Mitică Popescu, înmormântat cu onoruri militare. Marele actor a fost condus pe ultimul drum
Mitică Popescu a fost condus pe ultimul drum. Marele actor a fost înmormântat cu onoruri militare. 

Zi tristă pentru lumea teatrului românesc, dar și pentru cei care l-au cunoscut pe Mitică Popescu. Marele actor a fost condus pe ultimul drum, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu din Capitală.   Slujba de înmormântare a avut loc azi, 6 ianuarie, 2023. 

Mitică Popescu, înmormântat cu onoruri militare

Maestrul Mitică Popescu s-a stins din viață pe 3 ianuarie 2023, la vârsta de 86 de ani, pe patul de spital. Starea critică a început să se instaleze pe  30 decembrie, astfel încât pe data de 3 ianuarie, corpul său a cedat, în urma problemelor de sănătate de care suferea. Marele actor a fost decorat cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”.

Mitică Popescu a lăsat o durere imensă în sufletele celor care l-au cunoscut

Colegii de breaslă, dar și cei care l-au cunoscut pe marele actor și-au luat rămas bun de la Mitică Popescu. Printre aceștia se numără și Simona Mihaescu, care i-a fost nu doar colegă de scenă, ci și studentă.

”Eu am avut șansa să fiu în teatru și să joc alături de domnul Mitică Popescu în foarte multe spectacole și pentru un tânăr actor să fie alături de profesorul său și de un monstru sacru al filmului, al teatrului era de neînchipuit. Ne uitam la ei ca la niște sfinți, la toți marii actori. (…)

Repetițiile aveau loc într-o foarte mare rigoare și o punctualitate desăvârșită. Ținea foarte mult la asta domnul Mitică Popescu, dar era și foarte bun și blând, și foarte atent. De exemplu, dacă ceva nu funcționa la tine venea imediat și te trecea într-un colț și-ți spunea „Uite, aici cred că te-ar ajuta dacă ai face un anumit lucru”. Și asta a însemnat foarte mult pentru noi, o școală. Chiar am încercat să învățăm de la profesorii noștri, de la actorii mari cu care am avut șansa să fim pe scenă și a fost un schimb destul de firesc între generații. Ultima oară am vorbit cu el de Sf. Dumitru, când a fost ziua dumnealui și am avut și bucuria să vină să mă vadă într-un spectacol„, a rememorat actrița Simona Mihaescu, relatează viva.ro

Marele actor a făcut pușcărie în comunism

„Referitor la arestarea lui. La numărul 15 stătea unul Fane Mână Mică și s-au adunat toți colegii acolo, ca să meargă în America. Ceilalți s-au dus la Ambasada americană, de unde au fost arestați. El a întârzia și nu s-a mai dus cu ei. Pentru asta i-a dat mai puțini ani. Dar nu el i-a trădat, i-a trădat un alt coleg, unul Gonciu, care stătea în apărătorii Patriei, și a fost și el arestat, că a făcut o zvastică pe geamul de la tramvai, că era înghețat, și i-au dat și lui 15 ani. (…) A dus-o foarte greu în ultimii ani. Viața lui ar fi fost mult mai dulce dacă ar i avut copii. Nu s-a recăsătorit niciodată, a stat văduv 24 de ani. De ce? N-are niciun rost, spunea”, a dezvăluit un prieten bun de-al actorului înainte de înmormântare.

Citește și: „O să vină și rândul meu”. Victor Rebengiuc, mesaj dureros după moartea lui Mitică Popescu

Data: 06 ian 2023, 16:02
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului:   inmormantare  mitica popescu 


DC Media Group Audience

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...