile începeau încă din Luna Mare, când atât vedeta, cât și fratele ei, știau exact ce program au pentru întreaga săptămână. Cei doi respectau cu sfințenie ce le spuneau părinții lor și îi însoțeau peste tot.
„O altă tradiție care se mai respectă la noi și care cred că este în toată țara este cea în care după ce iei lumină de la biserică te duci la mormintele strămoșilor și le dai și lor lumină. În fiecare an al copilăriei, noi aveam zilele acestea clare, știam clar că în Săptămâna Mare erau lucruri de la care nu ne abăteam, erau orele fixate în zilele fixe care rămâneau acolo.”, ne-a mai spus prezentatoarea de la Antena 1.
Vedeta și-a amintit și cum arăta slujba Învierii în copilărie, care era un motiv de sărbătoare pentru toți copiii din sat, care aveau posibilitatea de a se întâlni la biserică și de a socializa până în zori.
„Noi ne întâlneam la biserică toți copiii și era bucuria reîntâlnirii, nu era neapărat despre slujbă. Mama ne punea la Înviere să strângem anafura, să aducem lumina acasă, de la Înviere, dar noi stăteam doar până afară, râdeam până dimineața, când încercam să facem rost repede de niște anafură să nu mergem cu mâna goală acasă. Eram tineri și era o sărbătoare mare să ne vedem. Stăteam pe străzi până târziu, era frumos. Acum lipsește tinerețea aceasta exuberantă din sate, pentru că au rămas mulți bătrâni, copiii sunt plecați în afară și nu-și permit să vină și poate că asta nu mai e ca pe vremuri, dar bucuria reîntoarcerii acasă, mai ales dacă sunt zile frumoase, e foarte mare, mai ales că e frumos afară, se pun mese afară, se aude muzică peste tot, se simte că oamenii sunt veseli și așteaptă această sărbătoare.”, și-a mai amintit cu nostalgie Mirela Vaida.
Te-ar putea interesa și: De ce nu au voie copiii Mirelei Vaida să urmărească emisiunea sa: „Nu le-am interzis asta, pur și simplu le-am spus că...” / EXCLUSIV
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: amintiri copilărie mirela vaida paste
Mi-Th Influencer, emisiunea...