Mirela Vaida, rețetă inedită de cozonac moldovenesc pentru Crăciun: „Îmi place să fie cu multă umplutură și aromat, e cozonacul din copilăria mea”
Data publicării:
Mirela Vaida a dezvăluit propria sa rețetă de cozonac, pe care obișnuiește să o facă anual de sărbători.

Mirela Vaida este o gospodină iscusită, care, indiferent de ce program încărcat ar avea, își găsește întotdeauna timp pentru a le pune celor dragi pe masă cele mai bune delicatese. Această teorie este cu atât mai valabile de sărbători, când prezentatoarea de la Acces Direct obișnuiește să pregătească fel de fel de bunătăți specifice zonei sale natale. Așadar, pentru gospodinele care vor să prepare pentru masa de Crăciun cel mai bun cozonac moldovenesc, am făcut rost de rețeta specială a Mirelei Vaida, pe care aceasta ne-a împărtășit-o într-un interviu exclusiv.

Te-ar putea interesa și: Andreea Esca, rețetă specială de tartă cu mere și caramel. Modul de preparare inedit al prezentatoarei de la Pro TV

Ingrediente pentru aluat:

- 2 kg de făină albă
- sare
- zahăr
- drojdie umedă sau uscată
- unt gras
- smântână grasă
- coaja unei lămâie
- 7-8 ouă
- esențe 
- apă minerală

 

Ingrediente umplutură:
- rahat
- miez de nucă
-zahăr
- cacao
- lapte
- esențe
- ouă

VEZI și: Cu ce traume a rămas Mirela Vaida, după ce a fost atacată, în direct, cu un bolovan. Agresoarea dezbrăcată continuă să o bântuie: „Nu putem să trăim așa!”

Cum se prepară cozonacul Mirelei Vaida

Această rețetă de cozonac a fost transmisă din generație în generație, astfel încât Mirela Vaida mărturisește că o știe de la mama sa, care i-a oferit și cele mai utile trucuri, care să o ajută să se bucure de cel mai bun rezultat final. Astfel, cât aluatul stă la dospit, vedeta spune că trebuie să te apuci de prepararea cremei, care trebuie să fie într-o cantitate destul de mare, astfel încât cozonacul să iasă cât mai plin și mai apetisant. Vedeta mai spune că acesta trebuie să fie și foarte aromat, dulce, exact așa cum arăta în copilăria sa, când cea care i-a dat viață îl gătea întotdeauna de sărbători.

„E rețeta mamei mele. E cu foarte multe ouă. Se frământă toate ingredientele pentru aluat, pe care îl lăsăm la dospit destul de mult, cam două ore, la căldură,  și apoi ne apucăm de făcut umplutura, care se face cu albușurile de la ouă, care se bat cu mixerul. Se adaugă miezul de nucă, cacao și zahăr. Se lipește pe toată foaia de aluat și se întinde foarte bine pe foaia mare de cozonac, peste ea se adaugă bucățele mici de nucă măcinată și printre ele se mai presară și câteva cubulețe mici de rahat, de toate aromele, verde, galben, roșu.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola. 

 

„Eu îl fac cu de toate, îmi place să fie cozonacul gros, cu textură groasă, cu multă umplutură, cu mult rahat. Îmi place să fie felia galbenă, mare, mirosind a dulce, a vanilie, a scorțișoară, plus lămâia și portocala rasă prin ea... acesta e cozonacul din copilăria mea și așa vreau să-mi iasă. De cele mai multe ori, îmi iese. Peste aluat se face cruce, se spune Tatăl Nostru, cum fac gospodinele. Este un adevărat ritual.”, a continuat aceasta.

Te-ar putea interesa și: Chef Joseph Hadad, rețetă de pulpă de vită, pentru masa de Revelion. Modul de preparare inedit, pentru un rezultat spectaculos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel