Mitică Popescu, înmormântat cu onoruri militare. Marele actor a fost condus pe ultimul drum
Data publicării:
Mitică Popescu a fost condus pe ultimul drum. Marele actor a fost înmormântat cu onoruri militare. 

Zi tristă pentru lumea teatrului românesc, dar și pentru cei care l-au cunoscut pe Mitică Popescu. Marele actor a fost condus pe ultimul drum, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu din Capitală.   Slujba de înmormântare a avut loc azi, 6 ianuarie, 2023. 

Mitică Popescu, înmormântat cu onoruri militare

Maestrul Mitică Popescu s-a stins din viață pe 3 ianuarie 2023, la vârsta de 86 de ani, pe patul de spital. Starea critică a început să se instaleze pe  30 decembrie, astfel încât pe data de 3 ianuarie, corpul său a cedat, în urma problemelor de sănătate de care suferea. Marele actor a fost decorat cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”.

Mitică Popescu a lăsat o durere imensă în sufletele celor care l-au cunoscut

Colegii de breaslă, dar și cei care l-au cunoscut pe marele actor și-au luat rămas bun de la Mitică Popescu. Printre aceștia se numără și Simona Mihaescu, care i-a fost nu doar colegă de scenă, ci și studentă.

”Eu am avut șansa să fiu în teatru și să joc alături de domnul Mitică Popescu în foarte multe spectacole și pentru un tânăr actor să fie alături de profesorul său și de un monstru sacru al filmului, al teatrului era de neînchipuit. Ne uitam la ei ca la niște sfinți, la toți marii actori. (…)

Repetițiile aveau loc într-o foarte mare rigoare și o punctualitate desăvârșită. Ținea foarte mult la asta domnul Mitică Popescu, dar era și foarte bun și blând, și foarte atent. De exemplu, dacă ceva nu funcționa la tine venea imediat și te trecea într-un colț și-ți spunea „Uite, aici cred că te-ar ajuta dacă ai face un anumit lucru”. Și asta a însemnat foarte mult pentru noi, o școală. Chiar am încercat să învățăm de la profesorii noștri, de la actorii mari cu care am avut șansa să fim pe scenă și a fost un schimb destul de firesc între generații. Ultima oară am vorbit cu el de Sf. Dumitru, când a fost ziua dumnealui și am avut și bucuria să vină să mă vadă într-un spectacol„, a rememorat actrița Simona Mihaescu, relatează viva.ro

Marele actor a făcut pușcărie în comunism

„Referitor la arestarea lui. La numărul 15 stătea unul Fane Mână Mică și s-au adunat toți colegii acolo, ca să meargă în America. Ceilalți s-au dus la Ambasada americană, de unde au fost arestați. El a întârzia și nu s-a mai dus cu ei. Pentru asta i-a dat mai puțini ani. Dar nu el i-a trădat, i-a trădat un alt coleg, unul Gonciu, care stătea în apărătorii Patriei, și a fost și el arestat, că a făcut o zvastică pe geamul de la tramvai, că era înghețat, și i-au dat și lui 15 ani. (…) A dus-o foarte greu în ultimii ani. Viața lui ar fi fost mult mai dulce dacă ar i avut copii. Nu s-a recăsătorit niciodată, a stat văduv 24 de ani. De ce? N-are niciun rost, spunea”, a dezvăluit un prieten bun de-al actorului înainte de înmormântare.

Citește și: „O să vină și rândul meu”. Victor Rebengiuc, mesaj dureros după moartea lui Mitică Popescu


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului:   inmormantare  mitica popescu 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel